Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellbal

guzy na szyi-zapalenie węzłów chłonnych szyjnych

Polecane posty

Gość ellbal

Byłam wczoraj u lekarza i dostałam lekarstwa ale także skierowanie na biopsje ze względu na ilość (trzy) oraz niskie położenie guzów, które mogą mieć z tego względu złośliwe zmiany. Mam także skierowanie na różnego rodzaju badania krwi. Jednak nie mam teraz możliwości na tego typu badania, ponieważ jutro wyjeżdżam. Czy ktoś z Was przechodził podobną sytuacje? Jak była leczona? Tabletki przeciwbólowe nie pomagają jak narazie i ciężko mi ruszyć głową. Pozdrawiam

Gość rogoz_m
Przeczytaj sobie kilka informacji: Powiększone węzły chłonne szyi mogą być miejscem wyjścia procesu nowotworowego oraz przerzutów nowotworowych. Wśród nowotworów wychodzących z węzłów chłonnych między innymi okolicy szyi należy wymienić chorobę Hodgkina (ziarnica złośliwa). Szczególnej uwagi oraz wdrożenia sprawnego postępowania diagnostycznego i terapeutycznego wymagają węzły chłonne podejrzane o rozrost nowotworowy lub przerzut nowotworowy. Każdy taki węzeł jest wskazaniem do jego chirurgicznego pobrania w całości i badania histopatologicznego.

Gość adrika
Co do lekarstw, podejrzewam ze zazywasz antybiotyki to za pierwszym razem właśnie mi pomogło nawet bo po antybiotykach troche sie węzły zmniejszyły ale za jakiś czas spowrotem zrobiły sie takie jak przed leczeniem, następne antybiotyki nie pomogły już wogóle.. Mam tez torbiel i teraz zastanawiam się czy przy torbielu mogą być powiekszone węzły chłonne.. Nie wiem dla mnie to wszystko dziwne jest...

Gość oewiewoi
Ja poszedlem do lekarza i wypisal mi antybiotyki ktore nie pomogly, za jakis czas znowu dostalem antybiotyki ktore nie pomogly. Mnie na szczescie nic nie boli

Gość ellbal
adrika-podaje reke i powodzenia zycze

Gość ellbal
Króliczku doświadczalny, sam jesteś nowotworem

Gość marika1977
Do nowotworowego powiekszenia wezlow chlonnych moze dojsc kiedy tworza sie przerzuty, tzn. jest ich wiele a wielkosc sie zwieksza co jest wyczuwalne. Objawem moze byc bol oraz ogolne oslabienie organizmu. Moja ciocia zmarla m.in. majac ta chorobe, jednak nie byla to bezposrednia przyczyna smierci, towarzyszyl jej rak krtani

Gość country_roads
guzy na szyi moga swiadczyc o chrobie hodkina