Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cacaO

Diagnoza EEG. - co znaczy ?

Polecane posty

Gość cacaO

Czy ktoś się w tym chociaż pobieżnie orientuje? Oto moja diagnoza: Regres intelektu, zaburzenia koncentracji,uwagi. :o z góry Dziękuję.

Gość cacaO
Takie diody miałam przyczepione na głowie, i jakies naswietlania byly przez pare sekund, o to Ci chodzi?

Gość cacaO
Dlaczego prowo? co to w ogóle znaczy ? naprawde tak mam :(:( to znaczy ze jestem uposledzona czy co?

regres intelektu? tak ci napisal na wypisie lekarz po badaniu eeg? hyhyhy. napisz opis badania w calosci. to obejzymy

Gość cacaO
nie mam tej kartki z wynikiem, długa historia.. musiałam ją zostawić w dokumentacji ale spisałam sobie co do słowa diagnozę i tak jest.. coś nie tak?

Gość cacaO
to wie ktoś może ?

Gość cacaO
:O

Gość 784798
zaburzenia koncentracji można stwierdzić po EEg, np. jak w czuwaniu sa fale theta. ale nie wiem o co pytasz w zasadzie, bo nie przytoczyłaś wyników EEg, tylko jakąś dziwną interpretację. Pytasz się co to sa zaburzenia koncentracji i regres inteleku?

Gość cacaO
troche oszołomiona jestem, miałam te wyniki przez chwilę i tam tylko było napisane DIAGNOZA no i rysunkowy zapis tych fal... i chyba coś jeszcze , ale w diagnozie własnie pisało" zaburzenie koncentracji, uwagi , regres intelektu " . Co to jest ten regres? Da sie to wszystko wyleczyc?

Gość 784798
nie wiem czy w EEg można zobaczyć regres intelektu... A miałaś badanie na inteligencje Wechslera? Na co chorujesz?

Gość cacaO
tak,właśnie dziś miałam ten test,w przyszłym tygodniu jadę po wyniki... To znaczy na początku źle się czułam, wiecznie byłam rozkojarzona, senna,ciężko mi coś złożyć do " kupy " jeśli chodzi o rozmowę czy jakąś czynność.. Wszystko stanowiło problem i to sie przekładało na praktycznie całe życie , poszłam do ogólnego,z ciałem wszystko OK( podobno) dlatego teraz jestem pod opieką psychologa i psychiatry.. ale co to jest ten regres? Moze faktycznie to nie jest rozkojarzenie tylko mam uszkodzenie mozgu czy cos? dlatego tak sie zachowuje?:(

Gość cacaO
ip...

Gość cacaO
*up

Gość cacaO
:o

Gość 231232
To znaczy na początku źle się czułam, wiecznie byłam rozkojarzona, senna,ciężko mi coś złożyć do " kupy " jeśli chodzi o rozmowę czy jakąś czynność.. chyba właśnie chodzi o to co piszesz, regres polega chyba na tych trudnościach jakie opisujesz... regres to jakby uwstecznianie... Nie wiem od czego to masz, bo za mało danych, w zasadzie przy kazdej chorobie typu depresja nawet, spada IQ o około 10 punktów... Leki to często zatrzymują.... bo zatrzymuja chorobę od której jest otępienienie. Spytaj po prostu lekarza... Warto też chyba ćwiczyć pamięć