Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie ze cos sie stalo

Tak sie boje, pomozcie prosze:(

Polecane posty

Mieszkam za granica i uzywam do dezynfekcji lazienki DanKlorix - to bardzo silny srodek na bazie chloru - i robie tak, ze psikam tym po calym prysznicu, zostawiam na kilkanascie minut i splukuje - on tez bardzo silnie wybiela (fugi sa potem bardzo czyste). No i wlasnie sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy(3 tydzien - zrobilam test) a przedwczoraj szalam z tym chlorem w lazience i sie nawdychalam tego gowna,az mi zle bylo (co dalo mi tez do myslenia o mozliwosci ciazy-nieplanowana ale chciana:) bo jakos zle to znioslam,ze mi niedobrze i slabo bylo) . Bardzo sie boje, ze jak sie teraz tego nawdychalam, bo moze to zaszkodzic plodowi:( Bo nawdychalam sie tego, dostalo sie do pluc a z pluc do krwi i przeciez moglo zaszkodzic dziecku (malutki plod a taka dawka chloru, ze mi,doroslej, bylo zle a co dopiero takie malenstwo:( ) blagam, niech mie ktos pocieszy:( do ginekologa tak czy siak ide to mu powiem, ale napiszcie prosze, moglo sie cos stac? Przeciez w tym okresie rozwija sie mozg i uklad nerwowy dziecka a tu ten chlor:( ;(

Gość oooooooooooo
idź na badania w takim razie. :)

Gość hdhdhdhhhfuuue..oi
co na pocieszenie?ja palilam pierwszy miesiac w ciazy bo nie wiedzialam,alkohol tez byl, dym palaczy i bebe zdrowe :) to wyjdzie z czasem,przy badaniach

jakie badania masz na mysli? prenatalne? chyba sie zarycze zaraz:(

no tez wlasnie mysle o tym, ze tyle kobiet pali i pije w ciazy (nie wiedzac, ze w ciazy sa) ale chlor to jednak srodek zracy (a nikotyna raczej podrazniajaca,jak juz), i boje sie ze sie tego gowna za duzo nawdychalam:( o jakich badaniach mowicie dziewczyny?

Gość Bazienka z forum
Kochana nie bój się proszę, bardziej Ci zaszkodzą nerwy. Większość kobiet o wiele później się dowiaduje o ciąży i przez ten czas piją, palą i różne gorsze rzeczy robią niż mycie chlorem. Nie bój się dzieciaczkowi nic nie będzie.

bazienka z forum, dziekuje za pocieszenie:) chociaz jak przeczytalam to: "Nawet jeśli stosujesz te najzwyklejsze środki czystości, nigdy nie łącz ich ze sobą. Szczególnie niebezpieczne może być jednoczesne stosowanie preparatów zawierających chlor i amoniak - wytwarzają się wtedy trujące opary, które są śmiertelnie niebezpieczne nie tylko dla kobiety spodziewającej się dziecka, ale także dla pozostałych mieszkańców waszego domu." a ja tak wlasnie zrobilam-chlor na sciany, srodek antykalkowy na armature i obydwa w spreju, to az mi sie ryczec chce:(:(:(

odezwie sie jeszcze ktos, komu moze przytrafilo sie to w ciazy a wszystko skonczylo sie dobrze? nie potrafie przestac o tym myslec:(

...

Gość gość
i co się stało? Wszystko się dobrze skończyło?

Gość littlewoods
przestan stekac tylko idz do lekarza.

Gość gość
3 tydzień od początku miesiączki, czy od zapłodnienia? Bo to różnica. W 3 tygodniu od daty miesiączki następuje zagnieżdżanie zarodka, a jeśli podajesz czas od zapłodnienia - to jest to 5 tydzień ciąży. W 6 tygodniu zaczyna bić serce. Na usg w 12 tygodniu będzie można stwierdzić, co z dzidzią. Stres wpływa bardzo szkodliwie, więc pozostaje Ci wiara w to, że będzie dobrze.

Gość gość
na początku ciązy jest to jedynie zygota, która nie ma kontaktu ustrojem matki, zjada substancje odzywcze z jajeczka, więc wyluzuj