Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filozof analizator

Polacy to zawistny naród i do tego zakompleksiony (nie wszyscy)

Polecane posty

Gość Filozof analizator

LUDZIE DAJĄ SIĘ MANIPULOWAĆ. Duzo osob zazdrosci innym wysokich plac. Podejście typu "Ważne aby inni mieli gorzej, a nie ja lepiej!" Inaczej - kompleks Syrenki tj. jak sasiad kupil mercedesa a ja jezdze syrenka to bede robic wszystko aby zniszczyc sasiadowi syrenke,ale nie bede pracowac na mercedesa! (to przenosnia - szacunek dla posiadaczy samochodow Syrena). Duzo osob narzeka na zarobki itp.... To moze niech cos zrobia, tez moga zastrajkowac, a nie siedza cicho za 1300 zl brutto i wylewaja swoje zale. Znam ludzi ktorzy zarabiali grosze, ale jakos pozyczyli kase na wyjazd za granice, podszkolili sie z jezyka obcego i wyjechali. Zarabia wiecej niz 6 tys brutto. Pozniej zaczeli rodziny sciagac. Ale wiekszosc ludzi woli narzekac na forum i plakac, ze ktos ma lepiej a on biedny i pracuje za grosze. Poza tym wiekszosc moich znajomych po studiach albo z konkretnym zawodem zarabia wiecej niz 3 tys brutto (w PL). Ci co krytykuja ludzi walczacych o wyzsze place np w FIAT to moze, niech swoim tokiem myslenia krytykuja Niemcow - tez duzo zarabiaja, a przeciez moga w PL w markecie pracowac za 1300 zl brutto. Albo we Wloszech - wloska fabryka fiata placi 3 razy wiecej niz Polska,a mniej aut produkuje. Wiec pisze do nieudacznikow i zazdrosnikow - wezcie sie w garsc, zorganizujcie sobie lepsza prace, wyjezdzcie do innego miasta/kraju, zmiencie zawod... W USA czy UE to normalne, ze rodziny sie przemieszczaja za chlebem. Ale wiekszosc z was nieudacznikow nie zrozumie tego i tak. Nadal bedzie skowytac,ze pracuje za 1300 zl, bedzie pisac z bledami, nie bedzie potrafila nawet sie rozejrzec za praca, nie bedzie znac podstaw kodeksu pracy, zamiast "złotych" bedzie pisac "zarabiam 1300 złoty", i bedzie miec sfrustrowane zony/partnerki, bo ich maz nie potrafi dobrze zarobic. Mam nadzieje, ze ludzie w PL ogarna sie troche

Gość Nie wiemm....
Ja niedawno wrocilem z Irlandii na urlop do Polski... Niestety polacy to najtansi pracownicy i najbardziej sie nie szanuja

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppp
up

Gość gyugyu
i co, ulzylo ci? Chyba nie, skoro podnosisz temat i czekasz na niewiadomo jakie reakcje:D Meliske polecam

oczywiscie poza Polska nikt na zarobki nie narzeka, a te strajki np we Francji, czy Grecji to dla urozmaicenia życia towarzyskiego :)

Gość teraz jest kryzys
Strajki są ale nie w Polsce. Tutaj to ludzie się boją. A wg mnie problemem jest to, że w Polsce nie szanuje się szeregowych pracowników!

Gość Filozof analizator
Nie wywyższam się. Po prostu szkoda mi ludzi, którzy narzekają a nic nie zmieniają w życiu. Hymmm zreszta w jednej firmie wywalczylem podwyzki dla szeregowych pracownikow!

Gość Filozof analizator
Nie mowie,ze wszyscy!!! Chodzi o typowych nieudacznikow co nie maja zadnych kwalifikacji i placza,ze malo zarabiaja. Albo co gorsza o tych co wcale nie pracuja i zyja na koszt innych!

Mentalność zmienia się bardzo powoli, nic nie poradzisz natomiast jedna z najgorszych naszych wad jest to, ze nie dość iż jesteśmy zakompleksieni, to jeszcze siebie nawzajem wszędzie gdzie się da oczerniamy, krytykujemy i obśmiewamy, o jakiejś etnicznej wspólnocie i szeroko rozumianym wsparciu rodaków poza granicą Polski nie wspominając, bo na to stac nieliczne wyjątki

poza tym nie wiesz pewnei ilu nieudaczników z Puerto Rico bądź o afrykanskich korzeni narzeka i zeruje na panstwie w USA niczym specjalnym sie nie wyrozniamy

Gość luis leopold
Żal mi cię filozof- widać że jesteś wykształconym facetem ale strasznie sfrustrowanym, zawistnym i nieszczęśliwym. Być może jesteś bezrobotnym absolwentem studiów stąd ten zal do swiata i przesiadywanie na forum Kafeterii.

