Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona.pyta

instynkt macierzyński

Polecane posty

Gość ona.pyta

Chciałabym się dowiedzieć od kobiet które nie mają jeszcze dzieci, albo które były już w ciąży, jak to z wami było. Bardzo chciałyście mieć dzieciaczka ? Ile czasu zanim zaszłyście w ciąże? jeżeli chodzi o mnie to siebie nie poznaję. Jeszcze 2 lata temu nie mogłam słuchać o dzieciach, w ogóle nie interesował mnie ten temat. A teraz.. zmieniło się wszystko o 180 stopni, czy to sprawa instynktu ? Nie wiem. Ale bardzo chciałabym mieć już dzidziusia. Niestety muszę jeszcze z tym poczekać tzn. stała praca itd...przynajmniej rok do półtora roku .... Czy są jeszcze osóbki, które też tak mają???

Gość certik
Nie było w ogóle, i pewnie nie będzie, mam 35 lat i jedyny instynkt jaki mi się włącza przy dzieciach to "uciekać" :P

Za to ja od zawsze chciałam maleństwa, i zawsze wiedziałam że chce kiedys w przyszłości być mamą i naprawdę jestem bardzo szczęśliwa że zaczeliśmy starania :)

Gość ona.pyta
Eh no właśnie... a ja bym bardzo chciała ale nie mam ustabilizowanej sytuacji materialnej ;( i jak o tym pomyślę to... mam wspaniałego partnera bardzo chcę mieć z nim dziecko. Ale co tu zrobić.. teraz tak mnie naszło na dzieci, że ciągle oglądam jakieś filmy o ciążach, a;bo czytam portale dla mam jak się przygotować itd tylko się nakręcam:(

Własnie Ona.pyta, tak to już jest na tym świecie, że jedne bardzo chcą i nie mogą, lub na razie nie mogą sobie na to pozwolić, a inne za chińskiego boga nie chca a sa i takie ktore jak mają to potrafia wyrzucic na smietnik (za co ukrecila bym kark osobiscie, bo w extremalnych sytyacjach zawsze mozna w szpitalu zostawic). Nie jestes sama moja Droga , mnie tak trzyma od jakichś dwóch lat i tak się zbieralismy i zbieralismy, az przy ostatniej wizycie po tym jak mi sie cykle wydluzac zaczely i jak zauwazylam ze mi sluz plodny gdzies znikl ? gin zlecil badania hormonalne, bede je wkrotce interpretowac w Polsce bo tu gdzie mieszkam to pozal sie Bog (Irlandia) i zobaczymy. Dodatkowo pracuje z dziecmi, wiec to dziala na mnie jak motor napedzajacy. Takze glowa do gory, przyjdzie czas i godzina, a ktoz wie moze "samo sie stanie" ot, tak przypadkiem i wtedy jakos to bedzie.

Gość ona.pyta
Rozkosznica Oj tak ja też tym wszystkim małolatom po 16- 17 lat czy nawet tym starszym nie odpowiedzialnym "matkom" co są w stanie wyrzucić swoje dziecko, albo je oddać (ja bym psa nie oddała) to głowy ukręciła. Jest tyle kobiet które pragną mieć bobasa, a nie mogą albo nie stać ich w tej chwili na niego, albo jak już mają wszystko to okazuje się, że są już w nieodpowiednim wieku... Niestety teraz też na to, że niektóre kobiety nie moga mieć przez jakiś czas dzieci wpływa praca. teraz w pracy siedzi się od rana do wieczora, ciągły stres.. to też ma zły skutek na organizm kobiety. jeżeli chodzi o mnie to żebym zaszła w ciążę muszę odstawić tabletki przynajmniej z 4 mies przed... już się nie mogę doczekać kiedy ten moment nadejdzie. A od tego czytania o ciążach, porodach itd już wariuję powoli.

Gość rozumiejąca25
jak ja Was kobietki rozumiem. Sama czekam z utęsknieniem, kiedy zaczniemy stara się o kuzynkę. I nie mogę coraz bardziej się doczekać.

Gość pola_tola
też czekam!! Ale teraz coraz częściej tak jest, że wszystko musi byc po kolei. Slub,dom, albo dom, slub, oczywiscie tez praca i na końcu dziecko.