Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hala-am

Wychodzę za muzułmanina.

Polecane posty

Gość Lidiaaa
pisałas ze slub w Kairze to watpie bys wróciła do europy bo od tego momentu jestes własnoscia męża a czy on na to pozwoli hmmm... mam watpliwosci

Gość ..xp..
dajcie sobie spokój z tym topikiem widać ze dziewczyna jest zaślepiona ona ma swoje zdanie i swój osąd na ten temat

Jak ktoś nie ma pojęcia o czym mówi to po co się odzywa? Jestem obywatelem tego cudownego polskiego kraju, mam polski paszport mogę podróżować tyle ile chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Gość wertyp
a co to za oferty? tesco? fajna jestes, jak na razie tylko ty tak twierdzisz ;) kompleksy i bieda - to zazwyczaj zmusza polke do zwiazku z muslinem. w egipcie ten kontrakt nie bedzie respektowany, jesli maz bedzie cie trzymal pod kluczem nikt ci nie pomoze. ich zwyczaje, sa ponad prawem. tak samo jak dziecko, ktore bedzie np. chcialo byc katolikiem. tam sa tacy koptowie. jak ich muslin okradnie np. to i tak nie dostanie zazwyczaj kary, bo to inna wiara. w EU jak dla mnie to sobie nie poradzicie, bo cos czuje, ze zarowny ty jak i on nie macie za duzo do zaoferowania.

Szkoda mi Ciebie :) No nic, wątek uważam za zakończony, niewiele się dowiedziałam, ale cóż... Polacy.

Gość co ja widzę tu ..
hala-am O.o czego to się nie robi dla ojczyzny no nie wertyp? No tak, trochę szkoda, żeby elita tego kraju uciekała stąd gdzieś za granicę, ale cóż zdania już nie zmienię. ograniczenie jakie tu prezentujesz jest porazające... i jeszcze nazwywasz sie " elitą" :O?

Gość wertyp
mi tez ciebie szkoda. spierdalaj stad, i to w podskokach naiwno idiotko. twoja bajka, raczej szybko zmieni sie w typowy dramat.

Gość co ja widzę tu ..
hala-am Szkoda mi Ciebie No nic, wątek uważam za zakończony, niewiele się dowiedziałam, ale cóż... Polacy. Polacy- a co to jakas inwektywa ?? A Ty kurwa niby kim jestes jak nie własnie polską idiotką, której sie wydaje , że pana boga załapala za nogę bo jakis Egipcjanin chciał ją za żonę, a cała resztą w dupie była i gówno widziała bo sie w czoło puka z politowaniem ?

Czy tu chodzi o ten kontrakt orfi?? Wpisz sobie w youtube "darling i lowe ju" i bodajże w części 4 tam się wypowiada egipcjanin, co znaczy dla nich te całe orfi, weź Ty sobie uświadom, że dla nich ślub to jest tylko według obrządku muzułmańskiego, ten cały kontrakt nic dla nich nie znaczy, on sobie takich żon na kontrakt może mieć 200, jak mu się znudzi, to sobie wyrzuca ten kontrakt do śmietnika, idzie do adwokata, płaci 200 funtów i ma nową głupią europejską żonę. Jasno się oni wyrażają o Europejkach, że nigdy ich szanować nie będą, bo dla nich liczą się tylko dziewice, jeżeli chodzi o prawdziwy ślub, czyli te ich muzułmanki, z Europejek to oni kasę jedynie wyciągają i je bzykają, ot mi cała filozofia:P

Gość bystry Jarek z Kielc
hala-am to prymityw jakich mało ograniczone bezmózgie wiąże się z muzułmaninem bo ja żaden europejczyk już nie mówiąc o polaków nie ze chce to co się dziwić wychodzi za maż za Egipcjanina bo taki ją tylko zechciał nikt inny

Boshe... właśnie mówię o tradycyjnym ślubie muzułmańskim... Nie o orfi. Pytałam o ślub, zostałam wyśmiana za poglądy, typowa polska mentalność, na szczęście mi to się nie udzieliło.

