Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawdziwaowieczkabozameee

jaka ja jestem załamana wiecie...

Polecane posty

stały arbajt na zachodzie mogłabym z moim rodowodem dostać tylko po ŚWIADECTWIE Z PASKIEM w liceum. I tyle. I wtedy bym o niego stała, a tak to sie nie będę ośmieszac, że z MOIM RODOWODEM od Noego że ja zasłużyłam na zwolnienie dyscyplinarne ZA PIJAŃSTWO bo mi musieli tak wpisać chyba wiecie w tym KURESTWIE I CHUJSTWIE zwanym polska oświata. I tyle mnie to obchodzi wszystko co pieniądze na koncie. KURESTWO I CHUJSTWO do podpalenia to jest w razie wojny - wszystko podpalić i masowe pożary. TAM NIE MA NICZEGO OPRÓCZ CIULA I KIBLA. Niczego. A na Zachodzie też mi powiedzą. A to nie chodziłam i tyle mam w odpowiedzi. Tam do szkoły nie uczęszczałam i tyle mnie to obchodzi. CHUJ, CIUL KIBEL, PLOTA I INTRYGA. oto polska szkoła. Ktos to umie obalić? Nikt :( A to jest oszczerstwo bo szkoła polska to... :( A ja znowu to samo I KONIEC :(

Polska o świata - cHUJ< CIUL , POŻAR I WSADZENI DO RYJA. Tak będę mówić. czy to ograć? hahaha - powodzią? No to je macie :( Za szkoły. A będzie jeszcze lepiej... na pewno..

Posla szkoła - ORGIA SEkSULANA na lekcji. A może nie? No to pokażcie co potraficie cioły z chujem w dupie. 1 maja już blisko. Na co to was stać na tym Zachodzie. każdy 2 auta jak mój brachol. Co najmniej bo wysmeiję tak że OBSIKAM dosłownie ze żmiechu oczywiście, żeby nie było że o kogokolwiek stoję. Bez 2 aut nikt was tam nie chce. Jedno nponiedziałek piątek, a drugie sobota niedziela. Nie zapomnijcie. Za moje oceny w liceum WY CHUJEA CIULEM W DUPIE :( I tyle mnie to wszystko obchodzi co wasz niedomyty zadek z Najsw. Sakramentem :( Polska... zakała światowa... :(

Za chuja w dupie przez którego mam dostateczny z matmy a nie bardzo dobry a przynajmniej dobry i tyle. I za mojego brata i ojca - dwóch morderców i gwałcicieli. I tyle. Ale schujałe państwo. Dwa samochody kochani albo...pociąg. W PRACY. No ew. stos, żeby sie zgarzać. Bo inaczej wszyscy sie ze smiechu poleją i tyle. A ja też. No i aparat, żebym mogła zrobić zdjęcie jaka nastąpiła zemsta moja za oceny i tyle. Bo jednak sie zemściłam i tyle. Bo dobrze liczyłam. I Bóg to wie. DOBRZE nie DOSTATECZNIE. A nawet bardzo dobrze, ale... :( No cóz... i tak w razie co będe geologiem i mam w dupie całe rośliny i tak już doszłam do pustyni... no to został wykopek - poniżej poziomu roślinki w ogródku hahahah i tyle. I BEZ OCEN waszych też sie chuje obejdę, ale swoje sobie pomyślę i już :(

