Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielooonaaa

problem z laptopem

Polecane posty

Gość zielooonaaa

Zacznę od tego, że jestem kompletnie "zielona" w sprawach komputerowych. Mam prostego laptopa, umiem go obsługiwać, ale na "wnętrzu" to już się kompletnie nie znam. No i mam teraz taki problem - zdarzyło mi się kilka razy - w przeciągu kilku miesięcy, że w trakcie obsługi komputera pojawił się nagle taki niebieski ekran, na nim jakieś komunikaty, ale nawet nie jestem w stanie ich odczytać, bo szybko to znika, potem komputer się wyłącza a następnie włącza sam ponownie i działa normalnie. Co to takiego? Czy to coś poważnego i mam z tym iść do serwisu? Oczywiście gwarancja skończyła się dwa miesiące temu :(

Gość wczoraj miałam to samo,
też się chętnie dowiem co to było.

Gość Ups...............
Mnie jak wysiadał dysk to pojawiał się niebieski ekran z informacją co zrobić aby przywrócić działanie komputera w trybie awaryjnym lub normalnym, a potem czarna strona i po dysku.Jakiej firmy masz laptop?

bluescren zazwyczaj "wyskakuje" jeśli system napotka poważny błąd. prawdopodobnie system na laptopie zaczyna ci siadać.

Gość wczoraj miałam to samo,
i co z tym robić? Da się jakoś zapobiec, czy czekać, aż padnie?

każdy bluescreen ma opis problemu podany w liczbach ,możesz skopiować taki ciąg numerów i liter (to ten kod) i wkleić w przeglądarkę a następnie wyszukać co ono oznacza Kiedyś miałam taką stronę z podanymi opisami -tłumaczeniami kodów ,ale to już było dawno problem ,cóż ,może to być wszystko począwszy od zasilacza ,karty graficznej a nawet wypukłe kondensatory ,może być dysk itp itd na prawdę wszystko

mi dokladnie pojawia sie ten niebieski obraz i pisze cos czego nie rozumiem i pisze takze cos o BIOSIE i duzo mi to nie mowi po czy wyłacza sie i włacza i mam wybrac w trybie awaryjnym czy normalnym i kurcze tez sie tak zastanawiam co to moze byc

Gość zielooonaaa
Ja mam toschibe - jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie :) Nie jest już pierwszej nowości, ale raczej "zadbany". Nie ściągam ani filmów, ani muzyki, nie pasjonuję sie grami. Używam komputera raczej do pracy (takie "biurowe" sprawy), do przeglądania internetu no i mam całą masę zdjęć :) Następnym razem (chociaż nie chciałabym, żeby znowu to nastąpiło) spróbuję skopiować ten "błąd" ale nie wiem czy dam radę, bo ten niebieski ekran pojawia się na krótko a jest na nim masa informacji... Wrrrr...nie lubię jak mi się coś psuje, a ja się na tym nie znam :(