Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamama88

jak jest z cesarskim cieciem za granica? czy mozna tego zazadac?

Polecane posty

Gość przyszlamama88

ktoras z was rodzila w ten sposob poza polska bo po prostu chciala?

Gość zimna cola
w krajach skandynawskich nie robia cesarek jak nie ma potrzeby, przy pierwszym porodzie, przy drugim jesli miałas ciężki poród mozesz wybrac cc

Gość ewelina234567
ja mieszkam akurat w irladnii ale dziekuje za odpowiedz

Gość moja koleżanka
w Irlandii dostajesz zzo, cesarki na życzenie chyba nie robią ale tego nie jestem pewna. Moja jedna koleżanka miała ale coś była nie tak z akcją porodową

Gość mama z irlandii
ja jestem w Irlandii i tu też nie robią jak nie ma takich wskazań ja rodziłam w 2009 roku miałam ciężki poród za długo trzymali mnie bez wód a o cesarce pomyśleli jak już było za późno niestety urodziłam przez vaccum wszystkie moje koleżanki które tu rodziły były bardzo zadowolone ja niestety nie na pewno drugiego dziecka nie urodzę w Irlandii.

Gość mama z irlandii
zzo robią to prawda wystarczy poprosić i podpisać dokument ja miałam ze względu że akcja porodowa się przedłużała i parłam 1,5 godz wiedzieli że bez pomocy vaccum nie urodzę to mi dali zzo ale po 40 min już nie działało a moja znajoma miała zzo i była mega zadowolona mówiła że może rodzić codziennie

Gość moja koleżanka
mama z irlandii a gdzie rodziłaś (jakim mieście) ?

Gość przyszlamama88
co to jest zoo?

Gość aniagot
ja mieszkam w szwecji jestem dopiero w czwartym tygodniu. jednia usg mam zaplanowane dopiero pod koniec 3go m-ca. czy to nie zapozno? chcialabym wiedziec czy to np blizniaki a przede wszystkim czy wszystko jest ok. jak u was bylo z opieka medyczna? czy moge poprosic lekarza zeby usg odbylo sie szybciej?

Gość moja koleżanka
znieczulenie zewnątrz-oponowe

Gość moja koleżanka
mama z irlandii, bardzo mi przykro , że masz takie złe wspomnienia. Kurcze naprawdę jak rozmawiam z dziewczynami jeszcze żadna nie narzekała na poród w Irlandii, jesteś pierwsza

Ja mieszkam w Austrii i w moim szpitalu robią na życzenie zewnątrzoponowe (wymagana wcześniejsza rozmowa z anestezjologiem), cesarka (zgłosić się trzeba do 37 t.c) i nawet podwiązanie jajowodów jak ktoś chce (trzeba zgłosić do 36t.c) - wszystko za darmo a co najdziwniejsze nie korzysta z tego zbyt wiele osób:D, może dlatego że jest ogólnie dostępne...no może częściej wykorzystywane jest zewnątrzoponowe.

Gość ja proponuje rowniezzzz
mialam cc w ie,ale do tego trzeba miec powazne wskazanie-(ja mialam )albo w trakcie akcji porodowej,jezeli okazuje sie cos nie tak to wtedy tez robia cc.nie ma czegos takiego jak cc na zadanie w ie.rodzisz normalnie ze znieczuleniem.

mama z irlandii -wspolczuje, normalnie jakbym czytala swoja historie:O ja rodzilam w irlandii 2 x i powiem tak: pierwsza mialam cc, a drugiego porodu sie bardzo balam i powiedzialam to poloznej, a ona wyslala mnie na pogadanke z lekarzem, ktory byl sklonny zrobic mi cesarke ot tak, na zyczenie. nie wiem, czy jakis wplyw na to mialo, ze pierwszy porod byl przez cc. w koncu zdecydowalam sie rodzic normalnie, ale lekarz juz naprawde trzymal dlugopis nad kartka aby wpisac mi cc...