Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aksolotl

ALIMENTY

Polecane posty

Witam. Chciałam się dowiedzieć czy i ile jestem w stanie uzyskać alimentów od ojca bez rozwodu rodziców. Dodam, że mam 17 lat i mam brata który w tym roku skonczy 19. Obydwoje się uczymy. Aktualnie mieszkamy z matką, ojcem i jego rodzicami. Postanowiłyśmy z mamą wziąc sprawy w swoje rece i w końcu sie wyprowadzić, ponieważ życie z nimi jest nie do zniesienia. Ojciec jest alkoholikiem, zdecydowaną częsc swojej pensji przepija za co dziadkowie obwiniają mame. Zarabia 1700zł. bardzo proszę o pomoc.

Gość cholera no!
do książek gówniarzu :o🖐️

Gość Ojciec chrzesny 007
Ja bym nigdy nie płacił alimentów na bachora. Po to są tabletki, spirale i podwiązywanie jajników żeby nie musieć dzieci rodzić. Jak jakiejś cipie się chce i się nie zabezpiecza to ja mam za jej głupotę płacić. Ja w ciąże nie zachodzę bo tak chciała natura. Więc co mnie to obchodzi.

Gość dszfd
Ty jako neipelnoletnia nie mzoesz skladac wniosku. matka musi to za Ciebie zrobic. Brat moze juz sam skladac wniosek

Gość wwwwwwwww....
spokojnie możesz pisać np o 600 zł, a na sprawie "wspaniałomyślnie" zniżyć na 500 zł i myślę, że tyle ci sąd przyzna. Ale jak ktoś wyżej wspomniał, w twoim imieniu pozew składa mama, a brat już sam za siebie. Ściągnij sobie wniosek z netu i działaj. Też miałam ojca alkoholika i też musieliśmy składać o alimenty, bo wszystko przepijał, ale to było dawno temu.

Gość entyenty
bez problemu masz szanse, pogadaj z mamą. Jest wiele miejsc gdzie można uzyskać bezpłatną poradę prawną. Poszukaj w necie. Wniosek bez problemu mozecie napisać same, są różne wzory w necie. W małych miastach na rozprawę nie trzeba długo czekać. Niech mama zbiera rachynki zebyscie mogły udowodnic ze ojciec wogóle sie nie dokłada do Waszych wydatków. życzę powodzenia

Gość A jakie dochody ma mama, bo
to nie bez znaczenia?

Gość dszfd
no to tez w jakims stopniu biora pod uwage. No ale ojciec ma taki sam zasrany obowiazek was utrzymywac. matka ponosi wszytskie wydatki wiec i ojciec ma sie dokladac do polowy.

Gość Ojciec chrzesny 007
Mama ma pewnie dochody duże, tylko nie zarejestrowane bo robi jako kurwa a agencji. Stary zmęczony i nieszczęśliwy rozpił się wiedząc, że ma żonę lachociąga i kochającą córeczkę. A one chcą go teraz ograbić z ciężko zarobionych pieniędzy. I jeszcze takie suki uchodzą w społeczeństwie za ofiary. Świat jest dziwny.

Gość Ojciec chrzesny 007
A może niech mamusia cię usunie. Jedna pani z tego forum jest entuzjastką tego typu praktyk. Ona chciała się skrobać w czwartym miesiącu, to twoja matka może też po kilkunastu latach, co za różnica. Jak chcecie świętego spokoju to skrobanka, a jak macie nieczyste plany wobec faceta to rodzicie. Ale to zabawne.

Gość marla87
a czyli jak zwykle zona winna nie?a po co facetsie zeni?zeby se tylko codzienniezaspokoic potzreby tylko tyle ugotowac pospzratac podac do stołu ?robi dziecko a potem ma wdupie?co jeszcze ma jajniki podwiazywac?bo facet niemoze sie wyrzyc ?niech se kupi prezerwatywy zamiast piwa a nie potem bezczelnie paplac głupoty robi dzieci a potem strasznie mu przeszkadzaja tylko jak robi niemysli o kosekwencjach zero zainteresowania niemowie o wszytskich bo sa faceci co naprawde pomagja nawet ajk sie trafi dziecko bez planowo a niektorzy wiedz a co robai i nagle imdziecko przeszkadza bo musi dawac na zycie bo im nie starczy na piwo czy papierosy zenada facet codzinie od zony oczekuje sexu a potem nagle dziwne ze dzicko sie pojawia chyba wie jakie sa tego skutki najpierw decyduje sie na rodzine a potem ma ja w dupie skoro niepsuje ci to idz do tych burdelówek oni sa dobrze zabezpieczeni i niemusisz sie niczym martiw juz skoro ci chodzi tylko o ulzenie tylko ze takie panie biora kase duza ;)zastanow sie co piszeszbo amsz błoto w głowie

Gość marla87
takich facetów powinny kastrowac co robia dzieci po kilka a potem maja w dupie ,baba ma se podwiazac jajniki to ty sie wykastrujfiuta najlepiej i bedziesz mial spokój z potencją z sexem nie bedziesz musial placic alimentow i nie bedziesz mial zony bo po co taki facet ,zastanow sie co piszesz wogole