Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azalia23

pomocy! pytanie o macierzynski/staz pracy/wychowawczy/zasilek

Polecane posty

Gość azalia23

wiem, ze w necie jest mnostwo informacji, szukam juz od dluzszego czasu, ale ciezko znalezc cos konkretnego, zeby w jednym miejscu byly wszystkie dane konkretnie chodzi mi co i w jakiiej wysokosci przysluguje kobiecie w zaleznosci od pracy... czy jesli nie mam umowy na cz. nieokreslony tylko na 1 rok, to cokolwiek mi przysluguje?

Gość goska co ma ktoska ale ty
wychowawczy dostaniesz jesli przez 6miesiecy byly odprowadzane skladki do zusu (mozesz pracowac na pol etatu) dostaje sie okolo 400zl z groszmi.

po pierwsze umowa na czas nieokreślony to NIE jest umowa na rok... najpierw zasiłek macierzyński przez 22 tyg, wysokość przeciętnego wynagrodzenie za ost 12 mieś- podatek i składki potem wychowawczy jeżeli spełniasz normę nie więcej niz 504 zł na osobę to dostaniesz zasiłek ok 400zł = rodzinny 68zł.

Gość mysle że.................
jejku jak kobieta ma tylko na rok umowe to jakie 400 zł dostanie po macierzyńskim sie pytam?????????? na jakiej podstawie??????????????? jesli masz umowe na rok, masz ja przedłożona do porodu w razie jak by termin wypadał po tym roku:) masz macierzyński wypłacany przez ZUS w wysokości śrdniego wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy pracy, alebo z 6, nie pamietam, po macierzyńskim pozostaje Ci tylko zarejestrować sie w PUP i ewentualnie dostaniesz zasiłek rodzinny :)