Gość wynoś się
i nie wracaj za te słowa: "ale cóż... Polacy" Polska i Polacy to przepiękny kraj i naród o wielowiekowej historii, dawne mocarstwo europejskie, co miejmy nadzieję wróci niestety często skłócany przez przybyszów z zewnątrz

Gość co ja widzę tu ..
hala-am Boshe... właśnie mówię o tradycyjnym ślubie muzułmańskim... Nie o orfi. Pytałam o ślub, zostałam wyśmiana za poglądy, typowa polska mentalność, na szczęście mi to się nie udzieliło. nikt Cie kretynko nie wysmiał za poglady, tylko za Twoją postawę : buta i arogancja oraz mowienie o "polskiej menatlnosci" i "Polakach " w kategorii oblegii. Wiec zapamietaj sobie, krowo , ze tez jestes Polką bez wzgledu na to jak swiatowa bys nie była i komu sie nie nadstawiała :P

Gość taki sobie pseudonim
Autorko, decyzję już podjęłaś więc z pewnością nasze rady cię niewiele obejdą. Prawda jest taka, że możesz mieć szczęście i trafić dobrze, lecz coraz więcej jest przypadków gdzie prywatni detektywi muszą dziewczynę siłą odbijać z kraju, gdzie europejskie prawo niewiele znaczy. Tam liczy się tradycja i rodzina. Ale nie ma sensu ci o tym mówić, pozostaje życzyć bys znalazła się w tej części której się udało. Choć w każdym przypadku jest to trudniejsze niż związek z meżczyzną wychowanym w jednej kulturze. Co do kontraktu to nie pomogę, nie znam się na tym, ale zapewne cokolwiek nie wpiszesz, będzie znaczyło tyle co nic, i w razie czego nic tym nie wskórasz. Ale napisz coś proszę więcej o tym ślubie - to będzie jednostronna ceremonia w meczecie? Wesele tradycyjne że kobiety osobno, mężczyźni osobno? Serio jestem ciekawa jak to wygląda w przypadku innej zupełnie niż nasza kultury.

Czyli zostaniesz muzułmanką? No to nieźle, teraz przesrałaś sobie życie, miałam taką sąsiadkę, mieszkała pode mną, jej mąż z Egiptu, ona Polka, wyprowadzili się do jego kraju, ona nigdy się nie uśmiechała, w środku lata w jakichś szmatach łaziła, wiecznie okna zakryte zasłonami... A co dopiero w Egipcie, http://www.konservat.pl/index.php?sp=art&art=0547&path=arty2010, masz tu trochę surowej prawdy o tej "religii".

Gość gardze nimi za wszelkie ataki
terrystyczne, za pogardę wzgledem innowierców z Europy, za poywanie i mordowanie ludzi a przede wysztkim za obrzezanie kobiet/dziewczynek - za zadne skarby swiata nie byłabym z muzłumaninem, poznałam ich troche i wiem jedno to NAJBARDZIEJ OBŁUDNI ludzie, koszmar. W Europie zachowuja sie troche inaczej, natomiast w swoim kraju gdzie jest presja rodziny i otoczenia wychodzi ich prawdziwa natura. cyt wiki 90% obrzezanych dziewcząt w Egipcie, Somalii, Mali

Niektore wypowiedzi...szkoda slow... Mieszkam w Niemczech gdzie codziennie stykam sie z muzulmanami z roznych krajow. Nigdy w zyciu nie wyszlabym za nich...a juz na pewno nie wyjechalabym do muzulmanskiego kraju. Wg mnie wiele wypowiedzi jest prawdziwych... Zrobisz jak uwazasz, zycze ci by twoj Egipcjanin okazal sie w porzadku...

Gość autorko,
a nie boisz się ślubu w kraju narzeczonego ze względu na panującą tam sytuację polityczną?