No i dobrze. Taka prawda. Nie mam DOBRY Z MATMY bo mnie facet w liceum nie zgwałcił. No i tyle. Dlatego nie dostałam świadectwa z paskiem I MUSIAŁAM iść na studia. Po prostu musiałam. I tyle. Bo by mnie rodzina wzięła bo już mieli wszystkiego dosyć, ale z matmy miała dostateczny i wyobrażacie sobie - musiałam iść na studia bo się ŻLE uczyłam. No tak to wygląda bo bym wolała do rpacy iść. A czemu ja nie mogłam zarabiać na swój tyłek na zachodzie? Tajemnica. Widzicie - tak mnie rodzice przybrani okradali i robili mnie W CIULA i tyle :( I tak całe życie. Ja na wszystko musiałam sobie sama zaroić. Na nic mi nie dali - nawet na 1 wycieczkę. Na studiach na najgorsze chujstwo wiecie gdzie zgubiłam cała wiarę przez to spotkałam tego Sopoćkę polskiego wspólczesnego, ale mnie wkurzał bo się za dużo mądrzył i już. A za mało konkretów. Ja miałam PEŁZAĆ do spowiedzi po prostu. Co pól roku pól roku co tydizen do spowiedzi od 4 klasy szkoły podstawowej i ja bym była ZUPEŁNIE NoRMALNA. A tak? Jeden świr i tyle :( I wiecie - tu mnie jeszcze wkopywali w takiego gościa - to jest mój brat przyrodni też, ale ja się do niego nie przyznaję bo ja jestem ADOPTOWANA. Niby z jednego ojca , ale z innego i tyle. I ja już wolę mojego bo ekskomunikant. Ale spotkać się z nim nie mogę bo bym mu na głowę wskoczyła - w sensie morderstwo bo miał coś zrobić 10 lat temu. Ratowałoby go jakby nie wiedział o 20 samobójcach - jeśli nie to niech zdupia na zawsze bo to jeden skandal. A ten mój brat przyrodni też bo wiecie - coś mi w nim nie pasowało i nie dawał mi spokoju. Każdy pewnie myślał, że ja się w nim zakochałam i PRAWIE słuchajcie ale myślałam, kurde - on ani blondynem nie jest. Taki jakiś. Dziwny. I próbowałam go "rzogryżć". Ja się nawet po niego wróciłam, rozwaliłam sobie koleżankę przez niego i tyle. Ale to mój brat przyrodni jest i tyle. Dziś tak myślę. Był bo nie wiem czy żyje. Ale dobrze kombinowali - jego ojciec nie jest jego ojcem i koniec. I to była prawda i tyle :( No ale mnie to nic nie dawało bo mój ojciec przybrany był dla mnie IDEALNY. Zwłaszcza jak go przestałam widzieć bo wiecie małe dzieci to w domu cały czas, ale póżniej gdzieś dalej i nie ma kontaktu. To znaczy nie - idealny nie był, ale nic bym złego nie powiedziała bo skąd miałam wiedzieć, że mnie chuj okrada! A tak to na matkę raczej, że kompletnie pierdolnięta, ale też nie umiałam jej rozgryżć, że po gwałcie zbiorowym. Myslałam, że sie taka urodziła pojebana i przez śmierć matki na pewno ale coś mi to nie pasowało. I wiecie - z tego życie mi sie zrobiło GROBEM Z BRZUCHEM. No ale ta moja babcia to kurde w wiecie 9 lat miała matka jak umarła i tyle. Coś strasznego - to jak grób z brzuchem i krzyż miałam z ...brzucha. Przez to ja nawet o dzieci nie stałam za bardzo bo ja tego nie pojmowałam i tyle. No ale jak to zrozumieć jak to same bzdury i tyle :( I tyle. I mogę żyć dalej i myśleć co dalej, ale pracy fizycznej NIENAWIDZĘ. Zależy co ale pchanie wózków słuchajcie to RZYGAM i tyle. W końcu mój dziadek widział Skarbka i miał się idiota wynieść, ale nie wiedział co ze sobą zrobił i siedział tam jak deb. Przez to sie nikomu nie przyznał, mój brat ma złe imiona i tyle :( Chrzcielne i tyle. A ja? I tyle. Inne imiona to inne życie - lepsze, spokojniejsze. Lepsze po rpostu - z dala od tych popierdoleńców zwanych moi rodzice przybrani ,którymi jak pierdolnę pewnego dnia to wiecej tych zer złodziejskich widzieć nie chcę i koniec. I tyle. Tak mnie okradły zera i zrobiły ze mnie niewolnika. Takie świnie. Teraz też gdzieś jadą , ale ja mam to ograne - juz mi się sniło dziś, że pojechałam sobie na wycieczkę i nawet wiem gdzie. Jak ja się zaczęłam bać ze 2 lata temu to wy pojęcia nie macie. Takie zera i cała ta rodzina brata, ale juz jest dobrze mi i tyle. Przedwczoraj mi się śniło, że siedziałam przy stole Z NOEM i piłam wino z nim tak, że spadłam z ławki. Czujecie taki sen? Mogę się upić na amen i nic - dalej mnie ratują. Chociaż tyle bo naprawdę zasłużyłam na lepsze życie niż taka podłość w jakiej gniję , ale pewnego razu nigdy wiecej się do nikogo nie odezwę i to będzie najpiękniejsze wiecie - upijać się też nie będę ale ... takie życie i tyle :(

