Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fjfkjfrkfj

tanie knajpy w krakowie

Polecane posty

Gość fjfkjfrkfj

Jakie miejsca polecacie w Krakowie, gdzie można tanio się napić drinka, piwo...? w okolicach rynku, z góry dziękuję!

Gość ostatnio byłam w krakowie
dwa lata temu, wtedy wszędzie tam było tanio - w każdym klubie się dziwiłam jak można tak tanio sprzedawać drinki, szoty itp.

Gość takowejtam
nie znajdziesz

Gość Yubi
Dla mnie najlepszą knajpą, gdzie można tanio wypić jest Stary Port (na Jabłonowskich) lub Aloha Cafe (na Kazimierzu). Trudno jednak wskazać jakąś najtańszą i najlepszą. Polecam poszukać na portalach, które specjalizują się w lokalach (np. http://dood.pl/ - jest tu dużo recenzji użytkowników, albo knajpy.krakow.pl)

Ja lubię Le Scandale na Kazimierzu, całkiem fajna knajpa, przyjemny klimat, dobre drinki - piłem sex on the beach i mai thai (ten był całkiem smaczny), mają też dobre sałatki i przekąski. Klub jest na placu Nowym.

może Yakuza aka Czerwony Smok na Czarnowiejskiej :) Czasami jednak jest tam dużo panów z zanikiem szyi co nie wszystkim odpowiada

Gość ruizka22
a tanie knajpy w olsztynie? okolice starówki

Gość gość
Dobre jedzenie ale też super rozbudowany bar mają w Ganesh. Można dobrze zjeść, ale też sobie fajnie po-drinkować z większą grupą znajomych. Rewelacyjne miejsce właśnie takie wyjścia w kilka – kilkanaście osób, żeby posiedzieć, pogadać, coś dobrego wypić i zjeść.

Gość gość
Posmakował mi już dość dawno indyjski ryż Basmati i jak tylko mam okazję to się na takie jedzenie wybieram. W Krakowie dobry ryż tego typu podają w Ganesh przy ul. Św Tomasza. Na stronie ganesh.pl jest trochę zdjęć lokalu i menu. Ogólnie ceny mają w miarę fajne, załóżmy za zestaw dla dwóch osób trzeba wydać 4-5 dych, to jak na Kraków nie jest drogo, umówmy się.

Gość gość
Dobrą restauracją na starym mieście jest Da Pietro, o ile ktoś lubi włoską kuchnię. Ja wyjątkowo za takim jedzeniem przepadam. Lokal z klasą zaaranżowany, w tle zawsze gra jakaś przyjemna muzyka ale nie na tyle głośno żeby nie można było porozmawiać. Czysto, pachnie jedzeniem, jest bardzo przyjemnie, aż człowiek nie chce stąd wychodzić. A ceny są naprawdę dobre, nie zdzierają tak jak w innych restauracjach na rynku. Prowadzą swoją stronę na www.dapietro.pl

Gość gość
Posmakował mi już dość dawno indyjski ryż Basmati i jak tylko mam okazję to się na takie jedzenie wybieram. W Krakowie dobry ryż tego typu podają w Ganesh przy ul. Św Tomasza. Na stronie ganesh.pl jest trochę zdjęć lokalu i menu. Ogólnie ceny mają w miarę fajne, załóżmy za zestaw dla dwóch osób trzeba wydać 4-5 dych, to jak na Kraków nie jest drogo, umówmy się.

Gość gość
Wartą odwiedzenia miejscówką jest Ptaszyl na Kazimierzu. Jedzenie mają pierwsza klasa, dużo potraw z mięsem, ale nie tylko. Ja to najbardziej lubię chyba jednak ich desery, zwłaszcza krem brulle im wychodzi jeden z lepszych jakie jadłam w życiu. O menu i lokalu można przeczytać na ich facebookowym koncie – www.facebook.com/ptaszylkrakow

Gość gość
Spróbowałem pierwszy raz kuchni indyjskiej w Hotchili. Lubię ostre potrawy, ale jednak oryginalne dania indyjskie zrobiły na mnie pozytywne wrażenie. Posmakował mi też chleb. Pewnie z tego powodu, że robiony bezpośrednio w restauracji.

Gość gość

Nie mam się do czego przyczepić do Maxipizza. Bardzo dobra jakość ciasta, to czuć w smaku i widać gołym okiem że ciasto jest wyrabiane u nich na bieżąco, każdego dnia. Poza tym nie robią też jakiejś lipy z samymi składnikami. Gouda to gouda, mozzarella to mozzarella a nie jakieś tańsze podróbki.

Gość arek
Dnia 18.04.2019 o 13:36, Gość gość napisał:

Nie mam się do czego przyczepić do Maxipizza. Bardzo dobra jakość ciasta, to czuć w smaku i widać gołym okiem że ciasto jest wyrabiane u nich na bieżąco, każdego dnia. Poza tym nie robią też jakiejś lipy z samymi składnikami. Gouda to gouda, mozzarella to mozzarella a nie jakieś tańsze podróbki.

Zdecydowanie tez polecam :)