Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaas

studia pomozcie mi!..

Polecane posty

Gość ankaaas

Mieszkam w oswiecimiu, interesuja mnie tylko studia zaoczne. Jestem w 4 klasie technikum-technik ekonomista i planowalam ze najlepiej mialabym tutaj na miejscu i wlasnie jest jeden kierunek ktory moglby mnie zainteresowac do czasu kiedy nie spojrzalam na plan zajec...maja tam jezyk angielski;/;/ przeciez to masakra jakas bedzie bo to pewnie wszystko zwiazane z finansami, ja panicznie boje sie jezykow obcych i nie wiem jak to wszystko wyglada na studiach;/ Sa to studia 3 letnie, koncza sie otrzymaniem tytulu licencjata. Ja juz nie wiem co ja mam robic, w oswiecimiu za duzego wyboru nie ma, a wszystko z zarzadzaniem bo praktycznie to jest tam realne ma j. ang;/ Pewnie nie pojde wogole na studia, bede pracowac w sklepie spozywczym i to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie:( Mam dosyc:(:( Boje sietego angielskiego bo nie wiem co tam bedzie konkretnie;/ Na stronach uczleni naprawde nic nie mozna znalezc...tak samo jak chcialam sie dowiedziec czy zajecia odbywaja sie tez w piatki czy tylko soboty i niedziele zebym mogla isc do ewentualnej pracy ale nic na ten temat nie ma;/ gdyby to byly studia nie platne to by mnie to walilo a tak pojde zaplace i co potem zrezygnuje?:(

Gość ankaaas
x

Gość ankaaas
piszcie cos

Gość ja piertole
siedź na dupie i nie studiuj, bo taka sierota jak ty się do tego nie nadaje 🖐️

Gość pomysl dobrze
Nic ambitniejszego nie zrobisz nie znając języka :o Popatrz na Poline, nie umiała angielskiego i nawet mimo wygranej Tap madl nie wysłali jej na ten kontrakt tylko kazali się uczyć :o

Gość pytam tak na serio
Jak to jest mieszkać w Oświęcimiu? Czy myśli się na co dzień myśli się o tym, że to było tak straszne miejsce? Sorry za off top ale bardzo mnie to zawsze ciekawiło.

Gość jfehbfrej
na poczatku jezyk angielski wyglada tak jak w szkole, dopiero pozniej zaczyna sie specjalistyczny nie ma sie co obawiac :)

Gość ankaaas
Nie, jest normalnie. Eh a ogolnie myslicie ze to dobry kierunek? bede mogla po czyms takim znalezc prace? A z tym ang to nie jest smieszne, bo w szkole jest ciezko a co dopiero na studiach;/ nie wiem jak to tam wyglada;/

Gość pomysl dobrze
Już nie mówiąc o tym, że musisz ZDAĆ maturę z tego angielskiego zeby w ogóle pójść na jakiekolwiek studia:o Coś musisz umieć

Gość ankaaas
i tego specjalistycznego sie obawiam;/ eh nie wiem co robic:(

Gość pomysl dobrze
Zacząć się uczyć angielskiego

Gość ankaaas
probna zdalam. Boje sie ustnej ale moze jakos to bedzie. tylko ze ten ang na studiach jest trudniejszy;/ a co myslicie o tym kierunku??

Gość pomysl dobrze
Sprawdź miejsce w rankingu tej uczelni i w ogóle jej prestiż i sama sobie odpowiedz na to pytanie :o

Gość SEXU CI BRAKUJE
:classic_cool:

Gość paschalina
na studiach masz grupy na różnym poziomie zaawansowania... ale może sobie daruj, bo jednak z takim nastawieniem, to i tak na nic Ci się ten dyplom nie przyda, o ile w ogóle go zdobędziesz. a wykształcony człowiek powinien znać PRZYNAJMNIEJ jeden język na poziomie komunikatywnym.

"tylko ze ten ang na studiach jest trudniejszy;/ a co myslicie o tym kierunku??" Język angielski to może być trudny na filologii angielskiej. Moja koleżanka studiuje stosunki międzynarodowe i przez rok przerobili dwa unity. Trochę żałosne, ale właśnie taki często jest poziom języków obcych na studiach, prowadzący sobie zlewa, a studenci mają 1,5 h wolnego. A poza tym to weź się do roboty bo nie znać angielskiego to obciach.

Gość ankaaas
czyli mam rozumiec ze ten kierunek jest do kitu?;/

Gość zlotadobrarada8787878778
Z doswiadczenia swojego i zjaomych wiem, ze j.ang na studiach ma zalosnie niski poziom,czasem znacznie nizszy niz w liceum.A poza tym wez sie dziewczyno ogarnij przez jeden przedmio zrezygnujesz ze studiow?? mysle ze beda na nim znacznie trudniejsze przedmioty niz ten ang..

Nikt nie powiedział, że kierunek jest do kitu, jak cię interesuje to idź. I nie bądź zdziwiona jeżeli angielski będzie najbardziej lajtowym przedmiotem.

Gość ankaaas
nie no w sumie ostatnio ogolnie mam jakis lek przed tymi studiami. Dobrze mi w technikum heh:P Napewno beda trudniejsze przedmioty:( Od 1 klasy technikum mam do czynienia z rachunkowoscia, jakies tam ekonomiki, statystyki i tego typu przedmioty tez byly takze to praktycznie kontynuacja nauki z technikum tyle ze na wyzszym poziomie. Tylko tak sie zastanawiam czy wogole bede miala szanse na prace gdzies w takim zawodzie, bo z tego co wiem to prace w urzedach to jedynie poprzez znajomosci mozna zalatwic;/ No i nie mam po tych studiach magistra tylko licencjata

Gość ankaaas
up

Gość ankaaas
.

Gość ankaaas
up up up