Wiecie - może wam się to wyda dziwne czemu to wszystko tak się ułożyło, ale rodzice przybrani tak mnie bili czasem, że coś strasznego. Myślałam, że ojciec mnie ZABIJE. I tak miałam wszystko ograne, że te gwałty nie były nawet takie straszne jak to bicie - po rękach, po tyłku, po nogach. Jak raz nie złapał to miałam takiego sińca na ręce, że pojęcia nie macie. Cała podrapana i w ogóle. I sie go bałam po prostu. To pił, nie? Tak to jest i już. On powinien być EKSKOMUNIKOWANY Z KOŚCIOŁA i ja to wiem. i mój brat też - przyrodni. Ten jeden a drugi NA PEWNO TEŻ zabił bo przeciez jak ja słyszałam wiecie JAK ON PRACUJE W TEJ PRACY to ja już się zaczęłam modlić ŻEBY NIGDY WIĘCEJ NIE PRZYLAZŁ bo tak pracuje i tyle :( Naprawdę. I się skończyło. Pózniej jeszcze pisałam mu listy, żeby nie było, że go olałam, ale już go nie chciałam widzieć. Tak by mógł być, ale tak pracował, że można było zwariować. I wiecie - jak ci przybrani rodzice mnie skrzywdzili. Moja matka miała łeb na karku i jej matka - moja babcia, a oni? Nic dobrego o nich - tylko pili, walili się, pozycje seksualne mieli, dzieci w dupie bo nie ich - pies przy budzie miał sie lepiej niż ja, a jednak dzięki mojej matce wyrosłam na człowieka i tyle. Bo wszystko mam od niej. No skomplikowane, ale... Mimo wszystko - od tej nie mam nic. Uważanie w kuchni jak stoję tyłem żeby mi nikt nie wsadził od tyłu jak obiad robię. Czyli głód. I tyle. A moja matka była po technikum ogrodniczym - przez to nici z książki i tyle. Ale w sumie była nie do pokonania i gdyby znała swoją matkę... ale nie mogła. I wiary jej się pomieszały dlatego sie powiesiła bo tak to była nie do zdarcia, a gdyby jej powiedzieli, że rodzice nie żyją to by ją wrócili wiecie do tego zakonu i bym była w Niemczech w zakonie wychowana i byłabym zakonnicą z dzieckiem myślicie? Nie. Nic z tego. Normalnie wydana poza zakonem. WTEDY. A tak to nie. I znowu na pewno obraza, że nie w zakonie, ale tak by było i tyle :(

Wiecie - ale na mnie z matmy nie było szans bo przez takiego powała zawsze z tej matmy szło mi GORZEj. A powinnam być najlepsza. Ale nie miałam szans od podstawówki. Bo wiecie - trzeba liczyć. I to matka przybrana miała wiedzieć i ja miałam chodzić na korepteycje - przykro mi. Bo to było coś takiego, że to nie było , że ja byłam gorsza W OBLICZENIACh bo ja byłam RÓWNA uważam, ale zawsze było, że matka nie uczy w szkole i ja byłam GORSZA. I to wpływa wiecie, że ktoś nie robi tego co ma tylko uważa, że nie musi się starać bo i tak dziecko matematyka będzie lepsze. jeszcze z dobrą opinią. I ja tak tę matmę straciłam bo wiecie do 3 klasy podstawówki ja byłam naprawdę super z matmy - ja nawet byłam byłam lepsza od tego dziecka nauczycielki wiecie - ale jego ojciec miał tragedię i był LEPSZY. No mi tam ojciec liczył w domu, ale sobie też radziłam całkiem dobrze. Właśnie się bałam bardziej czytania niż liczenia. I na koniec edukacji NA ODWRÓT - no to mi nie mówcie, że te szkoły są coś warte bo wiecie zamiast WZMOCNIĆ to co człowiek ma naturalne - w moim wypadku jest to LICZENIE, to mi wzmocniono PISANIE - po co? Ja i tak liczyłam. Ja wszystko liczyłam od małego - literki nie, cyferki. No ale... :( Takie życie :( A pisanie mam z kultury - bo to wiem. Czy może kulturę mam z pisania. Ale dla mnie naturalne były cyfry , a póżniej poszłam w pisanie NIE WIADOMO PO CO z braku kultury - byłaby kultura w szkołach to dziś jestem ścisła a tak? Ja z braku kultury jestem anglistką - ja to wiem :( A że jest jak jest to przez córkę przeora i tyle. Może też miał być ekskomunikowany. Wyklęty z kościoła. Co ci księża sobie nie myślą? A taki mój ojciec przybrany czy brat - jak zabił? Przecież to powinno być wyklęte. tak samo jak osoby, które popełniają gwałt Judasza. Przecież to jest do wyklęcia klątwą kościelną póki nie udowodnią czy nie okażą skruchy czy tyle. Nawet jak ktoś coś nieumyślnie słuchajcie - np. deską w łeb i on idzie do spowiedzi. A te gwałty w szkołach. Masowe wszystko i spowiedz i komunia bez żalu za grzechy. No przecież to sensu nie ma i tyle :( To jest chrześcijaństwo? Wszyscy się zachowują jakby 12 Apostołow po Panu Jezusie zaczęło gwałcić. No przecież to jest chore na łeb. Wybaczcie. A on już żył i umarł :( I tyle :(

