Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogusław_58

Grzybica i dyzbioza, czyli miłe rozmowy o leczeniu.

Polecane posty

Na cebule okey i marchew piłam pare dni twój sok ale mi nie posmakował,nic się nie działo w jelitach,myślisz że byłby dobry?

A jeszcze dodam,że to dziwne bo dużo ludzi nie może a ja mogę jeść podduszoną cebulę i jadam często taką do mięsa lub jajek, albo samą albo z cukinią.Także cebula gości u mnie często w jadłospisie.

Gość Bogusław_58
Sok który robię jest niesmaczny. Można z niego wywalić selera lub dać mało i będzie wtedy lepszy. Cebulę stosowano nawet na rany i przy zapaleniach jelit. Można więc spróbować.

Gość Bogusław_58
Jeśli możesz cebulę, to może do soku daj jej więcej i obserwuj co się dzieje.

Gość Bogusław_58
Trzeba by Ryżapigwa ustalić ile marchwi, a ile cebuli. Można zacząć od trzech marchewek i ćwiartki cebuli lub mniej. Z sokiem z cebuli trzeba ostrożnie bo jest intensywny i może wywołać pieczenie.

Bogusławie mam alergie nie tylko na Słoneckiego, ale i na Janusa i takich podobnych do nich. U Janus abyłem Moderatorem na forum, u Słonia też troche czasu spędziłem, w obu przypadkach uważam, ze nie warto( długo by pisac aby wyjaśnic). Najlepsza była jedna sytuacja :) którą będe wspominał długo. Był taki czas, ze podwarzałem metody Słoneckiego krytykując i argumentując tą krytyke co pisze w książkach Słonecki. W pewnym momencie usuneli mnie z forum całkowicie uniemożliwiając mi nawet wejście i czytanie postów. Jednak wystarczyło zmienić przeglądarke by nie być zbanowanym - Co ciekawe usuneli mnie i zaczeli pisac do mnie na forum moderatorzy i niby czekali na moją odpowiedź na poruszane tematy:) Rozbawiło mnie to strasznie. Zwłaszcza, że tematy zostały jakiś czas później usunięte by dobre imię uzdrowiciela Słonia nadal trwało. Postanowiłem to olac i na siłe nie uszczęśliwiać nikogo. Chociaż wielu ludzi pisało do mnie na prywatnych wiadomościach, a ja nie mogłem do nich odpisac bo wszystko było zablokowan. Skoro wiedzą, ze mają rację ze wsztystkim to po co te głupie zagrywki? Boją się prawdy jednego Szczypiora? Być może bo wcześniej Szczypior obalił mit Dr. A. J. :) Nie twierdze, ze ze wszystkim Słoniu się myli, ale jest sporo rzeczy które wogóle nie sprawdzają się w schorzeniach przewodu pokarmowego, a nawet pogarszają jego stan. Co tu więcej napisac było mineło każdy ma swój rozum i moze próbowac czego chce i jeżeli komuś pomagają metody Słonia lub doktorka to na zdrowie i oby tak dalej :P. Ryża ty wiesz coś na ten temat przerabiałaś i chyba przerabiasz to nadal. A mikstura MO to nic cudownego bo ciś takiego piły już nasze babki.

witam w klubie , tez chetnie dolacze. juz kilka lat mecze sie z grzybica pochwy, do tego od jakiegos roku doszla grzybica ukladu pokarmowego. Niestety zadne leki mi nie pomagaja, opadam z sil, na grzybice pochwy daja doustnie antybiotyk i dowcipnie globulki. Nic nie pomaga, a najgorsze jest uczucie w jamie ustnej , jezyk czasami zielony, czesto jakby obrosniety. przyznam szczerze ,ze juz nie mam sil na zadne kolejne leki. nie jestem zwolennikiem diet, ciezko mi je utrzymac, trudno mi zmienic nawyki, ale moze cos podpowiecie, cos co latwo wprowadzic w zycie , ja juz nie mam sil do lekarzy i ciaglych prob , nic z tego nie wychodzi zadnych rezultatow.