Gość luis leopold
hehe dobre z tym zmywakiem. znałem ja takich idiotów- w Londynie gówna Pakistańcom spod klepu sprzątali ale jak wrócili to rżnęli Rockefellerów:D

Gość Filozof analizator
Na brak pracy nie narzekam. Filozofia to mój 2 kierunek. Owszem, w Polsce przebywam na wakacjach i urlopie:) Aczkolwiek pracowałem w Polsce. Zaczynałem od groszowych wypłat.

Gość luis leopold
Filozof a co robisz za granicą? w jakiej branzy pracujesz i za ile?

Gość Filozof analizator
Zajmuje się programowaniem (Java, C#), oraz Lingwistyką komputerową.

Gość hanter666
filozof ma trochę racji. Polacy to naród który dużo narzeka ale tak naprawdę nie robi nic aby coś zmienić. W innych krajach po warunkach panujących na rynku pracy takim jak w Polsce ludzie już dawno by zrobili to co np. teraz w Egipcie czy Tunezji. Ale Polacy umieją tylko narzekać i psioczyć i liczą że dostaną wszystko za darmo.Smutne lecz prawdziwe.

Gość Filozof analizator
Zarobki różne... Od 80 do 200 euro dziennie. Zależy od zleceń, zadań itp.

Gość Filozof analizator
Ja wspolczuje ludziom co za najnizsza krajowa pracuje i nic nie robia aby to zmienic Moze moj ton wypowiedzy byl nieco zbyt ostry-przepraszam. Ale jednak Ci co sprzataja, to zaciskaja pasa za granica i jednak stac ich na normalne zycie. Nie jakies luksusy, ale nie musza brac kredytu na 2 lata zeby kupic 10 letni samochod sprowadzany z Niemiec z przebiegem 300 000 km.

Gość hanter666
Poza tym ja już dawno nie słucham tej obłudnej propagandy sukcesu w tv jak to na tle innych krajów jest u nas niby dobrze. Dobrze nie jest bo 40 proc narodu wyjechało za chlebem na Zachód, a to tak jakby nie pracowali i byli bezrobotni, bo nie pracują na rodzime PKB tylko obce. Idżmy dalej - rynek pracy , zwłaszcza sektor prywatny nie oferuje młodym Polakom kompletnie nic - pracodawcy żądają kilkuletniego doświadczenia którego człowiek nie nabędzie bo go nie ma. Nie ma bo nikt nie chce przyuczać zielonego jelenia. Efekt błędnego koła. Żądają nawet prawa jazdy i własnego samochodu którego młody człowiek nie posiada bo nie ma prozaicznej rzeczy - pieniędzy. Kompletnie chory system który prędzej czy później i tak się załamie bo młodzi ludzie dość będą mieli beznadziei i braku perspektyw w tutejszej szarej polskiej rzeczywistości.

Gość hanter666
ten pan powyżej mnie podrabia:D no i filozofa też.:D Ja nie pisze o wszystkich Polakach bo wiem że trafiają się u nas ludzie całkowicie uczciwi i pracowici, których na Zachodzie się docenia. Z tego tez powodu że - nie oszukujmy się - Polak jest tani i będzie robił najgorszą robotę jaką jest wstyd wykonać Niemcowi czy Anglikowi.Ale nie ma w tym nic złego . Polacy to najtansza siłą robocza. I to wg mnie jest tragedią bo ludzie muszą się poniżać za granicą aby godnie życ w kraju, który nie oferuje im żadnych możliwości rozwoju. pamięta tylko o nas kiedy zbliża się termin wyborów i trzeba oddać kreskę przed urną...

Gość hanter666
I co z tego również że Polacy pracują najdłużej w całej Europie? Jakość tej pracy jest marna , bo stawia się na długość i ilość. Normalnie jak za komuny mentalność - akord i zobowiązania.

