Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wwwkrysia

jak radzicie sobie z kryzysem ?

Polecane posty

Witam podejrzewam że nie jestem jedyna internautką która ma takie odczucia. Mój maluszek ma 3,5 miesiąca jest cudownym dzieckiem mało co marudzi tylko w tedy gdy jest głodny bądź zmęczony. Problem polega na tym że po mimo tego że bardzo go kocham czuję się bardzo nieszczęśliwa coraz częściej gdy mały płacze ja się denerwuję i w gruncie rzeczy zaczynam z nim płakać z bezsilności . Do tej pory było ok ale od pewnego czasu zauważyłam że koleżanki odsuwają się od mnie nie chcą wpadać na kawę a mąż jak wraca z pracy widzi tylko syna a ja w tym wszystkim czuję się strasznie samotna i niechciana . Coraz częściej płacze :( . Proszę napiszcie jak sobie radziłyście w chwilach kryzysu.

Ja to płakałam przez trzy tygodnie po porodzie. Ukrywałam się z tym. Aż pewnego razu mąż wrócił wcześniej z pracy i zastał mnie taką zaryczaną ;] niby wszystko było w porządku, syn smacznie spał, nakarmiony, przewinięty, a ja siedziałam i wyłam. Bo było mi źle. Mąż zbaraniał całkowicie, ale jest na tyle kapujący, że zaczął mnie pocieszać i rozśmieszać, choć wcale nie wiedział o co mi chodzi. I tak raz, drugi, trzeci, aż wreszcie wyciągnął ode mnie co mnie boli i wyperswadował te głupie myśli. A płakałam, bo właśnie, że może on się teraz ode mnie odsunie, że może posłużyłam mu jedynie jako przysłowiowa krowa rozpłodowa, że jestem gruba i brzydka, że mam mało pokarmu i nie mogę dziecka wykarmić, że wanna brudna a jak nie dam rady się schylić i umyć, oj było tego. No i właśnie pomógł mi mąż. Tobie może też pomoże, tylko pogadać trzeba. Ja nie z tych gadatliwych, a jednak udało mu się wszystko ze mnie wyciągnąć. A jak nie z mężem rozmowa i wyżalenie się to może mama, przyjaciółka?

Gość Magnolia78
też miałam kryzys...jak sobie radziłam ..... przyjaciółka, psychoterapia pomogło