Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z góry w. dzięki

NIE MAM ubezpieczenia a nie moge pracowac, doradzcie czy moge tak zrobic -

Polecane posty

Gość z góry w. dzięki

witam mam taka sytuacje, do 25 roku zycia bralam rente po rodzicach, skonczyla sie renta a co za tym idzie ubezpieczenie zdrowotne ucze sie zaocznie w tyg mam wiele innych zajec ( sport, jezyki, kursy) potrzebuje podstawowe ubezpieczenie zdrowotne czy w tej sytuacji, moge je sobie sama placic? Dodam ze nie mam zameldowania ( sprzedalismy mieszkanie z bratem i podzielilismy sie na pol) wynajmuje mieszkanie, pomieszkuje to tu to tam, nic stalego raz jestem w Krakowie, raz w Warszawie, zyje troche na wariackich papierach nie sumiecha mi sie jednak placic 4 tys za specjalistyczne badania i zabiegi pochorowalam sie i nie wiem co w tej sytjacji moge zrobic urzad pracy nie wchodzi w gre, przechodzilam przez to, nie szukam pracy a teraz i tak przez 3 ms moglabym sie zarejestrowac jesli moge sie sama ubezpieczyc, to super i ile to kosztuje? jesli nie moge, to czy moze mnie ubezpieczyc np brat? tylko on nie ma swojej firmy, pracuje w duzym zakladzie doradzcie prosze

Gość z góry w. dzięki
znaczy nie moge sie zarejestrowac w UP przez 3 ms, bo mi ub przepadlo, poniewzz nie bylo mnie na miejscu, takze ta opcja odpada

Gość znawczyni tematu 2
możesz podpisać indywidualną umowę z NFZ, nie wiem ile się płaci ale pewnie w granicach 250-300 miesięcznie btw: z czego się utrzymujesz?

możesz podpisać umowę z NFZ - tylko to parę stów chyba 721,15 z m-c sprawdź na stronie NFZ jako umowa o dobrowolne ubezpieczenie już lepiej praca na 1/32 etatu

Gość możesz ubezpieczyć
się na uczelni. dla studentow wiadomo tansze jest takie ubezpieczenie.

Gość z góry w. dzięki
wielkie dzięki! czyli uderzam do NFZ a nie ZUSu z czego sie utrzymuje? Dorabiam jak potrzebuje, pomnozylam tez pieniadze z mieszkania na gieldzie, przez 4 lata dorabialam jako instruktorka narciarstwa etc takze kasy nie potrzebuje, narazie

Gość z góry w. dzięki
dzieki wielkie a czy brat moze mnie ubezpieczyc lub partner?

Gość z góry w. dzięki
750 to troche duzo, myslalam ze takie podstawowe to kwestia 300 zł nic to, jutro wszystkiego sie dowiem i poszperam zaraz w necie

dlatego taniej wychodzi praca zatrudniasz się u znajomego z amin. wynagrodzenie na minimalna część etatu on opłaca składkę zdrowotną oraz niewielki zus i podatek - a Ty mu zwracasz pod stołem oczywiście tak nie wolno i to jest tylko przykład jak nie należy postępować

Gość z góry w. dzięki
uczelnia odpada, studia juz skonczylam, teraz ucze sie zaocznie w prywatnej szkole, i tam ne obejmuja mnie takie luksusy ( SAPU)

Gość z góry w. dzięki
acromin- może to jest wyjscie, sprobuje jak nic nie wymysle innego czyli brat tez nie wchodzi w gre, uhm jeszcze raz dzieki

"czyli brat tez nie wchodzi w gre" chyba, że ślub weźmiecie ;) ale wtedy ubezpieczenie zapłaci ZK

Gość z góry w. dzięki
he he on juz zonaty :P

Gość wholesaleconsltant
Chodzi o sprzedaż na allegro. 2,5 zł za sztukę. Zatrudnienie na umowę zlecenie. Wszystko legalne. Produkty tego typu schodzą od 500-4000 sztuk w miesiąc czyli można zarobić najmniej 1,250 zł do aż 10 tysięcy! Wystarczy wystawić stworzone przez Nas szablony. MY OPŁACAMY opłaty allegro. Prosimy o kontakt chętnych : wholesale@consultant.com

Gość orzech tw
pracodawca brata ma Cie obowiazek ubezpieczyc z tego co wiem, jesli wie, ze jest taka potrzeba🖐️ Niech brat spyta. Nawet jakbys macocha pracownika byla to tez tak jest.