Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta321

KIEDY WASZE DZIECI ZACZEŁY SAME SIADAC?

Polecane posty

Gość Edyta321

Bez podparcia? w którym miesiaću? moja ma 7 ale sie jeszcze chwieje i wytrszymuje góra kilka sekund czy nie powinna juz siedziec?

moja usiadła jak miała skończone 8 m , wcześniej siedziała sztywno , ale musiała być posadzona

Gość pytasz kiedy dziecko usiadło
SAMODZIELNIE? bo to różnica kiedy dziecko sadza się samemu, a kiedy dziecko siada samo

Gość Edyta321
Edyta chodzi mi o to keidy dziecko posadzone samo siedzi a nie kiedy samo siada... narazie jestem na takim etapie :)

Gość pytasz kiedy dziecko usiadło
aha:) mój synek nie chciał być noszony w pozycji leżącej już praktycznie od małego i ciągle chciał być w pionie sadzałam go na kolanach i wtedy oczywiscie trzymałam natomiast gdy sadzałam go samodzielnie to nie bardzo mu ta pozycja pasowała polubił siedzenie samodzielne dopiero wtedy, gdy sam pojął tę czynność;) a miał wtedy 9 miesięcy i siadał z raczkowania :)

Gość mój to jest wyrywny
podciągał się do siadania sam w wieku 4,5 miesiąca i potrafił się bez podparcia utrzymać w tej pozycji kilkanaście sekund - tak śmiesznie podciągając nóżki - mam to nagrane :D ...miał 9 jak zaczął chodzić teraz ma prawie 2 latka - jest bardzo sprawny ruchowo - aż za bardzo - włazi na blaty w kuchni, parapety, sam potrafi wspiąć się na krzesełko do karmienia z ikei.... często boję się że zrobi sobie krzywdę.... nie wiem gdzie chować lekarstwa - wyciąga z najwyższej półki w górnej szafce... noże.... jak zabezpieczy okna...

synek skończył 7 miesięcy i usiadł stabilnie stało sie to z dnia na dzień, więc oczekuj, ale w spokoju bez paniki

a sam podciagał się do siedzenia ok 9 miesiąca

Gość evoludek1
Mój syn od urodzenia właściwie nie lubił pozycji leżącej, nauczył się siadać pod koniec 4 miesiąca, oczywiście podparty itp. każda próba położenia go kończyła się wrzaskiem i awanturą, teraz ma 6 miesięcy i siedzi samodzielnie już bardzo stabilnie, nie przewraca się bo się nauczył podpierać rączkami, a czasem jak sie jednak przewróci to się już sam dźwiga do pozycji siedzącej, dalej nie znosi leżeć, siedzieć też już nie lubi bo się nauczył stać :(