Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ismen_borgiejow

czy to "chamskie" z naszej strony???

Polecane posty

Gość ehhh :)
Wybieram koleżankę w takim sensie, że zapraszam ją z os. towarzyszącą :)

Gość no pewnie, ze powszechnee
"proszę go z żoną, rodzą mu się dzieci to proszę z nimi. tyle w temacie, i nie chciałam nikogo obrazić." idać tym tokiem to musialabym pozapraszać wszystkich kuzynow od wszystkich ciotek z ich dziećmi i narzeczonymi ich dzieci

Gość stokrotka bez 100
ja miałam na to sposób. Zaplanowałam wesele dla rodziców, dla naszych ciotek najbliższych (rodzeństwo rodziców) i ich dzieci z rodzinami (czyli z mężami, żonami i dziećmi :P ofkors) oraz znajomych. No tak już uważam :D i nikogo nie krytykuję :P

Bo Cię było na to stać. Chyba, że kredyt brałaś? Nie wnikam. Ja natomiast wolę zapraszać znajomych bez dzieci, mieć mniejsze wesele i nie zbierać na nie 10 lat i nie zapożyczać się :) Ale syty głodnego i tak nie zrozumie :p

Gość stokrotka bez 100
przyznam ci racje, nam rodzice wesele zrobili. U mnie w rodzinie tak było od zawsze, teście też mieli podobne podejście. Jestem im bardzo wdzięczna za to, ich podejście było takie że na starcie trzeba młodym pomóc :) Aha, w tej sytuacji listę gości z nimi konsultowaliśmy, obyło się bez przykrości. Ale jakbyśmy nie mieli kasy to już wcześniej pisałam zaprosiłabym rodziców i rodzeństwo, a dla znajomych bym zrobiła jakąś imrezę lub grilla. Syta nie jestem, wciąż na dorobku :P

Widzisz, a ja nie chcę pieniędzy od rodziców. Mój partner też nie :) wolimy sami uskładać i sami decydować. A decyzja jest taka, że z dziećmi, to najwyżej tylko najbliższa rodzina, a znajomi na pewno nie.

Gość no pewnie, że powszechneee
Ja także nie chcę pieniędzy od rodziców, ale nie chcę się ograniczać do obiadu dla rodzicow i dziadkow, chce małe wesele. Gdybym tak miała wszystkich, jak leci zapraszać i to jeszcze z dziećmi, to byłoby to awykonalne. Ale to nie znaczy, że jak mnie na wielkie weselicho nie stać, to mam się po kościele do domu zwinąć, bo ktoś się obrazi ze go z dzieckiem nie zaprosilam, lol

wiecie wy Tu mówicie tylko o pieniądzach (proszenie ciotek z kuzynami i ich rodzinami)... Ale: ja mam wielką rodzinę, rodzice mają duuużo rodzeństwa i każdy ma już dzieci i wnuki (no - najbliższa rodzina przecież) - podobnie u narzeczonego skoro chciałabym zaprosić wszystkich i jeszcze przyjaciół to musiałabym mieć salę na 250 osób!! Ale pokażcie mi proszę - gdzie tylu mi wejdzie?! Dlatego będę mocno kroić listę gości, aby zmieścić się w 90-100 osobach - czyli max ile pomieści nasza sala... I wszyscy z rodziny wiedzą jakie są realia!! I nikt się nie obraża, bo to nieco dziecinne. A wracając do autorki - Twoje zachowanie owszem - jest chamskie i bezczelne!!

aha - dopiszę, bo to ważne - uważam też ze te wesela z zaproszonymi około 200 osobami to też przegięcie i kupa kasy, którą można przecież spożytkować lepiej :)