Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f5f4

Dlaczego niektorym dziewczynom tak ciezko cos zmienic w wygladzie?

Polecane posty

Gość f5f4

Dla mnie to normalne ze co 2 miesiace ide do fryzjera, podcinam koncowki, farbuje odrosty. Od czasu do czasu zrobie sobie szalona fryzure. Co miesiac pojde zadbac o paznokcie, czasami zaloze sukienke w szalonym kolorze na impreze albo do bluzki dolacze ciekawa apaszke. Znam wiele kobiet dla ktorym pomalowanie ust lekko czerwonym blyszczykiem to wyczyn. Pomalowanie wlosow z mysiego na ladny braz to juz niesamowite szalenstwo. jedna z moich kolezanek 2 lata zbierala sie aby pomalwoac wlosy z mysiego na sredni braz!!! Przed wyjsciem do fryzjera, 2 tyg chodzila niesamocie podniecona, wszyscy zaczeli ja w pracy wrecz dopingowac i kazdy czekal z niecierpliwoscia az pokaze sie wnowej fryzurze. Wrocila z ladnym kolorem wlosow, naturalnym.Fryzjerka zaproponowala jej tez jasniejsze pasma aby rozswietlic ale zrezygnowala bo dla niej to juz akt odwagi. Druga kolezanka to juz pomalowanie paznokci na zwykly jasny bez traktowala jako szczyt ekstrawagancji. Jak po kilku latach w koncu poszla do manikiurzystki to przezywala miesiac czasu. Nie rozumiem takich kobiet.

Gość kryśka matyśka ooo
niestety - nie każdego stać na takie zabiegi, o których mowisz.... sama farbuję włosy, bo nie mam kasy na fryzjera co miesiąc, a paznokcie noszę krótkie, zadbane, pomalowane bezbarwnym lakierem... owszem, używam różnych kosmetyków, ale z oszczędności muszę dbać o siebie sama

Gość f5f4
ale ja mowie o kolezankach ktore maja pieniadze, ladne domy i fajne wakacje nie chodzi mi o to zeby robily z siebie lalki ale pomalowanie paznokci na bardzo jasny kolor to naprawde nie jest zadne szalenstwo do ktorego tzeba sie zbierac miesiacami

Gość f5f4
tu nie chodzi o kase, mowie o osobach dla ktorych nawet pomalwoanie wlosow w domu farba kupiona w sklepie to emocje na miesiac czasu plus przygotowanie do tego roczne plus wszyscy w pracy o tym wiedza i widza podniecenie tej osoby

Gość kryśka matyśka ooo
i uwierz, że takie zmiany u tej osoby wypadają lepiej i są oceniane lepiej niż Twoje codziennie pindzlowanie się :) i chyba tego jej zazdrościć, że to nie o Tobie cała firma gada, co :D??

Gość f5f4
ale ja sie nie pindrze, moja praca wymaga abym miala zadbane wlosy i niepoobgryzane paznokcie nigdzie nie napisalam ze sie pindrze

Gość f5f4
no ale skoro chodzenie dla ciebie do fryzjera na podciecie 1 cm wlosow to pindrzenie sie to bardzo ale to bardzo wspolczuje

Gość jakoś nie mieści mi się w
głowię twierdzenie, że "pomalowała włosy i wróciła z "naturalnym" kolorem" :P jak by sobie ładnie walnęła na zielono to też by było naturalnie zielono? dziwactwo :classic_cool:

Gość kryśka matyśka ooo
dla mnie myślenie tylko o wyglądzie i kolorowych paznokciach, a do tego ocenianie innych po wyglądzie to pindrzenie się :)

Gość do kryska matyska
autorce nie o to chodzilo, ucz sie czytac ze zrozumieniem tepaczko

Gość nexter
poprostu kompleksy i wychowanie w takich archaicznych staroświeckch warunkach Jak dziewczyna była wychowywana że makijarzu bo nie wolno do 18, malowania paznokci, ust czy włosów to później nie wie się za to zabrać, nie potrafią podkreślić swojej urody makjazem a przez to że mają kompleksy stają się wtedy takimi szarymi myszami One się boją tego, że ktoś powie zobaczy że ma super fryzure czy makijaż i je to przeraża nie napisałaś w jakim wieku ta Twoja koleżanka, ale stawiam że tak powyżej 25, młodsze dziewczyny nawet te wstydliwe, zakompleksione lepiej sobie z tym radzą a wręcz zasyfiają tonami mazideł ;]

Gość zupa z bobraa
" wszyscy zaczeli ja w pracy wrecz dopingowac i kazdy czekal z niecierpliwoscia az pokaze sie wnowej fryzurze" no widzisz, a na ciebie nikt nie czeka z niecierpliwoscia :classic_cool: zazdroscisz kolezance i dlatego zalozylas ten topik. niech zgadne, nie masz chlopaka? :P

Gość kryśka matyśka ooo
cyt. za autorką: 1 Druga kolezanka to juz pomalowanie paznokci na zwykly jasny bez traktowala jako szczyt ekstrawagancji - 2 Pomalowanie wlosow z mysiego na ladny braz to juz niesamowite szalenstwo. 3 Znam wiele kobiet dla ktorym pomalowanie ust lekko czerwonym blyszczykiem to wyczyn i teraz: ad 1: ja osobiście uważam, że bardziej elegancko wyglądają takie paznokcie niż jakieś mocne kolory na paznokciach ad 2: niejedna kobieta dałaby wszystko, by mieć taki mysi kolor a nawet szuka mysich farb ad 3: znam wiele kobiet, które uważają takich błyszczyków byłe używać i wyglądają jak karykatury !!

