Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie proszę,może ktoś wie

duży pryszcz u noworodka-co to może być?

Polecane posty

Gość pomóżcie proszę,może ktoś wie

Moje dziecko ma 6 tygodni a od kilku dni robił mu się na ramieniu duży jakby pryszcz. Najpierw był taki guzek, potem zrobił się czerwony a teraz gdy go lekko nacisnę robi się biały.Jest jakby pod skórą, ale w dotyku jest twardy.Co to może być i co z nim zrobić?Dziecko jest dobrze odżywione i codziennie kąpane...

Gość ja bym kupiła na
czyrak

Gość motylek w glowie
podejrzewam ze twoje dziecko moze miec gronkowca bo to gronkowiec jest odpowiedzialny za powstawanie czyraków:O

Gość ehmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a moze to po prostu ropien po szczepionce? czy to nie to ramionko?

To blizna po szczepieniu na gruźlice, które miał w pierwszej dobie życia jeszcze w szpitalu. Wychodzi właśnie jakieś 6tygodni po. lekarz w szpitalu powinien cie o tym uprzedzić. Może sie zrobić rana, albo taka krostka jakby z ropą w środku. Nie ruszaj tego, nie wyciskaj, niczym nie okładaj, po kilku dniach się wygoi samo. Potem zostanie mała blizna (która ma większośc z nas). podobno to dobrze jak się blizna pojawi, bo jak jej nie ma, to potem trzeba to szczepienie powtórzyć jak dziecko ma ponad rok ( nie wiem ile w tym prawdy, ale kilka osób mi tak powiedziało). U nas było tak samo, pediatra powiedziała, że dobrze, że blizna się pojawiła. Po kilku dniach takiego 'mazania sie' ładnie się wszytsko zagoiło

Gość nie martw się ooooooooooooo
to po szczepionce jest, nie ściskaj tego , nie dotykaj najlepiej. To jest po szczepieniu, które dziecko miało jeszcze w szpitalu jako noworodek, z czasem się zmniejszy. Na pewno będziecie jakoś teraz do następnego szczepienia szli to niech to obejrzy lekarz, czy prawidłowo wygląda, ale nie martw się to normalne Czyrak :o:o:o ale głupoty piszecie

tak , to jest po szczepionce..moja mała też to miała , tylko nie ropiało. Lekarz mi mówiła , że w razie jakby zebrała się ropa , to żebym do niej przyszła i wypisze mi receptę na maść.