Gość Bogusław_58
Dobrze Cię Szczypior rozumiem. Wiem o co chodzi .Napisali te książki tak, by według tych książek nikt za awansowany w chorobę nie mógł się samodzielnie bez ich "pomocy" wyleczyć (geniusze). Otarłem się o środowisko w chodząc na temat: "Zimne kąpiele a wydalanie toksyn". Wydalili mnie po kilku dniach i nawet nie ma śladu... Myślę, że ich najlepszy czas już minął, a nie posądzam ich o niewiedzę, tylko o brak dobrej woli z chęci zysku. W temacie mamy "miłe rozmowy" więc sprawę zostawmy za sobą...

Gość Bogusław_58
Bez diety Arpad nic nie zrobisz. A jak u Ciebie gardło i zatoki ?

zatoki u mnie ok, jako dziecko cierpialam. Gardlo katastrofa, w wigilie stracilam glos na dwa miesiace, teraz ok , ale nic mi nie jest , zadna choroba. Ja nie jem w jakis uregulowany sposob, jadam kiedy jeste glodna, czasami raz na dzien, a czesto zapomne i jem wtedy co drugi dzien, albo obzeram sie caly dzien , roznie, nie lubie sobie glowy zawracac zarciem

Gość Bogusław_58
Jak zapominasz jeść, to co z płynami w tym czasie ?

oprócz kurkumy i imbiru najlepsze zioło jeżeli nie lepsze nawet to pieprz cayene przez wielu zielarzy uważany za najlepsze z ziół - działa rewelayjne na układ krwionośny i znacznie wzmaga moc innych ziół. Przyspiesza krążenie krwi dzięki czemu mamy szereg pozytywnych czynników bardzo dużo można znaleźć na ten temat na stronkach zagranicznych polecam czytac. A więc do szklanki z ciepła wodą dodać pół łyżeczki kurkumi i imbiru oraz 1\8 - 1/4 łyżeczki pieprzu cayene i stopniwow dochodzimy do dawki 1/2 łyżeczki 3 razy dziennie czytałem że nawet 1 łyżeczka, ale nie próbowałem takich ilości obecnie jestem na 1/4 łyżeczki można do tego mixu dodac soku z cytryny . Wydaje się proste, ale to jest moc :P

Gość Bogusław_58
Czyli, Arpad "jedziesz" na dopalaczach: kofeinie i nikotynie i to jest główne źródło Twojej energii. Prędzej czy później organizm stanie z braku dotlenienia, braku wymiany płynów organicznych, martwych komórek itp.

Gość ladka
Bogusław - mam do ciebie pytanie. Podejrzewam u siebie grzybicę jelit, mam wzdęcia, gazy, biały nalot na jezyku, swędzacy odbyt i co mnie najbardziej wkurza, ciągłe nawroty grzybicy pochwy. Poczytałam ostatnio o Para Protexie i zastanawiam sie. czy go nie kupić. Napisz mi ,prosze, co sadzisz o tym specyfiku i czy może on mi pomóc. dzieki z góry :)

Gość ladka
i jeszcze jedno: czy lepiej jeść czosnek i cebulę na surowo, czy lepiej pić z nich sok?

Szkoda kasy na Paraprotexy i tego typu specyfiki oczywiście nie zaszkodzi, ale i nie pomoże no chyba, ze cię stac na to. Wywaliłem na te gówna swojego czasu kupe kasy i nie pomogło mi to odzyskać zdrowia. Trudno to zrozumiec początkującemu mającemu problemy z bebechami, ale moje zdanie jest takie, ze nie warto. Lepiej bachnąć sobie mix ciepłej wody z kurkumą, imbirem i pieprzem cayenne. Twoje trawienie się poprawi i poczujesz przypływ energii. Co do diety to są różne szkoły, ale generalnie unikac przetwożonej żywności według uznania i poczucia po czym się gorzej czujemy...