Gość zupa z bobraa
" wszyscy zaczeli ja w pracy wrecz dopingowac i kazdy czekal z niecierpliwoscia az pokaze sie wnowej fryzurze" no widzisz, a na ciebie nikt nie czeka z niecierpliwoscia :classic_cool: zazdroscisz kolezance i dlatego zalozylas ten topik. niech zgadne, nie masz chlopaka? :P

Gość kryśka matyśka ooo
miało być *używaja byle używać*

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem. Autorce chodzi o to, że mało kobiet chce coś w sobie zmienić, chociażby głupi kolor lakieru do paznokci. Sama mam koleżanki, które od liceum wyglądają tak samo : taki sam kolor włosów, taki sam styl, wszystko takie same. Czasem fajnie coś zmienić.

Autorka ma po czesci racje, poniewaz jeslii kobieta nie bedzie sie zmieniac to nigdy nie odkryje w czym jej tak naprawde ladnie. Np cale zycie bedzie chodzic w blond wlosach a tak naprawde okaze sie ze bosko wyglada w ciemnych, wiec jesli nie zafarbuje nigdy tego nie odkryje albo np cale zycie bardzo mocno sie malowala i nie dowie sie,ze wyglada wspaniale w delikatnym makijazu jesli go nie wyprobuje. Z ciuchami jets podobnie.

Moja znajoma jest długo ze swoim facetem i nigdy powiedziała kiedyś, że nigdy nie pofarbuje włosów, nie pójdzie na solarium itp bo jej facet lubi naturalne. I faktycznie, spotkałam ją po jakichś 2 latach i wyglądała tak samo.

Mysle, ze pewne kobiety boja sie zmian i za bardzo sie tez nie znaja. Wola to co stare i sprawdzone. Ja osobiscie b. lubie eksperymentowac z wygladem, potrafie przejsc z dlugich blad do pasa do obgolenia glowy na zero itp.

niektóre wolą naturalność a inne nie mają "mysiego" koloru włosów tylko np ładny ciemny brąz, w którym czują się świetnie, więc po co zmieniać? na zachodzie prawie rzadko kiedy spotkasz kobietę o kolorowych włosach

Gość przy okazji
no po prostu nie każda lubi te zabiegi wokól siebie. Czy to jakiś obowiązek, zeby malować paznokcie?

Gość puknijsie puknij sie
Nie to nie obowiązek, ale czy nie fajnie jest czasem coś zmienić - inaczej się ubrać, pomalować paznokcie, zmienić fryzurę itp. To nie boli, a może przynieść same korzyści.

Gość listerine
masz racje autorko,calkowicie sie zgadzam.Tez spotykam takie ostrozne dziewczyny co nawet wlosow nie pofarbuja, nie maluja sie a paznokcie to najlepiej takie zeby w oczy sie nie rzucaly... mnie tez nie stac zeby biegac co chwila do fryzjera,sama farbuje wlosy na czarno (farba 10 zl) lubie czerwien na paznokciach (5 zl lakier :P) kosmetyki kupuje na allegro bo sa tansze... wiec zeby jakos wygladac nie trzeba zarabiac milionow.

Gość cvvcxcvcvxxcvvcx
Kto maluje włosy? Jeśli już to się FARBUJE. Poza tym żal mi ciebie, że masz mysi kolor. Ja mam swój naturalny, mam włosy mocne i błyszczące. Nie muszę niszczyć farbowaniem, żeby na stare lata mieć trzy włosy na krzyż i żeby co miesiąc martwić się o odrosty :O Paznokcie robię sobie sama. Lubię malować więc i robienie frenchu nie sprawia mi problemu. Nie rozumiem co obchodzą cię inni? Ty musisz doświadczać wiecznego tuningu, bo inaczej żal byłoby patrzeć, ale są ładne, zadbane dziewczyny, które nie muszą 300 dni w roku spędzać na fotelu fryzjera czy kosmetyczki :P

Gość Najlepsze jest to
CHANEL- "Ja osobiscie b. lubie eksperymentowac z wygladem, potrafie przejsc z dlugich blad do pasa do obgolenia glowy na zero itp." Ale już nie potrafisz niestety przejść od wydziwiania fryzury do słownika ortograficznego. :-( Widać, żeś jest "bląd" dziewczyna. :-D

Gość aja aja
o rany! istne średniowiecze tu normalnie! przecież autorce nie chodziło o to, żeby wydawać kupę kasy na zabiegi u specjalisty, ani też o to, żeby się pindrzyć nie wiadomo jak. tylko normalnie zadbać o siebie!!!! i coś co powinno być normą - jak np. pomalowanie paznokci delikatnym lakierem ( w sensie koloru, rzecz jasna) jest dla nich wielkim wyczynem!!! ja tego też nie rozumiem. nie chodzi o to, żeby być wytapetowaną lalą, ale o to, żeby o siebie dbać! tak swoją drogą nie znam nikogo - kto szukałby mysiej farby do malowania włosów - ten fragment mnie rozbawił chyba najbardziej :D

ale o co chodzi? boi Cię, że nie każdy ma parcie na wygląd? :D