Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kalipso85

testy owulacyjne paskowe - czy są wogóle cos warte?...

Polecane posty

witam serdecznie forumowiczki załozyłam ten wątek ponieważ niestety nie znalazłam nigdzie informacji na nurtujący mnie problem:( od trzech miesiecy staramy sie z mezem o dzidzie. zazywam castagnus zwe wzgledu na lekko podwyzszona PRL (choc w poniedzialek okazalo sie ze jest dwukrotnie podwyzszona wiec juz sama nie wiem:( ) w tym cyklu stosowalam testy owulacujne paskowe firmy Hydrex. one wskazuja na pik LH przy stezeniu od 40 mIU/mL czyli sa mniej czuł niz testy plytkowe ktore łapia juz od 20 lub 25 mIU/mL. Mnie przez cztery dni badania w okolicach domniemanej owulacji wychodzily dwie mocne krechy, nawet dwukrotnie linia testowa byla mocniejsza. myslałam wiec ze owulacja przy takim steżeniu LH musi zajsc (mialam nadzieje ze to wplyw castagnusa bo poprzedni cykl byl bezowulacyjny:() testy byly pozytywne 2,3, 4 i 5 lutego. niestety w poniedzialek zrobilam poziom PRL i wyszla wyzsza niz przed castagnusem:( juz sama nie wiem o co chodzi:( mialam nadzieje ze sie udalo zafasolkowac:( a tu wyglada ze nawet owulacji nie bylo:( czy któras z Was wie moze czy przy tak wysokim LH moze nie peknac pecherzyk? czy moze testy byly do d...:(?

Gość przy dwukrotnei podwyższonej
prolaktynie raczej nie ma szans na to ,że owulacja w ogóle odbywa się:( musisz z tym zrobić porządek i dopiero wtedy próbować zachodzic w ciążę

Gość przy dwukrotnei podwyższonej
i musisz pamiętać, że testy owulacyjne mówią tylko o stężeniu LH nigdy o tym czy owulacja odbyła się, bo to moze sprawdzic tylko ginekolog monitorując cykl

dziekuje za odpowiedz oczywiscie rozumiem ze testy nie potwierdzaja owulacji ale dziwi mnie ze wogole mozliwy byl pik tak wysoki przy wysokiej PRL:/ bo w poprzednim cyklu miala tylko troche podwyzszona PRL i testy byly zawsze ujemne:( wiec z tego wzgledu zdziwila mnie wysoka wartosc prl przy jednoczesnym tak silnym piku LH:/ ah musze chyba przestawic sie na cięzka artylerie bo castagnus jest widac za slaby:(