dlatego wiecie gwałty Judasza PRAWEI ZAWSZE kończą się powieszeniem bo Judasz wciąga. Judasz był czysty - jedyny , któremu sie nic nie stało. Apostołowie też musieli na niego uważać, a jak ktoś robi to i nie żałuje no to... ale tacy zakonnicy , którzy to robią to ekskomunika i niech spieprzają. W tej mojej matce nic im sie do dziś nie zgadza - czemu ona się powiesiła? Oszalała. No 1 gwałt w kaplicy i wizja diabła, którego DOTYKAŁA na pewno, a na pewno jak nie to WIZJA DIABŁA - to jest coś strasznego, ja to rozumiem to jest KOSZMAR, ona miała LATAĆ DO SPOWIEDZI CO TYDZIEŃ ROK CO NAJMNIEJ żeby to ograć, to nie było ŻADNYCH SZANS, żeby to sie skończyło dobrze. Szatan w kaplicy Miłosierdzia Bożego - to jest COŚ STRASZNEGO że wy pojecia nie macie. To jest absolutna klęska Boga, że mu sie diabeł do Miłosierdzia dobiera. Do wszystkiego ale nie do tego i przez to jest jak jest. No to nie wiem czy w NIemczech czy w Anglii to było. DUPĄ SOBIE STANĄŁ do obrazu Miłosierdzia Bożego i Najsw. Sakramentu - no po prostu Osiągnął w tym momencie apogeum swoich możliwości - NICZYM KSIĄDZ W KOŚCIELE i tyle. W złocistych szatach i zrobił zakonnicy zdjęcie. Może miał aparat fotograficzny. Jak ma otwarte usta z zachwytu. Świadków nie było, ale... I tyle :(

i wiecie - powiem wam tyle, że ona sobie ceniła te studia a Kościól miał to w dupie bo od czasu Adama i Ewy NIKT NIE MIAŁ NAJSK. Sakramentu - nawet Pan Jezus i Maryja - nikt. Wszystko jest skażone grzechem pierworodnym I TACY TAM RZĄDZĄ moim zdaniem, a reszta po kasę , jakieś pierdy i TAK STOJĄ O TEN NAJŚW. skARAMENt i z nich leją bo wiecie - tam mają rózne grzechy PRZEZ TO TEŻ nA PEWNO - cudzołóstwa, ale to wiedzą, że oprócz wsadzania do dziury nic w tym nie ma. No dzieci - no ale który to sie zajmnie tym dzieckiem. I tę Faustynę tez tak ograli i mnie też powiedzą. No własnie nie. Oni mają sakrament kapłaństwa - tak mnie ograli, że udzielają ROZGRZESZENIA, ale nie najsw. sakramentem. Chrztem, że mnie źle ochrzcili, że mam złe imię na bierzmowaniu - tak mnie spławili, ale reszta? Oni sa NAIWNI najsw. sakramentem księdza Popiełuszki. No wiecie - to są pojeby po prostu. Oni mnie spławili ZŁYM CHRZTEM MOIM i swoim kapłaństwem i tyle. I koniec. I tym , że ten Najsw. Sakrament mają specyficznie , że tych sakramentów udzielają. A Popiełuszką? Wariaci jak dla mnie i tyle :( I koniec :( Ale niech se mówią co chcą. Bo się nie stoi o osoby tylko o Boga. I ten Kościół jest taki sam jak te szkoły - jeden o drugiego, a wartości? Śmierć za państwo? A to lepiej sie upić. Naprawdę :(