Gość hanter666
toś dowalił. Widac że kochasz Wszechpolske tylko coś ci powiem - Polska od morza do morza skończyła się jakieś 400 lat temu i teraz jesteśmy podnóżkiem europy i trochę pokory nam nie zaszkodzi bo polska nie posoiada niczego co mogło by stanowic jej atut i as w rękawie. Kaczyński żerował na starych animozjach i zadawnionych ranach czym przekabacił moherowy elektorat pamiętający czasy syberii i oświęcimia. tyle że w obecnej Europie to tylko uwstecznianie i wywoływanie nienawiści. Daruj se przykłąd irlandii bo Polska nawet w połowie nie będzie jak ta wyspa.Dumę narodową to se mozna w du...e wsadzić bo nią gara nie napełnisz kiedy głód w dupę zajrzy. Jest takie powiedzenie - "Chcesz ukarać Polaków? Pozwól, aby się sami sobą rządzili" Przykład masz na zewnątrz - wyjdź z domu , drogi pełne dziur, pijaństwo , beznadzieja. Gdzie ta kasa z Unii na dotacje - powiem ci. porozkradana po kieszeniach polityków i samorządowców.

Gość monosterofoniczny
narodowość nie ma już żadnego znaczenia , bo żyjemy w jednym państwie europejskim w jednym europejskim narodzie - UE dzięki garstce bandytów i reszcie piesków na ich usługach

Gość hanter666
no i kolejna bzdura opowiadana przez zakompleksionego durnia (bo inaczej cie nie mogę nazwać). może durniu nie doczytałeś słów sergio marchionne, którego cytowałem: "Rozumiemy doskonale, że opłaca się produkcja w Polsce. Mamy tam 6100 pracowników i jedyny zakład w Tychach, który produkuje tyle samo, co włoskie pięć zakładów z 22 tysiącami pracowników". po pierwsze sam jesteś zakompleksiony idiota bo siedzisz na forum Kafeterii miesiące albo i lata i wylewasz swoje sztuczne żale z pełnego nieudacznictwa zycia jakie pewnie wiedziesz. co do tej fabryki - ci ludzie po prostu harują za najniższą krajowa , bo zakładam że to pracownicy produkcji.owszem ., włochowi sie opłaca że ma zgraje biednych ludzi którzy niewolniczo na niego harują. Tylko czy ja wiem czy dla Polaków to powód do chwały?

Gość hanter666
J nie pluję na Polskę tylko pokazuje że przez bandę narodowców-kretynów i prawicowców co własnie pokazujesz którzy tylko głosza puste frazesy i potrząsają niby szabelka która jest mocno przerdzewiała i stepiona raczej nic dobrego nie wyjdzie. nie głoś mocarstwowwych poglądów dla kraju jtóry tym mocarstm już nie jest. bo to załosne i smieszne. Polityka i zycie to sztuka kompromisu a nie głoszenia durnych zacietrzewionych poglądów rodem z NSDAP.

Gość monosterofoniczny
to ciekawe bo wciąż jeszcze nie możemy podjąć legalnej pracy w niemczech. jakoś nie bardzo niemcy uważają się za "jeden naród" z nami. niezłe kolega bzdury opowiada. nie możesz bo nie mają w tym interesu człowieku gdyby tylko UE nakazała ten tryb , natychmiast wszedł by w życie , ale szwaby mają swoich kolesi wysoko postawionych , więc zgody nie ma - zwłaszcza dla Polaków

Gość hanter666
przestań pieprzyć bzdury głupi komuchu bo się coraz bardziej ośmieszasz. wydajność produkcji nie ma nic wspólnego z zarobkami. to że 6100 pracowników fabryki w tychach wyprodukowało więcej samochodów niż 22 tys w 5 fabrykach we włoszech pozostaje faktem bez względu na wyskokość zarobków . ty, jak każdy komuch, wolałbyś "czy się stoi czy się leży" ale już ponad 20 lat temu przekonaliśmy się że ten model gospodarki sie nie sprawdza. ojojoj szanowny wszechpolak sie uraził:D Nie jestem kocmuchem ale blizsze są mi poglądy lewicowe które stawiają na pierwszym miejscu poprawę bytu socjalnego a nie głosza bzdury o Wszechpolsce, wielkim polskim narodzie który winien byćć dumny z tego co ma. Co niby ma? mase kościołów i nastawienie 'gdy trwoga to do boga" ale nic poza tym. Ciemnota i sredniowiecze są w najjasniejszej Rzeczypospolitej jak nic. Człowiek patrzy wpierw na to czy zona z dziecmi mają za co się ubrać i co zjeść niż potrząsane szabelką rodem z polski sarmackiej.

Gość Pracownik FAP
Co z tego, że polska fabryka Fiata jest wydajniejsza niż we Włoszech skoro w "polskiej" fabryce zarabia sie 3 razy mniej....

Gość hanter666
Jak ci pasuje zycie w Katolandzie twoja sprawa:) Ja uz od 7 lat jestem za granicą i mam pracę w biurze rachunkowym w Amsterdamie. I nie potrzebowałem do tego głupich studió po któych i tak klepiesz biedę bo nie masz pleców:)