Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fluoroza

gdzie we wrocławiu kupię pastę bez fluoru?

Polecane posty

Gość fluoroza

póki co nigdzie w aptekach nie było

Gość rocccky2568
najlepiej na allegro

Gość dawczyni
ale dla ciebie czy dla dziecka? bo sa pasty dla dzieci bez fluoru.

Gość fluoroza
i gdzie te pasty dla dzieci mogę kupić? od razu mówie, że nie chce zamawiać na allegro, tylko za pare godzin wstac, pojechac i kupic. tylko gdzie? w sklepie zielarskim?

Gość dawczyni
normalnie w aptece powinny byc.

Gość dawczyni
no wlasnie. jak nie ma w aptekach to poszukaj w sklepach medycznych. albo zamow w aptece to ci przywioza.

Gość jak to w ogole mozliwe
ze nie ma past bez fluoru

Gość dawczyni
a tak wogole to o co chodzi? jestes uczulona na fluor?

Gość fluoroza
właśnie, jak jakiś czas temu chciałam kupić taką pastę to w żadnej aptece nie było. niektóre aptekarki to coś zagadywały, czemu taką pastę chcę kupić, czy chodzi o jakąś alergię. :) a co jak ktoś po prostu nie chce myć zębów fluorem? to jest niesamowite, prawda? nigdzie nie ma. a fluor w zbyt dużych ilościach szkodzi (m.in. paradoksalnie niszczy zęby) i jednocześnie łatwo go przedawkować, bo jest też np. w wodzie, w herbacie itd. jak mam białe plamy na zębach to znaczy, że mam go już za dużo i najlepiej by mi było zmienić pastę. a tu nieeee maaaa. paranoja!

Gość allegro .......
tam jest na pewno, popros o kuriera jak zamówisz i jutro bedziesz miała 1 dzien cie nie zbawi

Gość fluoroza
no nie zbawi, ale czy nie jest to glupie płacić 10zl za kuriera, żeby kupić sobie pastę? :D

Gość Ania O
Szukalam 14 dni past organicznych i nici. Te z kauflandu mimo ze nie mialy fluoru to mialy w zawartosci niestety inne zle zwiazki... Znalazlam ciekawy produkt w przystepnej cenie 7.85 Euro, z wysylka na caly swiat. Pasta ta o dziwo w przeciwienstwie do innych zawiera dwutlenek chloru ( chlorine dioxide ) ktory jest idealnym srodkiem bakterio bujczym i wybielajacym (http://pl.wikipedia.org/wiki/Dwutlenek_chloru Poleć znajomym ). Paste uzywam od 3 dni, i ku mojemu zaskoczeniu pasta ma " specyficzny " posmak ktory utrzymuje sie 2-3 godzinki. Dziasla przestaly mi krwawic :), meczyly mnie prawie 4 lata :(. Warto poszukac sobie na google opini i sprobowac, idealna alternatywa dla past z fluorem!! W ofercie tej firmy sa tez inne produkty, pro " biologiczne ". www.mysisel.com/sale

Gość rana resja
Nie wiem jak to robisz, że nie możesz znaleźć pasty ;-) W każdej aptece, w każdym sklepie zielarskim kupisz pastę Ajona. Nie zawiera fluoru. W których aptekach nie mieli tej pasty?

Gość kraksak
Przecież pastę bez fluoru można kupić w każdej aptece albo sklepach zielarskich. Ja przynajmniej nie mam problemów z kupieniem ajony. A jeśli nie znajdujesz na mieście to przecież można szybko zamówić w sieci.

Gość kargulena zielona
ziaja ma pastę szałwiową bez fluoru można kupić przez internet.

Gość ostatni moheranin
pasta ajona ma posmak moczu

Gość rana reja
Kocham to forum - Ajona zawiera mocznik dodawany po masy kosmetyków i innych produktów, a sam składnik jest oczywiście jak najbardziej pozytywny. Nie wciskajcie ludziom kitu proszę.

Gość gabiriel s.
Ajonę można kupić w każdej aptece. A tutaj na profilu dają za darmo - https://www.facebook.com/ajonastomaticum Wystarczy polubić ich i trochę popisać. Sama nie dostałam, ale zamierzam dostać. Zawsze jakaś oszczędność ;-)