Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama....

Problem z ex teściami...

Polecane posty

Gość załamana mama....

Mam 15 miesięcznego synka i jestem 3 m-ce po rozwodzie. Z moim ex-mężem dogadujemy się doskonale w sprawie dziecka. Ja mam sądownie przyznana opiekę mąż widzenia ileś tam razy w tygodniu itd. ale tego nie przestrzegamy. Przychodzi do małego codziennie zabiera go na spacery bawi się z nim itd. Ja jestem zadowolona bo mimo naszego rozstania chce aby mały nie odczuł braku ojca. Problem stanowią teściowie (to ich obarczam winą za rozpad naszego małżeństwa). Teść jest emerytowanym wojskowym i wszystko musi być tak jak on chce a mąż nie potrafił mu się sprzeciwić. Nie mam nic przeciwko aby dziadkowie odwiedzali wnuka u mnie w domu ale oni chcą go zabierać do siebie, niestety oni przeklinają, palą fajki w domu, faszerują małego słodyczami i wiem, że dawali mu piwo, bo przecież "jak spróbuje to od razu nic mu nie będzie" :o Wczoraj teść zagroził, że jak nie będę puszczać małego do nich pójdzie do sądu i wywalczy prawo widzenia bez nadzoru. Był ktoś w podobnej sytuacji ?? Widzenia z moją panią adwokat mam dopiero za tydzień nie wiem co ona mi poradzi ale może tu jest ktoś i już dzisiaj by mi coś powiedział. Jak oni wywalczą prawo zabierania go do siebie to chyba zwieje, naprawdę...:o

Gość no jasne,zycie!
hmmm ciezka sprawa.Powiedz koniecznie swojemu adwokatowi jak sprawa wyglada-ze maja zly wplyw na twoje dziecko. mam nadzieje,ze to przejdzie,ze da sie to jakos rozwiazac.Gdybym byla w twojej sytuacji tak samo bym reagowala. Powodzenia

Gość załamana mama....
up, może ktoś jeszcze coś doradzi...

Gość isegjhiehlaknvldkjf
a co były mąż na to? nawet po rozwodzie nie potrafi się sprzeciwić rodzicom?

Gość jezdziec miedziany
a co na to twoj byly maz? pewnie bedziesz musiala miec dowody na to ze pala przy dziecko,ze przeklinaja i daja mu piwo. tak na slowo to ci raczej nie uwierza. ciezka sprawa. faktycznie. mysle ze twoj adwokat najlepiej ci doradzi.

Gość załamana mama....
przy nich milczy, mi mówi, że nie chce aby małego zabierali. Ja już sobie myślałam, że jak dojdzie do rozprawy chyba zaszantażuje mojego ex-męża, że jak nie będzie zeznawał na moją (naszą stronę! zresztą zgodnie z prawdą) to będzie małego widywał tak jak ma zasądzone, a tych wizyt nie ma zbyt dużo, nie chcę tego robić ale jak nie będę mieć wyjścia ...:o