Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 66111111

przestroga przed masturbacją

Polecane posty

Gość 66111111

jest w dziejsziej Ewangelii - oto fragment. zastanówcie się nad swoimi nieczystymi czynami ! "I jeśli prawa twoja ręka jest ci powodem do grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie. Lepiej bowiem jest dla ciebie, gdy zginie jeden z twoich członków, niż żeby całe twoje ciało miało iść do piekła."

Gość naatalkaa
A dlaczego to jest grzech?

Gość panbuk
boga nie ma

Gość a myślicie, że to przypadek
ja na szczęście jestem mańkutem i mnie to nie dotyczy.

Gość Lupencja
arcybiskup Paetz powinien sobie fiuta uciąć i wszyscy ci zboczeni klechowie też Rydzyk chciwe forsy łapy też uciąć i wielu, wielu innych takoż

Gość ateistaaaa
zal mi graniczonych ludzi!!!!

Gość agnosticus
nie ograniczonych drogi ateisto ale naiwnych i manipulowanych przez sprawnych manipulatorów

no to będziemy mieli w kościele katolickim, paradę wyliniałych eunuchów, jak zauważył poseł Lodovico Dorn.

Gość lopae
66111111 - chyba chodzisz do takiego kościoła z krzyżem do góry nogami, bo wcale takiej ewangelii dziś nie było :D🖐️

Gość Lupencja
polski katolicyzm to chora mieszanka pogaństwa z niewiadomo - czym nauczona nas wszystkich od małego dziecka klepać bezmyślnie pacierze, na katechizmie wkuto formuły, wymaga się ślepej wiary a nie refleksji, bo jeżeli zaczynasz myśleć - widzisz że to wszystko zwyczajnie kupy się nie trzyma. Wiara w obrazki, "swięte" figurki , relikwie - co to jest?!!! I ta czereda świętych. Czy to jeszcze wiara w Boga Jedynego?!! A spowiedź - wymyślona żeby ludzi trzymać za mordę. A zasady są dla prostaków. Gdy grzeszą duchowni - oni mają "słabości"..... I ciekawa jest ta symbioza kleru z władzą. Zwłaszcza obecną.

Gość aha i achhh
Lupencja ma wiele racji, niestety

a szykuje nam się nowy święty, możliwe, że od niepłodnych małżeństw, czyżby ten przyszły święty, lubił dzieci?????

Gość Lupencja
jestem wkurzona, bo czuję się oszukiwana przez wiele lat, inne były zapisy w Ewangelii -a zresztą tyle razy była zmieniana, że nie wiadomo jak to było naprawdę. Znam jedno wspaniałe przesłanie Jezusa "Przykazanie moje daję wam byście się wzajemnie miłowali" - i chodzi raczej o współczucie , pomoc wzajemną, wyzbycie się egoizmu. Ale ślepa nie jestem - kasta duchownych jest zaprzeczeniem tego przesłania. Nieliczne wyjątki (Ksiądz Nowak, Siostra Chmielewska) nie mogą im twarzy uratować.

masturbacja, trudne słowo, znaczy to walenie konia, albo tarmoszenie boberka. Amen, Maryja zawsze Dziewica.

Gość Lupencja dużo złości
w Tobie. Wrzucasz wszystko/wszystkich do jednego worka? Cały Kościół "be" bo kilku/nastu/dziesięciu/set (statystyk nie prowadzę) księży nie powinno się w ogóle znaleźć w Kościele? Szkoda, że nie wyłapujesz tych dobrych ludzi związanych z tym Kościołem, co to robią coś dla społeczności dla ludzi. Wpadasz w pułapkę wrzucając wszystko i patrząc na coś przez pryzmat złych zjawisk, i nie ważne czy chodzi o religię (w tym wypadku) czy o coś innego.

łyżka dziegciu wystarczy by cała beczka miodu była do wyrzucenia, ewangieliczna dobrodziejko, potrzep sobie w nagrodę boberka.

Gość ejje4je
25 lutego Dzień Masturbacji

chłopcy trzepią do beczki, by potem zrobić świecie do klasztoru, a dziewczynki robią świete oleje z kroczka.

precz z komuną, alelluja i do przodu!

Gość walenie gruchy
walic konia rzecz zdrowa .namawiam do masturbacji jak masz zrobic cos dobrze zrob to sam

Gość walenie gruchy
no chyba ze ktos woli ogorka w dupie.sprawa gustu

Gość starec
chciallbym podyskutowac z kims o psuedo lupencja.Uwazam .ze masz racje we wszystkim -do momentu spowiedtzi-ale to tak ja uwazam

Gość agnosticus
pewnie, że masturbacja jest zdrowa, uprawiana oczywiście rozsądnie ;) To poznawanie własnego ciała, uczenie się jak sprawiać sobie przyjemność, nie ma w tym nic złego i na pewno nie zaburza zdrowego rozwoju.

Gość agnosticus
ze spowiedzią też ma rację bo w takim układzie w jakim celu ludzie ludziom mają wyznawać swoje grzechy? To chyba oczywiste...

Gość starec
Jeszcze raz do Lupencja. Glowa do gory,Ksiadz to taki w pewnym sensie instruktor nauki jazdy,ty nie sugeruj sie tym ,ze on dupowato jezdzi -to jest jego problem gdy spowoduje wypadek,a ty skoro znasz zasady prowadz samochod(czyt.swoje zycie) porzadnie.

Gość starec
Do Agnostikus. Masz racje, Rozsadnie-mam kiepska trzcionke-wiec uzupelniam -bez przesady

masturbacja chłopców w kiblu nazywa się topieniem dzieci, a masturbacja dziewcząt robieniem sobie dobrze, chłopaki mają całe życie przeyebane, jak nie topienie dzieci, to miękka faja.....

Gość starec
Taka mila sie wypowiadala jej gg 135503-zglos sie