Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzesznica z piekla rodem

MODLICIE SIE ?

Polecane posty

Gość grzesznica z piekla rodem

duzo moich kolezanek sie modli.. ja nie. na dodatek nie chodze do kosciola. jak to jest z wami?

Gość Kło ułanul-in
Tylko ojcze nasz. Żadnych więcej wyklepanych regułek. I czytam Pismo Święte drugi raz

Gość dsadfasfasf
Nie modle się i nie chodzę do kościoła,ale w boga wierzę :P

Gość Tuaka
Tak.codziennie

nie modlę sie wcale, nie chodze do kościoła , do spowiedzi , nie przyjmuje komunii , nie uznaje instytucji kościoła ale w boga wierze :classic_cool:

Gość modle się
ja się modlę jak mam taką potrzebę, najczęściej dziękuję.. Moja modlitwa to prawie zawsze rozmowa. Jak miałam czas uwielbiałam przebywać w kościele (nie na mszy) zawsze jak miałam jakiś problem tam znajdowałam rozwiązanie.. Bardzo modliłam się za mojego przyjaciela który zmarł i mnie nawiedzał (w snach a czasem i na jawie)i pomogło... Wierzę w Boga, uważam że wiara nadaje sens życiu... W dzisiejszym świecie pełnym nienawiści i umiłowania rzeczy materialnych niewielu zastanawia się nad celem istnienia.. a szkoda, pewnie świat byłby lepszy gdyby wszyscy na chwilę o tym pomyśleli..

Gość vivianaaaa
Przyznaję, że nie modlę się na klęczkach rano i wieczorem (rano jestem nieprzytomna a wieczorem zapominam o tym) ale często zwracam się do Boga w myślach, dziękuję mu za coś albo proszę o pomoc, w kościele oczywiście też

Gość kafeeeeeeeeeeeeeeeee
polecam (nie tylko dla wierzących) książkę o.Joachima Badeniego "Prosta modlitwa"-to naprawdę jeden z niewielu rozsądnych głosów w polskim Kościele

Gość taka dziwna jakaś
jak jestem sama to myśle o bogu, jak z kol... to to zapominam,i robie głupstwa,a pużniej modle sie żeby sie nie wydało,bo sie cwalcie

Gość bumcyktrala
Czlowiek zostal stworzony na podobienstwo Boze. Ja?? wizerunkiem najwyzszego?? Ja?? podobny do stworcy?? Ja?? najpiekniejszy ze wszystkich stworzen?? Ja?? ozdoba natury??? Ja?? radosc wszechswiata??? Ja?? czlowiek geniusz??? Czy krwiozercze monstrum, zdobywca nienasycony dla ktorego ziemi juz jest za malo wiec kieruje swoj wzrok w kosmos aby tam porzadek zaprowadzic, gwiezdne wojny toczyc, nienawisc zasiac Panie dla kogo dales sie ukrzyzowac?? Czego nie zrozumieli??? i czego nie pojeli? Jak przd wiekami tak i teraz. Glupie stado. Baranki.

ja jak się modle to w myślach leżąc i ejst t też ala rozmowa a nie paciorek wyklepany!:P

Gość gość
Na pewno warto własnie znalezc dla siebie odpowiednie ukojenie w takiej modlitwie.

Gość gość
A ja wierzę w Boga ale niechaj moja dobra wola będzie modlitwą do niego a moje dobre uczynki pieczęcią. Często mówię do Boga a najczęściej dwa słowa... Wolę taką relację z Bogiem, niż każdą inną. Do kościoła też nie chodzę-nie wiem czy to dobrze czy źle, jednak raczej nie czuję że jest w tym coś złego.

Gość gość
Taka Koronka na pewno bardzo pomoze zwłaszcze kiedy jestesmy czesto na rozstaju dróg i w chwili cierpienia.

Gość gość
Nie do końca sie z Tobą zgodzę. MYsle ze kazdy na swój własny sposób powinien sie modlić i wybierać dla siebie indywidualnie odpowiednią modlitwe.

Gość gość
Tak, 2 razy dziennie. Modlę się ze zrozumieniem słowami Ojcze Nasz, Zdrowaś Mario, Pod Twoją Obronę, wymawiam też Akt Wiary, Nadziei, Żalu i Miłości. Zazwyczaj też modlę się za zmarłych. Modlę się też do Ducha Świętego bo coraz częściej zauważam Jego działanie w moim życiu. Czasem po prostu prowadzę z Bogiem rozmowy. Wyrzucam z siebie wszystko co mnie męczy, najczęściej wtedy płaczę. Oddaje się Jego opiece. Jeszcze nigdy mi to na złe nie wyszło:) I nie, nie jestem zakonnicą ani nawet nie należę do żadnej wspólnoty.

Gość gość
Aha, i do kościoła też chodzę. W każdą niedzielę i inne święta nakazane. Chyba mało kto wie że każda niedziela jest świętem nakazanym tak samo jak Boże Ciało, Boże Narodzenie, Wszystkich Świętych i inne.