Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?.?.?.?.?.?

co na kaszel chrypkę i katar

Polecane posty

Gość ?.?.?.?.?.?

Moja dwuipółletnia córeczka od wczoraj cierpi na mokry męczący kaszel, lekką chrypkę oraz ma katar, co utrudnia jej spanie w nocy. Dziś jest sobota więc ośrodek zdrowia nieczynny a do szpitala mamy dość daleko. Próbuję jej dawać syrop wykrztuśny, ale ona mi nie chce go przyjmować ( chociaż ma malinowy smak), różnymi sztuczkami jej go daję jednak ona nie chce i pluje. Jak mam spróbować ją wyleczyć? Jeżeli inhalacje to z czego? Proszę o rady

spróbuj zrobić syrop z cebuli, mój baaardzo lubi. Inhalacje z soli fizjologicznej, kilka kropli olbas na poduszke. Ściągac katar fridą, psikać woda morską, a na noc nasivin - ale do 7 dni.

Gość ?.?.?.?.?.?
I wystarczy ta sól fizjologiczna do inhalacji? Boję się żeby to sie nie przerodziło w zapalenie oskrzeli albo krtani

ja mam inhalator i robie tylko z soli. Nie znam Twojego dziecka, ale mój odkąd poszedł do przedszkola, to co chwila ma katar i stosuje tylko to, co napisałam. Nic więcej mu nie dolega. Nawet dzisiaj przy płaczu wyleciała mu biała woda z nosa.... ale i tak zaraz idziemy na basen.

Gość Ja zwalczam tak u 2 latka
Smaruj na noc plecy i klatkę piersiową maścią pulmex baby. Do nosa nasivin lub euphorbium. Dobrze działa syrop pyrosal- ziołowy o działaniu p/zapalnym, będzie zapobiegał rozwojowi infekcji. Spróbuj też innych syropów na kaszel- drosetux, flegamina, prawoślazowy. takie syropy najpóźniej o 16. Poza tym bioaron c, wit c, wapno. Jak pozwoli to gardło można psikać tantum verde. Przy męczącym kaszlu na noc sinecod w kroplach. I dobrze jest oklepywać plecki na leżąco.

Gość ?.?.?.?.?.?
dzięki za rady