Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anetkaniusia1

Bolesne miesiaczki - juz nie mam sil!!! POMOCY

Polecane posty

witajcie. mam ten sam problem juz od ponad roku... wspolzyje z jednym partnerem juz od trzech lat. na poczatku naszego zwiazku zazywalam pigulki antykoncepcyjne. po ponad roku czasu, zrezygnowalam z nich, poniewaz strasznie przytylam, a i pojawily sie plany o dziecku... ktorego mimo staran, niestety do dnia dzisiejszego i tak nie mozemy miec, nie znajac powodu... w kazdym razie moj problem polega na tym ze od ponad roku, co miesiac, pierwszy dzien miesiaczki jest dla mnie totalna katorga... po prostu umieram! nie wiem czy zazywam odpowiednie tabletki.. o nazwie ''Tramal'' to bardzo silne leki i mozna brac tylko jedna. nie za bardzo mi pomagaja, ale choc troche usmierzaja bol. tak samo wymiotuje i mam potworne bole kregoslupa i kosci. do tego dochodza zawroty glowy. jestem bardzo mloda osoba i dolegliwosci te co miesiac, przysprawiaja mi wiele bolu i cierpienia... jesli ktos mogl by mi cos polecic, bardzo prosze o odzew. najlepiej od kobiety, ktora przechodzila juz przez takie cos... pozdrawiam serdecznie i czekam na odzew.

Gość nananannanana
a co lekarz na to?

Gość SPRAWDZ CZY NIE MASZ
ENDOMETRIOZY

Gość objawy jakie masz
moga wskazywac na endometrioze

Gość wpisz w google
ENDOMETRIOZA

Gość xxxxxxxxxxyyyyyyyyyyyy
lekarz ci nic nie powiedzial?

Ja też miałam bardzo bolesne miesiączki, i dzięki tabletkom antykoncepcyjnym wyregulowałam sobie okres i pozbyłam się bólu, który doprowadzał mnie do omdleń. Po trzech latach odstawiłam i potem dość długo było o.k. choć z czasem zaczęłam mieć coraz silniejsze bóle. Ale radziłam sobie zwykłymi lekami na bóle miesiączkowe, np. ibuprom duo, a przy silniejszych rewelacyjny okazał się vegantalginH. Lek ten zawdzięczam mojemu bratu. Kiedyś @ dopadła mnie w pracy i nie miałam nic przeciwbólowego, a że pracujemy razem poleciał do apteki i sprzedawczyni mu to poleciła. Ja pewnie kupiłabym jakiś zwykły lek przeciwbólowy. teraz na szczęście jestem w ciąży, a wszystkie kobiety w mojej rodzinie wraz z pierwszą ciąża zapominały o bolesnym miesiączkowaniu. Mam nadzieję że ja również. Acha, o dzidziusia zaczęłam się starać dopiero po 5 latach od odstawienia tabletek.

kochana autorko najlepiej udaj sie do gina i niech ci zrobi badania tu nikt ci nie powie na 100% ze to to albo cos innego. Ja tez mialam bolesne miesiaczki i gim powiedzial, ze taka moja natura. Co do dziecka to postaraj sie schudnac do tej wagi ktora mialas przed tabletkami- to tez byl moj problem a teraz jestem w 16 tyg. ciazy :)

ja tez przechodze katorge. Raz w miesiacu zamykam sie w domu na 4 spusty biore wolne i przez dzien zdycham.. Nie dosc ze mam rozwolnienie to jeszcze wymiotuje, mdleje, stac nie moge, siedziec tez nie lezec to juz w ogole, ten dzien spedzam najczesciej w wannie z goraca woda, potem jeszcze wkladam sobie termofor za spodnie i wygladamjak bym miała jakas skorupe. Jedyny lek który mi pomaga to jest niestety ketonal.

Gość gndger
No ja mam podobnie i mi lekarze po wielu badaniach, po pobycie w szpitalu orzekli, że taka moja natura i trzeba się z tym pogodzić, brać tabl przeciwbólowe i cierpieć. I to trwa tak naprawdę od początku, w szkole na pierwsze 2 dni okresu dostawałam zwolnienie lekarskie po kilku nieprzyjemnych incydentach. Potem w pracy tak samo. Moja praca była ok ale niestety szef-facet nie rozumiał, że przechodzę katusze i wsciekał się co miesiąc że choroby sobie wymyślam. Tak jak już to napisano podczas okresu mam okropną biegunkę (nie raz nie dałam rady nad nią zapanować), wymioty, zawroty głowy i przede wszystkim taki ból, że błaga się kogoś aby dobił.

Gość mama 3 latka
U mnie również ten sam problem. O ile przed ciążą miałam bezbolesne okresy, tak po ciąży umieram :( Byłam u gina, który podejrzewał właśnie endomedriozę. Póki co nic od endomedriozy nie mam, zrobiłam masę badań, usg i nic. Mam kontrolować co pół roku czy endomedrioza nie zaczyna się gdzieś tworzyć. Mi też pomaga tylko ketonal forte. Choć to najweksze "dziadostwo", ale mi przynosi ulgę, bo ból jest nie do zniesienia. Boli cały kręgosłup, miednica, jajniki. Jak dla mnie to najgorsze są skurcze które również w pierwszych 2 dniach wystepują. Nie mówiąc już o pójściu do toalety i wypróżnieniu się :( masakra :(:(:( doktorka powiedziała że boleści ustąpią po drugim dziecku :P którego narazie nie planuję...

Jasne, po drugim dziecku dolegliwosci ustopia... Mi po pierwszej ciazy @ staly sie bolesniejsze, obfite zawsze byly..., no dalo sie zyc, ale po drugim to masakra teraz jest, juz na 2 tyg. przed ciotka nie do zycia jestem, a dwa pierwsze dnia @ to wogole szkoda gadac... poce sie, wgl jakies zimne poty mnie oblewaja, nie mam na nic sily, a nerwowa jestem taka, ze moglabym pozabijac... Lekarz tez stwierdzil, ze taka moja natura, ze zazwyczaj po porodach jest lepiej, ale u mnie na odwrot:(

Gość Anicaaa
Skąd ja to niestety znam. Powinnaś a właściwie to lekarz powinien wykluczyć wszystkie możliwe choroby. Jeśłi będzie ok to pozostaje Ci branie leków przeciwbólowych. Ja brałam ketonal ten mocniejszy a teraz refastin (też ketonal) i tylko dzięki temu jakoś da się wytrzymać. Moja rada to bierz tabletkę jak tylko poczujesz ból albo jak zorientujesz się, że masz okres, nie czekaj. Jak już zacznie boleć to tabletka może nie pomóc.