Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plastelina Michalina

Dajcie przepis na proste i szybkie ciasto bez wymyślnych składników

Polecane posty

Jakiś placek prościutki gdzie się wszystko razem miesza. bez owoców bo nie chce mi się tarkowac. mam mandarynki ale w ciescie chyba nie dobre. bez gotowania budyniów i robienia kremów. bez polewy. mam mąkę, cukier proszek, aromat, kakao, jajka mleko, kasze manne, cukier puder. chciałabym coś szybkiego w stylu murzynka może albo zabarwic ciasto kisielem żeby było jakieś kolorowe. macie jakiś pomysł fajny?:)

Karpatke długo się robi bo trzeba czekac az wystygnie ciasto zeby dodac jajka, pozniej krem musi wystygnac zanim doda się masło. chodzi mi o takie ciasto gdzie mieszam wszystkie składniki w jednej misce i na blache

Gość Kolargolka
250 g herbatników, 150 g masła, puszka skondensowanego słodzonego mleka, 250 ml smietanki 30%, 2 limonki, 2 cytryny. herbatniki kruszysz i mieszasz z roztopionym masłem, powstałą masą wyklejasz spód i brzegi tortownicy, wstawiasz do lodówki. Cytryny i limonki ocierasz ze skórki, następnie wyciskasz z nich sok. Do miski wlej mleko, smietankę, sok z cytrusów i skorkę. Mieszaj mikserem około 5 minut. Masę wlewasz do wyłozonej herbatnikami tortownicy i na 1,5 godziny do lodowki. Pyszny placek bez pieczenia