Wiele cudów opisuje się w związku z tymi preparatami na stronach internetowych, ale przerabiałem ten temat już kilka dobrych lat temu. Generalnie odradzam, ale jak bym miał nie ograniczoną ilośc gotówy to pewnie bym się posiłkował preparatami np z Calvity typu Ocean 21 czy oxymax,a le to musiał bym nie mieć co robić z papą żeby to kupywać :) Współczuje tym którzy dopiero zaczynają mieć problemy z bebechami zwalają to na candide i tylko na tym się opierają, a to jest bardziej złożony temat i dotyczy nie tylko przerostu grzybów ale i bakteri które normalnie żyją w naszym jelicie w symbiozie jednak po usunięciu wyjałowieniu przez antybiotyk czy steryd zaczynają się namnażać niekontrolowanie. Ja bym wcale winy tu na grzyby nie zwalał moze być tak, ze candida jest jakimś buforem ostatnim bezpieczeństwa przed dużo bardziej groźnymi bakteriami. Więc walka z candidą jest nienaturalna i nie możliwa do wygrania bo candida była jest i będzie w mniejszej lub w większej ilosci w zależnosci od stanu naszego organizmu

To teraz pytanie : Jakie badania sobie zrobić aby stwierdzić na 100% obecność a raczej przerost grzybów (candida) w organizmie ?

Gość Bogusław_58
Jak najbardziej Ladka może Ci on pomóc albo i nie... Moim zdaniem, to jest zależne od przyczyny Twoich dolegliwości. Grzybica czy problemy z kobiecymi nie są przyczyną tylko skutkiem. Co jest więc przyczyną ? trzeba poszukać. Jeśli byłoby to niezbyt trafione odżywianie, to specyfik ma najważniejsze składniki i powinnaś wrócić do równowagi zdrowotnej.Jeśli jednak przyczyną są źle funkcjonujące narządy wewnętrzne, zakitowane jelita ,czy brak pierwiastków lub tlenu to najpierw trzeba przyjąć "program " naprawy i równocześnie można zdecydować się na zakup tego preparatu.

Gość Bogusław_58
Robię Ladka próby pionierskie z tym sokiem z cebuli i czosnku więc niewiele mogę powiedzieć.Czosnek i cebulę wrzucam jako mały dodatek do innych warzyw. Nie jest to smaczne a nawet przeciwnie: może wykręcić "uśmiech" ale chyba skuteczne, ponieważ nie odbija się, nie ma zapachu i nie puszcza bąków.

Gość Bogusław_58
Zrobiłem więc próbę jedzenia cebuli z chlebem i "usztywniło" mi na chwilę wątrobę po jedzeniu. Po wypiciu soku z dodatkiem cebuli nic takiego nie występuje.Taka jest różnica przynajmniej u mnie.

Witam ponownie nie dam Ci Boguś spokoju. Jednak zdecydowałam się na czyszczenie wątroby zaczynam w sobotę ale pytanie jeden dzień przed i w czasie zabiegu ogrzewa się wątrobę jak długo?

Gość Bogusław_58
Pewnie Ryżapigwa ile dasz radę. Domyślam się ,że chodzi o rozmiękczenie kamieni. Są też metody, gdzie wcześniej pije się mieszanki ziołowe na rozmiękczenie. Małachow pisał by przed i po pić sok i podawał jaki. Tej wskazówki też nie trzeba lekceważyć ponieważ sok będzie dobrze oczyszczał i pomagał pozbyć się toksyn,które przy okazji dostaną się do organizmu. Ja zaś jestem zdania, że w tym czasie trzeba również pić zioła na wzmożoną pracę nerek i zwiększyć ilość wypijanej wody. Nie odkrywam tu żadnej Ameryki, tylko domyślam się,że ten szczegół jest pomijany w literaturze pisanej dla zainteresowanych . Pisał też Małachow by oczyszczać w okresie pełni a ona akurat występuję i wybrałaś dobry czas. Sprawa z pełnią jest jak najbardziej uzasadniona i nie trzeba się tu doszukiwać żadnych czarów tylko pomocniczych zjawisk fizycznych. Miej też w pogotowiu magnes, ponieważ jak pisał Małachow daje małe pole magnetyczne, które pomaga wątrobie pozbyć się zawartości. Może coś dorzuci Danke, bo ona jak pisała jest już po którymś z kolei oczyszczaniu.

Moritz pisze o soku z jabłek przez 6 dni pić z kartonu ja robie kubek soku z sokowirówki i pije cytryne z wodą,mięsa chyba nie powinno się jeść?

Gość Bogusław_58
Tak Ryżapigwa mięso trzeba sobie odpuścić i jeść to co lekko strawne i co Ci się "sprawdzało". Mnie czeka to samo chyba w poniedziałek ,ponieważ z przyczyn "technicznych" nie mogłem tego wykonać miesiąc temu. Powodzenia Ryżapigwa.