Gość gardze.....nimi.
dokładnie prinzesska tez czesto bywałam w de i miałam okazje poznać ich bliżej, byłam ciekawa jacy są i to czego sie dowiedzialam to mnie zamurowało. Ta pogarda dla Niemiec, dla Niemiek z którymi niby byli w zwiazku ale dla nich to były tylko dziwki. Gardzą cała Europą, starsze pokolenia nawet jezyka nei znaja i nie chca bo im to niepotrzebne. Po tym jak zobaczyłam jak na grillu rodzinnym u muzłumanów najpierw jedli faceci a to co zostało, te resztki dopiero mogły jesc kobiety i dzieci poczułam wstret. Ogladałam tez reportaż o Niemce która przeniosla sie do Egiptu pozarazka zal dziewczyny, a także kobiecie która zyje tam z Egipcjaninem 20 lat ma dzieci i nie moze wrócić do De bo on nie zezwala i grozi zemstą.

hala-am od początku to nie był dobry pomysł pisząc tutaj wejdź sobie na arabie.pl i tam zapytaj

Masz wiele racji w tym co piszesz...w Pll ludzie sie nie stykaja sie z muzulmanska kultura,a to nie jest np roznica jak miedzy Polakami a Czechami. Muzulmanstwo to zupelnie inny swiat i kultura i o tym europejczycy nie mysla. Nie gardze, bron Boze wszystkimi muzulmani bo sa tez normalni osobnicy ale ewentualnie gdy zostali urodzeni w innym kraju, np Niemczech czy w Polsce. Tu w zeszlym roku bylo w wiadomosciach naglosnie jak porwal Egipcjanin albo Libanczyk dziecko za granice i matka po latach je odnalazla. Byl ogromny problem z wywiezieniem dzieci do Europy...

Gość zdziwiona-ja
kontrakt yakamoz 1. gdzie chcesz mieszkać 2. w razie rozwodu jak wygląda podział majątku 3. co z religią dzieci 4. że się nie ożeni ponownie hala-am tak tak to wiem, to na 1 miejscu, ale czy coś jeszcze? O dzieciach chyba wszystko już przemyślałam, ale może jest jeszcze jakiś ważny punkt, który pominęłam. Jednego tylko nie rozumiem, jeżeli jesteś taka szczęśliwa, tak się kochacie, tak Wam się układa to po co Ci ten kontrakt i zabezpieczenia w razie rozwodu? W poważnym związku, w którym ludzie się szanują nikt nie wymaga pisemnych oświadczeń. Czyli już na wstępie przed ślubem przewidujesz kłopoty, nieporozumienia i rozstanie. Po co w takim razie ślub?

yakamoz taką mają kulture u nich to jest normalne oczywiście, tak samo jak to ze np. kobieta właściwie jest własnością męża, a meżczyzna ( brat, mąż, ojciec) panem jej życia i śmierci .. honorowe zabójstwa, obowiązek noszenia nikabu lub burki, zakaz swobodnego poruszania sie kobiet ( w niektórych krajach), obrzezanie kobiet, wielożeństwo, to też ich kultura i to szeroko promowana także w Europie :O

Gość zdziwiona-ja
Enfant Terrible - właśnie o to mi chodzi. Ona widzi tylko jedną stronę medalu - według niej kontrakt jest normalny, ale resztę ich kultury spycha w cień. A przecież na co dzień będzie się w tej kulturze i religii obracać. Przypuszczam, że z takim podejściem, po urodzeniu dziecka zacznie się dla niej prawdziwi dramat.

Gość a ja bym mogla wyjsc za
normalnego muzulmaninia, nie jakiegos nawiedzonego. I chetnie przeszlabym na ich wiare. Interesowalam sie duzo islamem i bardzo mi sie podoba ich religia

Gość bez obrazy, ale
jakikolwiek kontrakt z tobą jako niemuzułmamką nie jest dla muzułmanina wiążący, dzieci zawsze są wychowywane w wierze ojca i matka nie ma do nich prawa, żaden kontrakt nic ci nie da, obyś dziewczynki tylko nie urodziła bo marna jej dola, powodzenia!

no to skoro napisałaś: 1. dzieci z Tobą 2. wiara dzieci i Twoja i męża 3. zakaz poślubienia innej kobiety 4. swobodne poruszanie się 5. zakaz wyjazdu dzieci bez Twojej zgody 6. podział majątku to hulaj dusza :D swoją drogą czemu w PL nie ma takich kontraktów, toż to byłby raj dla kobiet :D

Gość zagadka__
Po Czym poznać że Egipcjanin kłamie ???? - po tym że rusza ustami...