Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oniki

Gdzie czułyscie pierwsze ruchy?

Polecane posty

Gość oniki

Jestem w 18 tyg ciąży i czuje delikatne wypychanie pod pępkem czy to mogą byc ruchy dzidzi? Jak było u Was z tymi pierwszymi ruchami???

Gość 222222
ja miałam niżej niż pępek, gdzieś w połowie pomiędzy pępkiem a wzgórkiem łonowym, niezbyt głęboko ;)

Gość 222222
a, i to tak jakby mi ktoś palcem łaskotał :) albo rybka pływała :)

Gość poszukujeeee
Pierwsze ruchy między 13 a 14 tc a pierwsze delikatne wypychania i kopniaki - od 16

Gość oniki
no wydaje mi sie ze to własnie są ruchy,pytam bo w pierwszej ciąży czułam takie jakby "trzepotanie",a teraz takjakby wypychanie własnie poniżej pępka pomiedzy wzgórkiem łonowym:)

Gość po pierwsze
No w brzuchu:)

Gość poszukujeeee
u mnie tez najpierw bylo trzepotnie, wlasnie jakos w 13tc - az mnie to obudzilo (w nocy) jakby skrzydlami motya :) 2-3 dni pozniej wyraznie w noy poczulam jak mi cos przeplynelo z jednej strony na druga, w podbrzuszu... no i od tego omentu juz tylko sie nasilalo

Gość oniki
Sorka głupio sformułowałam pytanie,przeciez wiadomo ze w brzuchu;)ale w jakim miejscu,typu pod pępkiem z boku brzucha itp...o to mi chodziło:) Czyli moge byc pewna ze to są na pewno ruchy:)

Gość po pierwsze
wiem, sorki za złośliwość. Nie miało być chamsko tylko zabawnie. Ja czułam nisko w podbrzuszu.

Gość nasana
Dopiero w 20 tygodniu.

Gość oniki
sama sie uśmiechnęłam jak to przeczytałam:)nie obrażam sie nie naleze do tych co o byle co sie obrażaja:)i dziękuje za odpowiedz:) Przekonałyscie mnie,ze to własnie "to"i przynajmniej nie bede robiła sobie złudnych nadziei:)

Gość mała stoki
ja poczułam ok 18 tyg pod pępkiem takie bąbelki

pierwsze ruchy poczułam w 16 tyg. to były takie łaskotki, a czułam je zazwyczaj po bokach brzucha poniżej lub na wysokości pępka. W 18 tygodniu zaczęły się delikatne kopniaczki, takie właśnie wypychanie, albo jakby w jelitach jakieś bąbelki powietrza pękały ;) teraz w 23 tyg. czuję wyraźne kopniaczki :)