Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghnjdg

Ciąża a szlugi

Polecane posty

Gość ghnjdg

Kuźwa jestem w 19 tygodniu ciąży palę szlugi ,ale coś mnie ostatnio dzwiga jak tylko szlugę zapalę co to może być

Gość ghnjdg
podnoszę kuźwa żadna tak niema

Gość anulsss
jak możesz palić ... szlugi w ciąży? i jeszcze martwisz się, że Cie odrzuca? No bez jaj

Gość ghnjdg
ja pierdzielę a co jest nie tak ,że palę szlugi? Dzwiga mnie i tyle jakies rady jak i co bakac zeby było git?

Gość albo sobie jaja robisz...
albo współczuję temu nienarodzonemu bobaskowi takiej matki

Gość ghnjdg
niewiesz nic ani o mnie ani o moim dziecku jezeli nie masz sensownej odpowiedzi nie odzywaj sie

Gość ghnjdg
chcualabym zeby to byla prowokacja

Gość albo sobie jaja robisz...
a co tu trzeba wiedzieć!!! palisz szlugi w ciązy każdy głupi wie że w ciązy się nia pali,nie pije i dba o siebie! krzywdzisz to biedne nierarodzone dziecko i co tu trzeba więcej wiedzieć

Gość ghnjdg
przed ciaza palilam 7 paczek szlugow dziennie, teraz tylko 1 to zle?Mysle, ze juz wiecej zrobic nie moge

Gość zenua.pl
patologia 2011

Gość jakaś idiotka...
topik załozyła a sie na to nabieracie. alejcie ten temat bo nie warto z taka gadać 7 paczek no jasne,zgrzewke od razu. to dziecko juz by pewnie nie zyło więc szkoda nerwów dla tak głupich ludzi

Gość ghnjdg
a ile poiłyscie gorzały, ja kończe na 0,5l, mysle ze wiecej nie warto ryzykowac

Gość obś nigdy dzieci nie miała
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ghnjdg
przeciez nie pije codziennie najwyzej raz w sobote na tydzien to jeszcze maks taką poloweczke machne i ide spać

A to nie wiecie o tym, że jeżeli kobieta przed ciążą dużo paliła, to nie może rzucić palenia?? Ma ograniczyć, ile się da, ale nie rzucać...

Gość ghnjdg
czyli, ze jak mam pisać , że wypiłać pół litra czystej wodki krajowej a poniej poszlam spac?

Gość no to teraz..
machnij sobie te połoweczke lepiej i idz juz spać. dobranoc!

Edyciak jedni mówią tak inni że od razu, wiadomo rzucić najlepiej ograniczyć to tez coś, ja nie umiałam rzucić, a ograniczyłam Autorko mam na myśli słowa z języka potocznego... "Dzwiga mnie i tyle jakies rady jak i co bakac zeby było git?"- za nic nie rozumiem.

Gość ghnjdg
no spoko będę się juz wyrażać Rzucenie palenia jest dla mnie mega trudne i sama wiem, ze robie zle nawet nie probuje si tlumaczyc przed innymi ,tylko spuszczam glowe i mowie ze nie mam nic na swoja obrone, bo nie mam i niema sensu wyciagac z rekawa durnych argumentow

No cóż, ja unikałam palenia przy innych ( tych którzy by mi wykłady robili) A jak i oni nie palili przy mnie było łatwiej. Alkoholu zero( po za czasem przed testem) odrzucał mnie sam zapach. Jedynym skutkiem palenia w moim przypadku była niska masa urodzeniowa, trochę poniżej książkowego noworodka. Ani przedwczesny poród się nie sprawdził, anie starzejące się łożysko.( poród 11 dni po terminie wywołany- łożysko w dniu terminu 2 stopień dojrzałości, w dniu porodu 3 st.)

Gość hmmmmm1
albo jestes jakąś nie odpowiedzialną małolatą albo głupia babą która zaliczyła wpadke i w dupie ma swoje dziecko tylko dbasz o siebie i swoje zachcianki, nie wierzę że kochająca matka pali paczke na dzien i wypija pół litra wódki...psycholka

Gość ghnjdg
Ja tez przy teściowej czy starszych osobach nie palę wcalę wolę nie sluchać wykładów , na ulicy tez nie wyciagam papierosa, staram się czytać rozne rzeczy o paleniu i sama siebie straszyc na razie wszystko jest prawidlowe, waga jest wieksza nawet niz wg. tygodni, serduszko prawidlowo pracuje rozwija sie, tak samo mozg, wodoglowie wykluczone,choroby genetyczne oraz wrodzone wady rowniez(wiadomo że z wadami wrodzonymi bywa różnie, mam nadzieje, ze moje malenstwo nie bedzi miało) obiecalam sobie, ze nie bede miala drugiego dziecka dopoki nie wyzbede si tego nalogu wstydze sie sama, ze tak robie, ze truje wlasne dziecko ,mam tego pelna swiadomosc

Gość matka 09878
twoja ciąza może byś prawidłowa teraz ale po urodzeniu dziecku moga pojawic się problemy rozwojowe,może nie mówic,bys głuche mieć zespół ADHD, z opuznieniem sie rozwijać, może miec zaburzenia psychiczne i miec wrodzana astmę prawdopodobnie juz ma marskość wątroby tedo w ciąży nie wykryją to po urodzeniu wyjdzie. to ze teraz pijesz i palisz jest dla niego bardziej grozne niż jakbyś po urodzeniu podała mu alkohol i papierosa,szkoda mi juz tego dzieciaczka bo jakby nie było on ma we krwi teraz alkohol i tyton

Gość paluszka
Ja też paliłam do 3msc ok.4papierosy dziennie potem tylko 1papiesrosa dziennie ale od 27tyg. przestałam w ogóle palić bo właśnie mnie brało na wymioty. Też mi mówili że dziecko zdrowe i co? Urodziła się z wadą serduszka ale już na szczęście zanikła (po roku zmartwień) uff! Ale za to była duża bo 4700g z tym że ja przytyłam 36kg (18kg po całkowitym rzuceniu palenia!) Ale gdybym się miała cofnąć w czasie to w ogóle bym nie paliła.