Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anetkaniusia1

Bolesne miesiaczki - nie mam juz sil!!! POMOCY

Polecane posty

witajcie. mam ten sam problem juz od ponad roku... wspolzyje z jednym partnerem juz od trzech lat. na poczatku naszego zwiazku zazywalam pigulki antykoncepcyjne. po ponad roku czasu, zrezygnowalam z nich, poniewaz strasznie przytylam, a i pojawily sie plany o dziecku... ktorego mimo staran, niestety do dnia dzisiejszego i tak nie mozemy miec, nie znajac powodu... w kazdym razie moj problem polega na tym ze od ponad roku, co miesiac, pierwszy dzien miesiaczki jest dla mnie totalna katorga... po prostu umieram! nie wiem czy zazywam odpowiednie tabletki.. o nazwie ''Tramal'' to bardzo silne leki i mozna brac tylko jedna. nie za bardzo mi pomagaja, ale choc troche usmierzaja bol. tak samo wymiotuje i mam potworne bole kregoslupa i kosci. do tego dochodza zawroty glowy. jestem bardzo mloda osoba i dolegliwosci te co miesiac, przysprawiaja mi wiele bolu i cierpienia... jesli ktos mogl by mi cos polecic, bardzo prosze o odzew. najlepiej od kobiety, ktora przechodzila juz przez takie cos... pozdrawiam serdecznie i czekam na odzew.

Gość idz do ginekologa
skoro starasz sie o dziecko i masz takie bolesne miesiączki to juz dawno powinnas byc z tym u ginekologa!!!! Silniejsze leki przeciwbólowe np w czopkach są na recepte. Te bez recepty mozna sobie w dupe wsadzic

Gość izabelcia1979
słyszałam ze na takie silne bóle można dostać zastrzyk więc spytaj o to swego lekarza,ja miałam takie okropnie silne przed porodem ,teraz wystarczy mi pyralgina

Gość megi be
na bóle miesiączkowe najlepsze tabletki hormonalne , polecam yasminelle - po nich nawet sie chudnie :)

Gość chochliczek11
Ale ona się stara o dziecko, nie sugeruj jej tabletek. Najlepiej pojść do lekarza i opisac cały problem. Byc może jest to spowodowane jakimis problemami na tle czysto ginekologicznym (endometrioza itp). Doraźnie ratuj się może zamiennie różnymi lekami, bo organizm się często przyzwyczaja jak się bierze jeden

Gość też tak mam lekarze bagatelizu
pomagam sobie No Spa i termoforem, do tego mam bardzo obfite miesiączki i silne skurcze miałam usuwanego polipa z macicy, podejrzewam że mogę też mieć mięśniaki albo endometriozę, ale lekarze uważają że wszystko jest ok tylko że ja wiem że nie jest ok bo kiedyś nie miałam bolesnych miesiaczęk i tak obfitych, kiedyś w ogóle były bezbolesne i skąpe problemy zaczeły się po zażywaniu i odstawieniu tabletek anty, tak jak u autorki.... sprawdz czy nie masz chlamydii albo rzęsistkownicy, ewentualnie nadżerki czy polipów, bop to może dawać właśnie takie bolesne miesiączki

Gość izabelcia1979
boja siostra maiła taki problem i okazało się że ma torbiel trzeba było oczywiście usunąć i teraz jest ok,w czasie okresu wystarczają cieniutkie wkładki i ból znikną,musisz się dokładnie przebadać bo to ważna sprawa żebyś nie miała problemu z zajściem w ciążę,jak masz kiepskiego lekarza to szybko go zmień