Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarlok olbrzymi

czy i jak uzyc olbas olejek dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość zarlok olbrzymi

synek(10 miesiecy) jest lekko przeziebiony.czy moge uzyc tego olejku?

ja używałam i do tej pory to robię pare kropelek na śpiochy olbas nie zostawia tłustych śladów możesz też użyc podgrzewacza. wlewsz wodę, parę kropelek olbasa, świeczuszkia i w całym pokoju pachnie...

Gość zarlok olbrzymi
nigdy wczesniej go nie uzywalam,ale gdzies przeczytalam ,ze dziala.luciola28 u Ciebie widac sie sprawdza skoro piszesz,ze caly czas go uzywasz.a moge wyjsc na dwor z przeziebionym dzieckiem?nie ma goraczki,ale katar i psika dosc czesto.

pewnie ze mozesz wyjsć, świeże powietrze dobrze mu zrobi!! co do olbasa, to ja też stosowałam kiedy mały miał katar, lepiej sie oddychało

możesz wyść tylko ostatnio usłyszałam ( w dzień dobry TVN :) by ograniczać spanie na zimnym... ponoć z tego może przejść na oskrzela ja smaruje też synkowi skronia i czoło maścią rozgrzewającą rub arom, ale nie wiem jak niemowlak zareaguje.... w aptece mogą proponować też polski olejek - inhalol - jest o połowę tańszy, ale jak dla mnie olbas jest skuteczniejszy

moje dziecko po olbasie dostało takiego skurczu oskrzeli, ze prawie sie udusiła:O dopiero sterydowy zastrzyk z dexavenu jej pomógł:O dramat,nie chciałybyscie tego przezyc... na ulotce jest info zeby olbasu nie stosowac ponizej 3 roku zycia:O

nakropiłam 2 krople!! na ochraniacz na łóżeczku:( nigdy wiecej, zadnych olejów eterycznych:??( dodam,ze dziecko mialo wtedy 18 miesiecy wiec nie było tez juz takim maluszkiem:O

Gość nasana
Najlepiej skropić kilkoma kroplami róg poduszki, na której śpi dziecko. Ja używałam tego olejku jak moje dziecko miało dwa miesiące(z polecenia pediatry) i dziecku nic się nie działo, a wręcz olejek bardzo pomagał. Wiele lekarstw jest od trzech lat, ale wydaje mi się, że jest do taki margines bezpieczeństwa dla producenta, bo w większości przypadków nic się nie stanie.

Gość Rub-Arom-uzywacie?
Korzystaliście z preparatu o nazwie Rub-Arom? No bo wyszukiwałam opinii dotyczących tego preparatu i postanowiłam Was zapytać. Może moglibyście cokolwiek powiedzieć mi o tym leku? Warto go kupować, są dostępne jakieś zamienniki? Na tej stronie jest trochę danych o Rub-Arom: http://www.listalekow.pl/rub-arom/ - myślicie, że to sprawdzone informacje? Nie w smak mi się rozczarować i roztrwonić bezsensownie sianko, dlatego pytam Was. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość Karus90
ja bym się obawiała takiego! mocny, ale olejek rumiankowe pięknie pachnie w olejku do kąpili bebble