Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazujoszi funaki

czemu zaplacilam za zastrzyk antykoncepcyjny?

Polecane posty

Gość kazujoszi funaki

Hej. Po rozmowie z GP zdecydowalam sie na zastrzyk antykoncepcyjny. Dostalam recepte i poszlam ja zrealizowac do apteki. Tyle sie czyta, ze antykoncepcja jest darmowa a ja placilam. Dlaczego??

hehe zastrzyk kochanie robi pielegniarka u gp. nie wiem o jakim ty zastrzyku poiszesz i pierwsze slysze ze dali ci na to recepte, moze jestem niedoinformowana;) ale niechce mi sie w to wierzyc:)

Gość kazujoszi funaki
no bylam w pon u gp. Dostalam Depo Provera. Pytal sie specjalnie pielegniarki czy musze miec recepte. Powiedziala, ze tak. Moze kuzwa nie powinnam isc do apteki tylko dac recepte pielegniarce podczas wizyty kiedy dostane ten zastrzyk. Moze maja jakies zapasy w przychodni. Wiesz nie mam powodu sciemniac poprostu jestem szczerze zdziwiona.

Gość maryna ze mlyna
a nie jest tak ze antykoncepcja jest darmowa do 25 roku zycia? ile masz lat?

Gość kazujoszi funaki
nie, nie jest tak. Czytalam na stronie NHS i jest darmowa dla wszystkich

mnie tez to dziwi bo ja po wizycie i ustaleniu z gp ze bede miec zastrzyk musialam sie zarejstrowac na wizyte z pielegniarka i tyle. najlepiej jak bys zadzwonila do rejestracji i zapytaj o wszystko , powinni ci wytlumaczyc co i jak.

Gość sossssssssssssssssssss
ja bym wcale tego niechciala bo kurwa leci jjak z noteci caly miesiac

mi nic nie lecialo a bylam na tym pol roku . zrezygnowalam dlatego ze zaczelam tyc od zastrzyku..

Gość kazujoszi funaki
Niewiem czy za kazdym razem bede musiala miec recepte, ale zapytam o wszystko w dniu wizyty. Tez sie boje tego tycia. Na poczatku zaproponowano mi implant, ale zrezygnowalam. Przed zajsciem w ciaze bylam na cilest i bylo si. A teraz juz sama nie wiem.

ja jestem na plasterkach i nie zamienie tego na nic innego:) na pigolach tez bylam i tez tylam. na plastrach schudlam i jestem zadowolona

Gość kazujoszi funaki
a plastry dostajesz bezposrednio od piguly?? Sorry gupie pytanie ale poprostu zglupialam po tym dzisiejszym

tez robilam sobie te zastrzyki, tzn. pielegniarka mi zrobila od reki, nie musialam po nie chodzic i za nie placic. faktyczne to bylam w klinice planowania rodziny a nie u zwyklego gp.. ale teraz biore tabletki od gp i daje mi recepte na nie, i sobie je odbieram w aptece - tylko ze w walii wszystkie lekarstwa na recepte sa darmowe. wiec moze to tylo w tych klinikach daja za darmo?? hmm nie wiem..

sorry ze nie odpisalam wczoraj , poszlam spac;) . jak potrzebuje nowe plasterki ide do gp po recepte, w aptece wybieram za darmo oczywiscie, i przyklejam;) . nie wiem jak to jest jesli poboerasz tax credit albo working tax credit nie jestem pewna to wtedy ma sie za darmo lekastwa ale nie wiem naprawde ktore i nie jestem pewna do konca jak to z tym jest.

swedzi przewaznie na drogi dzien i przechodzi. plasterek nie ma prawa ci sie odkleic nigdzie!! na basenie czy w saunie czy pod prysznicem,ale trzeba go dobrze przykleic. jeden minus jest taki ze brudza cie brzego plastra i nie wyglada zbyt ladnie. ja mam na to taki sposob kiedy jest cieplutko i niechce zeby plaseterek bylo widac przyklejam sobie w miejscu gdzie bo nie widac;). ja jestem bardzo zodowolona z nich i polecam ci szczerze;)

najczesniej kolo kosci biodrowej i zmieniam co tydzien z prawej strony na lewa. na lopatce tez nie przeszkadza mi tak bardzo. w jednym pudelku mam 9 plasterkow, pakowane po 3. zakldasz plasterek na tydzien , sciagasz i zakladasz go zawsze w tym samym dniu. wiec nie mozna sie pomylic i latwo sobie zapamietac. po trzeh plastrach masz przerwe na okres i jestes bez plasterka przez caly tydzien...puzniej znowu od poczatku1,2,3 i przerwa.

Dziwne , ja nigdy recepty nie dostalam, zawsze na miejscu robila mi zastrzyk pielegniarka , a bylam na zastrzyku 4 lata teraz prawie od roku mam implant, ja od tego nie tyje i dla mnie rewelka .

Ja nawet implant dostalam od reki za darmo..a to bardzo drogie jest..Nie spotkalam sie zeby ktos placil za antykoncepcje w uk...Moze w aptece sie pomylili :)

Ja nawet implant dostalam od reki za darmo..a to bardzo drogie jest..Nie spotkalam sie zeby ktos placil za antykoncepcje w uk...Moze w aptece sie pomylili :)

Gość kazujoszi funaki
nie wiem. Jak pojde na zastrzyk to zapytam pielegniarke dlaczego tak sie stalo

Gość rooooooozzzzz
ja mialam implanon i tez dostalam recepte bo pielegniarce zabraklo. wiec poszlam do apteki dali mi implanon i wrocilam za tydzien na zalozenie ale nic za to nie placilam

Autorko masz paragon?wroc do apteki, popros farmaceute czy kierownika i powiedz ze chcesz zwrot pieniedzy. Serio:-)Pierwszy raz slysze zeby taka sytuacje ktos mial. Niektore przychodnie GP nie maja przez siebie zakupionych dawek u siebie w lodowce (nie maja takiego obowiazku, aczkolwiek przychodnie ktore tak robia dostaja za to dodatkowa kase-po uprzednim zainwestowaniu w zastrzyki, ale to inny temat). W takicj przypadkach daja pacjentce recepte i prosza aby wrocila spowrotem z dawka. Autorko wez sie nie daj! Moze farmaceuta przygotowal dawke a niedouczona osoba na kasie po prostu nie wiedziala/zapomniala ze nie powinnas placic i Cie skasowala (na niemala kwote)?

Gość kazujoszi funaki
zaplacilam 7,20 funta. Majatek to nie jest ale sam fakt. Kasza mam paragon, jutro pojde. Dzieki