Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleopatra nowa

Opaska na głowe dla dziewczynki

Polecane posty

Gość kleopatra nowa

Kobiety pomozcie znalezc mi opaske na głowke do dziewczynki(niemowlaka)!!!! Chodzi mi o taka z kokardka lub kwiatkiem!!!!!!!' Z gory mowie ze allegro odpada, za drogo i nic ciekawego tam nie ma:(

Gość a ja sobie mysle tak
jezu , nie rób tego dziecku... przeciez te biedne dzieciaki wygladaja jak przygłupy w tych opaseczkach , sukienkach :O:O

Nie wiem jak u dzieci, ale mnie po godzinie noszenia opaski boli głowa. Biedne te dzieci muszą być.

Gość mama29-2010
w Carrefourze czesto sa opaski dla niemowlat ale raczej bez kokardek tylko np z napisem princessa, nie sa drogie A po to dziewczynki sa dziewczynkami zeby nosic sukieneczki! Moja ma chyba juz ze 20 a ma 3 m-ce

Gość anulsss
ostatnio kupiłam taka opaskę w H&M. Nie podam Ci ceny, bo kupowałam jeszcze inne rzeczy i po prostu nie pamiętam ale opaseczka jest z milusiego, delikatnego materiału, z kokardką, różowa. Na moją córcię (1,5 miesiąca) jest trochę za duża ale można ja zmniejszyć ;)

Gość anulsss
a ja sobie myśle tak - a Ty jesteś dziewczynką? i co nosisz? garniturki? Moim zdaniem mała dziewczynka uroczo wygląda w sukieneczce i takiej opasce...

ja swojej córci sama robiłam do chrztu opaske. Kupiłam w pasmanterii elastyczna koronke za jakies 2zł i kawałek kokardki (50gr). zmierzylam obwód głowki, opaske zrobilam jakies 1-2cm mniejsza niz obwod glowki (nie za duzo zeby nie uciskała), zszyłam gladko, zeby nic nie uciskalo, do tego kokardke doszylam i wyszlo cos takiego (a koszt jakies 2zł, bo calek koronki nie uzyłam): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ed91c6f018e5b1ba.html

Gość mamakubusia24bbbb
w h&m są zawsze takie opaski w cenie do 10zł. taniej nie kupisz, no chyba ze polecisz na tanizne która tylko sprawi ból głowy twojemu dziekcu

Gość gość
opaski dla takich maluszków sa delikatne ,materiałowe nawet koronkowe poprostu trzeba dobrac zeby nie uciskała głowki i dziecku to nie przeszkadza a slicznie wygląda . Ja osobiście spotkałam sie z bardzo przykrymi komentarzami po wstawieniu zdjecia corci w takiej opasce :( inne kobiety pisały ze ma az tak odstające uszy i dlatego jej opaskie zakładam , ze wygląda jak nie pełnosprawna, jest brzydka , itp . portal dobramama.pl nikomu nie polecam tego portalu bo jest tam dużo złośliwości zupełnie bez powodu ...

Gość gość
Kwestia gustu, mi nie podobają się takie opaski "słodkopierdzioszki". Niemowlę to niemowlę, jest ładne swoją naturalnością. Na sukienki przyjdzie czas później.

Gość gość
Te które krytykują to pewnie matki chłopców, które zwyczajnie są zwzdrosne bo w co by chłopca nie ubrani nigdy nie dorówna małej dziewczynce w słodkiej sukieneczce i opasce

Gość gość
ja kupiłam bawelniania sliczna biala opaske, dla moje 9mcznej córci,wyglada uroczo, ale nie kupiłam jej dla ozdoby tylko po to ze gdy na czapke(bardzo tu na forum znienawidzpona) jest za cieplo to ubieram opaske żeby uszek nie zawiało,kupilak ja na targu za 10zl w sklepiku z ubrankami do chrztu:)

Gość gość
do gościa z 5.47 przynajmniej kochana nauczysz się ze zdjęć się nie dodaje bo te zazdrosne baby zawsze ci powiedzą ze cos jest brzydkie,bo same maja szpetne dzieci i same tez uroda nie grzeszą....co zrobisz?swiat jest pelen chamstwa i zazdrości.niestety.

Gość gość
Te które krytykują to pewnie matki chłopców, które zwyczajnie są zwzdrosne bo w co by chłopca nie ubrani nigdy nie dorówna małej dziewczynce w słodkiej sukieneczce i opasce

Gość gość
cos w tym jest, chłopaki to tylko spodnie, koszulki...bleee ale mamusie chlopczykow to przecież maja małych krolewiczow, i to oni sa najlepsi na swiecie... ;)

Gość gość
Ja też się z tym zgodzę, ja co prawda mam dziewczynkę ale mąż ma chrześnika u siostry i jak jedziemy do pl to zawsze staram się coś kupić i z tych ubranek dla chłopczyków są do wyboru albo miniatury ubrań dla dorosłych albo ubrania z autkami, spidermenami i innymi pierdołami, ciężko kupić coś fajnego. A dziewczynce wystarczy sukienka, opaska i już jest cudnie

Gość gość
To ja z 12:56 :-) Fakt, jestem mamą chłopca, a chciałam mieć dziewczynkę :-) Ale to i tak nie zmienia faktu, że nie lubię tych słodkich opasek i sukieneczek. Może dlatego, że sama tak nigdy nie byłam ubierana, nie lubiłam też bawić się lalkami, wolałam misie, klocki, ale samochody już nie :-) A dziewczynkę chciałabym mieć właśnie dlatego, by wychować ją po swojemu, trochę wbrew ogólnie przyjętym schematom (te różowości, słodkości, laleczki w blond loczkach mnie kompletnie nie ruszają). Ubranek dla dziewczynek jest więcej i faktycznie można je ciekawie ubrać, ale większość idzie w kierunku "słodziutkiej królewny", dla chłopców możliwości są mniejsze, wszędzie te samochody, niebieskie kubraczki, Spidermeny itd. Też staram się tego unikać, ale jest ciężej niż w przypadku dziewczynek - one są bardziej uniwersalne.

Gość gość
nie ma nic gorszego niz opaska na lysej glacy niemowlaka :o

Gość goAsiaść
ja ostatnio wpadłam na piękne szyte ręcznie, mega dokładnie i z naturalnych materiałów. Moja córcia jest bardzo zadowolona, bardzo wygodne. ja ostatnio stwierdzićłam, że lepiej dać pare złoty więcej bo po ostatnim zakupei an targu mała dostała jakieś wysypki na twarzy wracając... polecam: www.bazik.pl

Gość gość
Mam corke i syna. Corki faktycznie nie wciskalam w te opasku, falbankowe roze. Kupowalam ubrania w innych kolorach. Teraz mam synka i uwazam, ze chlopca mozna o wiele ladniej ubrac. Pewnie przyjdzie faza na spudermeny i inne cuda jak i u mojej corki przyszla na hello kity hehe. Ale to juz kilkuletnie dziecko ktore ma swoje fazy i zdanie i ulubiona bajke. Dodam ze corka jako niemowle miala uniwersalna urode i jak nie miala typowo dziewczecego ubioru, brana byla za chlopca. Z synem pomylek w druga strone nie bylo nawet, kiedy jezdzil w gondoli po starszej siostrze, z motywem kwiatow ( solidny stary poczciwy Roan).