Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hala-am

Wychodzę za muzułmanina.

Polecane posty

Witam, witam, witam, Wychodzę za mąż! ;) I to już w następnym tygodniu, ślub będzie w kraju mojego narzeczonego, szczerze mówiąc trochę się denerwuje. Myślę nad kontraktem ślubnym, co jeszczeeee powinnam w nim napisać?? Może są kobiety, które ślub maja już za sobą, może podpowiecie mi co jeszcze jest ważne? Wiem już naprawdę wszystko na ten temat :D Zapoznałam się z mnóstwem informacji, ale może któraś z Was powie jeszcze coś ciekawego??

Gość wspołczuje
i zyczę powodzenia :(

Gość tez współczuję
jesteś już jego własnością, rzeczą i nie masz nic do powiedzenia :(

nie słuchaj głupot powiedź lepiej gdzie bierzesz ślub?

Gość oczywiście...
nie słuchaj głupot powiedź lepiej gdzie bierzesz ślub? a te wszystkie historie se wymyślili ludzie bo im się nudziło co nie?

Ślub w Kairze. Nie słucham, znam już "nasze polskie zdanie" w tej sprawie. Więc każda niepochlebna wypowiedź jest tu zbędna. Interesuje mnie teraz tylko ten kontrakt :]

Gość odezwij się jak czar pryśnie
:)

Czar zawsze może prysnąć, niezależnie od narodowości :)

Gość odezwij się jak czar pryśnie
oczywiście, ale biorąc pod uwagę fakt wychowania w innej kulturze religijno narodowej może być różnie. Wszędzie trafią się psychopaci jednak najwięcej słyszy się właśnie o nich. Przykre. Jednak i tak odezwij się i napisz jak ci życie płynie po ślubie.

1. gdzie chcesz mieszkać 2. w razie rozwodu jak wygląda podział majątku 3. co z religią dzieci 4. że się nie ożeni ponownie

tak tak to wiem, to na 1 miejscu, ale czy coś jeszcze? O dzieciach chyba wszystko już przemyślałam, ale może jest jeszcze jakiś ważny punkt, który pominęłam.

Gość 10-02-2011
to powodzenia na nowej drodze zycia

Gość nawet nie wiesz jak
bardzo ci współczuje. Co wy widzicie w tych brudasach

Gość wspołczuje
hala-am Ślub w Kairze. Nie słucham, znam już "nasze polskie zdanie" w tej sprawie. Więc każda niepochlebna wypowiedź jest tu zbędna. Interesuje mnie teraz tylko ten kontrakt :] co za ignorancja:O pewnie, nie słuchaj, bo przecież kobiety, które na własnej skórze doznały "słodyczy " związków z muzułmaninami opowiadają bajki :O 🖐️

Gość dezirers
hala-am co poznałas boskiego egipcjanina?

Gość Habisiowa żona
A swojego przyszłego męza poznałaś w którymś z kurortów?

W takiej "słodkiej bajce" można równie dobrze żyć i z Polakiem, nie wrzucajmy wszystkich do 1 worka. Poza tym, nie odbiegajmy od tematu: co z kontraktem??

Gość nie ma czegos takiego
hala-am W takiej "słodkiej bajce" można równie dobrze żyć i z Polakiem, nie wrzucajmy wszystkich do 1 worka. Poza tym, nie odbiegajmy od tematu: co z kontraktem?? chyba jednak nie rozumiesz , że istnieje zasadnicza róznica zyjac nawet z najpodlejszym męzem -Polakiem ( czy w ogole z jakimkolwiek mężczyzną z zachodniego kregu kulturowego )a zyjac z osobą , która jest wychowana w tak róznej od zachodniej obyczajowosci..:O

Ale ja wole swoją bajkę, w której lubię sobie radzić z tą sporą różnicą kulturową. Nie mam z tym większych problemów, jestem szczęśliwa. Dlatego, decyduje się na kolejny ważny krok w moim życiu.

Gość do hala-am
podziwiam ... powiedz ile masz lat ?

Gość Adi-P
jeszcze w doope dostaniesz od zycia tam jestes nikim zerem ale to juz twój problem to twoje zycie i twoja decyzja

26. znamy się już 5 lat, więc rodzina zdążyła Go dobrze poznać, oczywiście ta najbliższa, bo co myśli ta dalsza to nie mam pojęcia :) Każdy jest miły i uprzejmy, ale co mają w swoich główkach to pojęcia nie mam. Nie będę po ślubie mieszkała w Egipcie, na krótko będziemy tutaj, a później chcemy wyjechać gdzieś do Europy.

Gość wertyp
masz nadwage(kompleksy)? co cie do tego zmusilo? egipt powoli zmieni sie w panstwo wojskowe, jak Pakistan. na pewno tam nie masz co mieszkac. w EU? ale myslisz, ze tak latwo teraz z praca i to dla muslinow... chcesz go utrzymywac?

Hm nadwagi nie mam, ogólnie to... fajna jestem :D Eh ludzi co Wy w głowach macie, chyba tylko plaże i siano. O pracę się nie martwię, oboje jesteśmy wykształceni, mamy dużo znajomych w Europie, już dostaliśmy kilka ofert pracy. ALE TO NIE JEST WAŻNE, pytałam tylko o kontrakt...

Gość CORE7
no ze twoja religia bedzie taka jak ty wybierzesz

O.o czego to się nie robi dla ojczyzny no nie wertyp? No tak, trochę szkoda, żeby elita tego kraju uciekała stąd gdzieś za granicę, ale cóż zdania już nie zmienię. Tak, dzieci ze mną, no i nie mogą opuścić kraju bez mojej zgody. Heh możecie sobie mówić co tylko chcecie, ale kurde jestem taka szczęśliwa, ze kompletnie nie przeszkadzają mi Wasze niektóre durne teksty :D