Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M.md.

Jaki jest sens takiego zycia

Polecane posty

Gość M.md.

Jestem niepelnosprawna,przewlekle chora,poruszam sie o kulach, mam 20 lat z trudem skonczylam technikum na studia nie pojde bo sytl.zdrowotna jest coraz gorsza,przeszlam ciezka,bolesna operacje nogi,czekaja mnie jeszcze conajmniej dwie bardzo bolesne,codziennie mecze sie z bolem,nie mam chlopaka,stracilam znajomych od kiedy choruje a mam tylko rodzine dla ktorej czuje sie coraz wiekszym ciezarem, jestem mloda a nic nie przezylam i watpie zebym przezyla,moje zycie to szpitale,rehabilitacje i komputer jest sens tak zyc?

Gość M.md.
moze gdzies moge poprosic o eutanazje by dac swoje jeszcze mlode i zdrowe narzady.

Gość M.md.
Podszywie nie sa juz takie zdrowe raczej strute lekami

Gość sdfasdfasdfa
nie poddawaj się, jeszcze nie czas by umierać.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to bardzo smutne i bardzi ci wsploczuje i mysle ze masz naprawde bardzo duzo sily w sobie skoro przez to wszytsko przechodzisz :( ale moze warto wlasnie przez internet nawiazac kontakt z innymi niepelnosprawnymi by sie nawzajem wspierac i przyjaznic.. np na zachodzie ludzie z jakims problemem zakladaja grupy wsparcia i to im pomaga.. w polsce chyba tylko alkoholicy mają to szczescie ze cos takiego dla nich funkcjonuje. inni chorzy musza meczyc sie sami.. ale wierze ze wlasnie w znajomosci z osobami z podobnymi problemami mozna odnalezc wsparcie.. mozna jakos moze probowac pracowac przez internet, doksztalcac sie przez internet wlasnie. zawsze to jakis maly sens w zyciu. dobrze ze masz komputer, mozna dzieki niemu i sie uczyc i zarabiac i poznawac ludzi wiec mysle ze mozesz sobie pomóc choc troszke urozmaicic zycie czego ci z calego serca zycze :)

Gość M.md.
no niby tak ale co to za zycie dla 20letniej dziewczyny!!nie chce tak,chce normalnosci,prace,rodzine to wszystko co wy mozecie miec:(

Gość Dziewczyna..
naprawde jeszcze nie znalazl die amator na Twoja pupe? nikomu do Ciebie nie stanąl?

Gość M.md.
up

Współczuję ci i to bardzo. Mi tez się nie chce żyć ale z innego powodu. Nie bedę pisac jakiego bo jak napiszę to temat zmieni się w posmiewisko ze mnie. Tacy sa ludzie na kafe. Duża większość. Nie rozumieja innych ludzi, umią tylko wyśmiać. Zresztą masz tu już przykłady...

Gość M.md.
MOZE ZAMIAST MI TU POCIESZENIA BREDZIC BYS MNIE ZERŻNĄL ABYM ORGAZMY MIAŁA

Gość monikakomarzyca
moze po tych operacjach bedzie poprawa... kazdy chce byc zdrowy i normalnie funkcjonowac, ale niestety niekiedy musimy pogodzic sie z tym co przyniosl nam los, zycie nie jest kolorowe, ale musisz tez dostrzec plusy , mozesz chodzic, moze intensywne cwiczenia i rehabilitacja poprawily by jakosc twojego zycia.

Gość Miki ale nie myszka
Zawsze jest sens... Może właśnie przez internet poznasz kogoś wartościowego kto bedzie dla Ciebie wsparciem. Dla rodziny na pewno nie jesteś ciężarem, tylko Ci się tak wydaje, oni Cię kochają i potrzebują. Dzięki temu co napisałaś można spojrzeć na własne życie trochę inaczej- my tu na Kafe użalamy się nad wyglądem albo nudą w stop życiu i zapominamy że inni mają gorzej. A na co jesteś chora?? Czy da się to całkiem wyleczyć czy tylko doraźnie?

Gość M.md.
nie dosc ze kuternoga ze mnie to jeszcze mam luszczyce, hemoroidy , katar sienny i lupiez sie teraz przyplatal.

