Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina123456

tabletki

Polecane posty

Gość paulina123456

mam pytanie po jakim czasie od zarzycia pierwszej tabletki bede bezpieczna mam 21 lat i jestem dziewica

Gość Overdose
Z tego co się orientuję w pełni bezpieczna będziesz po zażyciu jednego opakowania, ale są też źródła, które podają, że już po 2 tygodniach. Najlepiej zapytaj swojego ginekologa ;)

Mój lekarz poradził tak dla pewności,że najlepiej po 1szym opakowaniu..organizm musi sie przestawić itp.Dlatego 1wszy cykl zabezpieczajcie sie dodatkowo dla pewności;)a potem juz ok.Powodzenia.

Ja szczerze mowiac kochalam sie wtedy z chlopakiem (obecnie z mezem) juz w pierwszym dniu brania anty. Ale zeby byc pewnym to proponuje po pierwszym opakowaniu...choc moja lekarka twierdzi ze juz od pierwszej tabl jest sie zabezpieczonym podczas brania anty pierwszego dnia okresu.

Gość jesli pigulke zazywasz
w pierwszym dniu okresu, chroni Cie od razu. Jesli zaczynasz opakowanie w trakcie cyklu, przez 7 dni powinnas stosowac dodatkowe zabezpieczenie, np.prezerwatywe. Wszystko powinien wytlumaczyc Ci lekarz zapisujacy pigulki. Lub wyczytasz to w ulotce dolaczonej do leku. Pigulki sa rozne. Dla dojrzalej kobiety najczesciej dwuskladnikowe, jednofazowe (dwa hormony, w rownych dawkach w kazdej pigulce). W blistrze 21 porcji. Po nich nastepuje 7 dni przerwy, w czasie ktorej nastepuje tzw.krwawienie z odstawienia. Jest slabsze niz naturalny okres. W czasie przerwy rowniez jestes chroniona. Nie kazda z nas moze przyjmowac hormony. Jesli cierpisz na migreny, duzo palisz, cierpisz na zakrzepice, choroby uk.krazenia, udary, wylewy,choroby watroby, ostra niewydolnosc nerek, antykoncepcja hormonalna moze byc dla Ciebie niebezpieczna.