Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bdtht

Jak myślicie ile wyniosą alimenty?

Polecane posty

Gość bdtht

Jeśli jest 2 dzieci w wieku 4 lat i 1 roku a ojciec dzieci zarabia ok. 6 tyś miesięcznie?

to zależy od tego o ile zawnioskujesz według uzasadnionych wydatków na potrzeby każdego z dzieci. To, że ojciec tyle zarabia oznacza, że nie powinnaś mieć problemów, nie mniej jednak zawsze warto wnioskować o kilkaset złotych więcej, żeby później sąd mógł trochę odciąć, jak to zwykle bywa...

Gość a ja np
Mój były mial lewe dokumenty, na których zarabiał 900 zł Nie przyzznał się , że do reki dostaje jeszcze tyle samo..zawnioskowałam o 500, dostałam 350.

Gość ty autorko jesteś
to cienko dostałaś poprzedniczko. Kuzynka rozwiodła się w tym miesiącu. Dzieci 2 w wieku 12 i 7 lat, mąż nie pracuje i dostała 300 zł. Moja koleżanka natomiast dostała 500 zł od niepracującego partnera na niemowlę. wszystko pewnie zależy na jaki skłąd orzekający trafisz

Gość ja tam zostawiam dzieci mężowi
jakby co :D zawsze mu o tym mówię, będę brała na weekend i rozpieszczała do granic możliwości, alimenty dostanie od najniższej krajowej :D bo niby dlaczego to zawsze kobieta ma być obarczona wychowaniem i jeszcze walczyć o marne grosze?

Gość mamciaviki
siostra dostala 470 na noworodka przy lewym zasw o dochodach od cioci ksiegowej na 1000zł i dostala 470 bedzie sie odwolywac o podwyzszenie bo zataił dochody o jakies 4 tyś

Gość rozwiedziona ona 30
Zrozumcie jedno alimenty nie zależą od dochodu, a od REALNYCH potrzeb miesięcznych dziecka. Ponoszone koszty trzeba udowodnić w sądzie. Alimenty spoczywają na OBOJGU rodzicach. Więc kwota zasądzona od ojca jest tylko połową tych kosztów. Niestety takie są przepisy. Ja na dwoje dzieci dostaję 850 zł. Mój obecny partner zarabia ok 10 tyś, sąd zasądził mu na dwoje dzieci tylko 1500zł a przecież dochód ma bardzo duży.

Gość mysli sie głową a nie dupaa
nie rozumiem, narodzą dzieci a później latają po alimenty, robi się dzieci z odpowiednimi ojcami,

Gość Brzydzia30 w pomaranczy
rozwiedziona ona 30 -i od mozliwosci zarobkowych pozwanego to tak teoretycznie a praktycznie zalezy tylko od sedziego

Gość rozwiedziona ona 30
z mozliwościami zarobkowymi to się zgodzę ponieważ mój były przedstawił wtedy w sądzie że zarabia 890zł netto (ma duuzo wiecej) nikt mu nie uwierzył. Sąd stwierdził,że jeżeli rzeczywiście tyle zarabia to ma zmienić pracę i zasądził 850 zł :P

Gość yhujikjhbgv
co to znaczy obarczane? To żadne obarczanie tylko miłość i poświęcenie. Ja sobie nie wyobrażam jak mogłabym moje dzieciątko powierzyć jebanemu facetowi, mało tego nie mogę zrozumieć takich pseudo-matek które tak zrobiły. Dla mnie taka kobieta nie zasługuje na miano ani kobiety, ani tym bardziej matki.