Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotowe obiadki

czy mozna zamrazac słoiczki?

Polecane posty

Gość gotowe obiadki

dzisiaj pierwszy raz dałam dziecku rybe i dałam ze słoiczka. Nałożyłam jej pół słoiczka (tyle zjada na jedną porcję) no i zastanawiam się, czy można tą drugą połowę zamrozić. Nie lubię wyrzucać jedzenia, a to małęj zasmakowało, więc dałabym jej znowu z rybą za kilka dni, ale otwarte w lodówce nie może stać tak długo. Czy można zamrozić to i za kilka dni rozmrozić?

Gość gotowe obiadki
nikt nie wie?

Gość a nie mozesz jej dac
tej 2 polowy na drugi dzien? co za problem? nic jej nie bedzie jak 2 dni zje to samo, ja tez tak robie z duzymi sloiczkami ze polowe daje a polowe mala ma na nast dzien:)

Gość gotowe obiadki
mogłabym dać, tylko nie wiem czy jej ta ryba nie uczuli, dostała dzisiaj dopiero pierwszy raz, więc myślałam, że powinnam ją poobserwować ze trzy dni, dlatego nie chciałam już jutro jej dawać znowu tego samego

Gość mozesz zamrozic
ja gotuje i wieksze porcje i tez mroze

Gość co to za logika
z tym uczuleniem?to dawaj jej ta rybe przez 3 dni,to bedziesz wiedziala czy ja uczula czy nie. ja bym nie mrozila tych sloiczkow.Nie dosyc,ze przetworzone to jedzenie to jeszcze mrozic.Na pewno bedzie mial obiadek mnostwo witaminek,po twoich eksperymentach

Gość nie wstawia się szklanych
pojemników do zamrażarki :o jak chcesz zamrozić to możesz, ale przełoż do woreczka albo do czegoś plastikowego

Gość stukupuku
a nie lepiej po prostu wywalic a potem kupic nowy słoik? ile taki sloik kosztuje...4 złote..no to tez mi oszczednosci :O

Gość misia1111111111111111111111
ja też mroziłam i nic dziecku nie było

Gość ginger_v
Słoiczki Zamknięte słoiczki z gotowymi daniami dla niemowląt mogą stać w szafce w dowolnych warunkach (nawet w upale) nie wolno ich natomiast zamrażać. Jeśli przewidujesz, że dziecko nie zje naraz zawartości całego słoiczka, wyjmij i podgrzej część porcji; słoiczek zaś zakręć i schowaj do lodówki (może tam stać do następnego dnia). tak pisze producent.

Gość Autorko takie
niezużyte jedzenie słoikowe wyrzuca się jeżeli nie dasz rady nakarmić nim dziecko na drugi dzień. Niestety ale przy malutkim dziecku które dopiero "próbuje" normalnego jedzenia nie ma co oszczędzać za to ważne by jedzenie było świeże. Ja kupowałam tylko przez pierwszy miesiąc namniejsze słoiczki i trzymałam dwa dni a często odrazu wurzucałam i podawałam świeży. Jak masz problem z wyrzuceniem 2 zł do kosza to gotuj samodzielnie i możesz robić to w taki sposób że kupujesz gotową bazę słoikową (np. warzywa) a rybę gotujesz i dodajesz w odpowiedniej zmiksowanej ilości (15 g) i podajesz raz w tygodniu bo tylko raz w tygodniu podaje się niemowlętom rybę ! Ja kupowałam ekologiczne mięso i sama dodawałam te 15g lub 20 g do warzywnego słoika bo wtedy miałam odpowiednią porcję mięsa 3 razy w tygodniu czyli tyle ile lekarz nakazał podawac mięso (ciemne) a nie te marne 8 % jakie masz w słoiku ale to już jak niemowle jest starsze czyli 7 miesięczne.

Gość ksnfkjdfn
Nie mrozi się czegoś co już było wekowane!!! Słoikowe jedzenie jest wekowane ale nawet ta zasada (długotrwałe leżenie) wytrąca pewną ilośc witamin i minerałów a świeżym takie jedzenie nazwać niestety nie można bo świeże znaczy umyte, obrane, ugotowane i podane dziecku natychamiast po przygotowaniu. Jak kupujesz słoiki to rybę tak jak ktoś tu napisał podawaj raz w tygodniu i resztę wywalaj do kosza w pozostałe słoiki które możesz podać dwa razy podawaj tak jak pisze na etykietce (nie dłużej w lodówce nić dzień )

Gość ..Iner..
Absolutnie sloiczków sie nie zamraża!!!

Gość junn
nie napalajcie się tak -ktoś odgrzebał temat z przed ponad roku.

Gość BikiniKill
szukałam takiego tematu.