Gość M.md.
Rzs tego sie nie da wyleczyc i mam agresywna postac choroby

Gość jhskajdha
kuzwa ludzie wy macie nasrane w glowach niezle, dziewczyna ma powazny problem, chce pogadac, pozalic sie, a durnot sie podszywaja i zey pisac takie bzdury??? to jest jakies chore. autorko szczerze ci wspolczuje i zycze powrotu do zdrowia jak najszybszego! pamietaj zeby zobaczyc tecze musi najpierw spasc deszcz, wierze ze kazdy musi cos ciezkiego w zyciu przezyc, aby docenic to dobre co go pozniej spotka. dobra rada - znajdz inne forum, bo to juz zeszlo na dno:/

Gość M.md.
staram sie dbac o siebie rozwijac sie itp,boje sie tej samotnosci,czuje zal do znajomych ze kiedy bylo dobrze to byli ze mna a jak sie popsulo znikneli:/ Na znalezienie faceta nie licze

Gość tarot allegro!! - Tarocistkaaa
POTRZEBUJESZ WIEDZIEĆ CO SIĘ WYDARZY ? W SFERZE UCZUĆ FINANSOW BĄDZ ZDROWIA? ZAJRZYJ NA MOJE AUKCJE ALE WARTO OCEN PO KOMENTARZACH WIELE KLIENTOW STALYCH TANIO PROFESJONALNIE !! http://allegro.pl/tarot-1-pyt-najtaniej-zaplata-po-1zl-i1443839063.html http://allegro.pl/tarot-wrozba-roczna-profesjonalnie-wplata-po-i1454757393.html

Gość Miki ale nie myszka
Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie...taka prawda.

Gość M.md.
Zostalam sama

Gość Miki ale nie myszka
:-)głowa do góry. Postaraj się poznać ludzi, nie w realu to przez internet, to pomaga jak porozmawiasz szczerze z kimś takim- nie patrzysz mu w oczy a możesz się wyżalić.trzymaj się postaraj się cieszyć małymi rzeczami

Gość M.md.
nie jestem dziewicą ale co z tego skoro rozdziewiczył mnie jamnik?:(

Gość M.md.
up

Gość M.md.
Up

Gość orzech twarrdy
dziewczyno, jak masz orzeczenie o niepelnosrpawnosci to Cie wiekszosc pracodawcow do pracy z pocalowaniem w pupe wezmie.... jak nie masz to dopilnuj, sobie zalatw, bo Ci sie nalzey Przynajmniej prac e w dobie bezrobocia bedziesz miec

Gość M.md.
Mam orzeczenie

Gość M.md.
Ale co z tego skoro nie moge pracowac bo naprawde z trudnoscia sie poruszam i mam niezdolnosc do pracy

staraj się o jakąś pracę,później może znajdziesz kogoś np w pracy..

Gość wyglodnialy supermen
moge Cie wziac do siebie moze mnie a jaq Ciebie pokochasz to sie ozenim

Gość Awatm
Up

Gość Dobry temat na...
Co ci mozna napisac? Współczucia. Nikt ci nie pomoze. Kiedys poznasz jakichś ludzi zakolegujesz sie, moze zaprzyjaźnisz sie, kto wie moze cos wiecej sie zdazy ale normalnego zycia jesli to nieodwracalne kalectwo niestety nie uraczysz. Skup sie raczej by twoje relacje z ludźmi byly szczere. By nie lubili, przyjaznili czy kochali z litości... To bardziej boli niz niepełnosprawność. Skup sie na tym co potrafisz, co lubisz i co mozesz wykonywać. Mozesz pisac masz net wiele wiec mozesz znajomości zawrzeć, mozesz uczyć sie języka i tlumaczyc mozesz pracowac przez internet np programy partnerskie - pomozesz rodzicom finansowo. Zycie masz malo kolorowe. Wrecz nie ciekawe ale nie masz wyjscia naucz sie czerpać radosc z tych najmniejszych spraw inaczej przeżyjesz je nie dosc ze nie tak jak chcesz i nie jak inni to w dodatku w goryczy i żalu. Masz tylko 1 zycie. Choc tak marne to czy chcesz je spedzic we łzach tylko? Wiem ciezko jest ale co zostało ci? Śmierć? To moze i wyjście jakies ale bez możliwości odwrotu, zadające wiele bólu wielu osobom, i pamietaj żyj jak mozesz i jak dlugo mozesz, tak możliwie dobrze jak sie da chocby niewiele mozna bylo. Zycie masz tylko 1.