Gość sweet 666
hello OWCA 🖐️

Wiecie - jak te Zachód mnie skrzywdził to nigdy tego nie zrozumiecie.Dlatego jestem tak bardzo wschodnia, że nikt tego nie zrozumie. A tam to samo MOŻE ale zawsze LePSZA KULTURA i tyle. A z tym gwałtem Judasza to wy nawet nie rozumiecie o co tam poszło a wszyscy na mnie. Bo uważano, że Mesjasz nie powinien być facetem bo facet nie zasłużył na krzyż. ŻADEN. Na takie strasznie cierpienie zasłużyła tylko baba, która NIE URORDZIŁA DZIECI a lata jak pofyrtana , że chce je mieć. Czy,że chce urodzić Najsw. Sakrament. I wtedy za to, że Mesjasz jest facetem gwałcili kobiety OD TYŁU, że przy słupie gdzieś tam stały coś w tym stylu i tyle. Że mieli ją powiesić i gwałcić od tyłu - takie puszczalskie - takie tam mieli rzeczy a nie to co dziś. Z CZASEM już to zwulgaryzowali wszystko i byle co robili. I zbiorowo chyba, że tych uczniów będzie 12. I że za niewolnictwo to było, że miał być niewolnikiem - dlatego miały ręce przywiązane i zaczęło sie od gwałtu pojedynczego od tyłu, żeby nie było widać kto - cudzołożne żony męzowie albo byle kto tam , a póżniej się to orgia zrobiła i tyle. Zamiast kamieniowania to robili takie coś a może zajdzie i tyle. I wszyscy mówią, ze niemoralna Batszeba miała tak zginąć , ale ona tylko kradła. A za to chyba nie było kary śmierci. I zawsze że to przez nią wszystko - tak sie wkurzali. No ale skąd oni mieli kasę? Ze złodziejstwa - napadania innych. Dlatego nierząd był kamieniowany a złodziejstwo nie a powinno być na odwrót bo wiecie - dlatego ta Polska też jest taka głupia - nierząd to sobie rób co chcesz, ale ja chcę mieć za co żyć. Nie nierząd najważnieszy. No to powinny być wojny. Jeżeli nierząd jest najważniejszy w czasie pokoju no to kurde nie wiem - co tu jeść w takiej Polsce bo kradnie KAŻDY. A kto nie kradnie ten głoduje. W szkole też się nic nie robi - bez przesady i tyle :( Jak dla mnie :(

No to musiało sie to zacząć u Żydów od dwóch - od męża czy kogoś tam i jeszcze kumpla, że zdradza go. No a póżniej jak sie zaczęły puszczać na amen to 10 uczniów czy coś takiego Mesjasza - no czasem to może i 30 było i tyle. I wiecie - bo wiedzieli,że Adam i ewa zjedli OWoC ZAKAZANy i uważali, że Bóg przesadził, nie rozumieli tego zupełnie i że to co napisał Izajasz to powinno się robić cudzołożnej babie, która nie ma dzieci. Bo Bóg nałożył karę - bezdzietność - za co? Za puszczanie uważali, że jak się któraś po cichu puszczała to póżniej dzieci nie było. Że wierne miały dzieci a niewierne nie. I co tu teraz robić bo Zydzi muszą mieć dzieci, tam jest tylko rodzina. To pózniej nawet dawali pieniądze żeby ktoś gwałcił i ŻEBY SIĘ POWIESIŁY. I kto wie czy ci Apostołowie z tego nie żyli. Po prostu wynajęci gwałciciele żeby sie powiesili i żeby były dzieci. To wszystko. Z innych oczywiście - z moralnych i tyle. Więc jak któraś nie zachodziła wiecie to już było coś strasznego - czemu ona dzieci nie ma. I się puszczały byle tylko mieć i koniec.Bo i tak je zgwałcą bo dzieci nie mają. I tak chyba wiecie brygida Szwedzka ma 10 dzieci bo i tak by ją zgwałcili bo dzieci nie ma a to nie jej wina. O męża stała przez to , żeby jej nie zabił i tyle. Bo chciała żyć i rządzić a narobiła zgorszenia i tyle. Ja też że nie wyjechałam wcześniej, ale nie wiedziałam że dyrektor gwałcił i tyle. A pić nie piłam i tyle. Także prozachodnia nie będę nigdy i tyle :( I wiecie tę Maryję musieli kropnąć w tyłek, ale wiecie ze strachu powiedziała, że normalnie i że normalnie tylko od tyłu. ZE STRACHu, żeby jej nic nie zrobił. I wiecie świadka nie było - bo się pytali mieliście świadka? Bo ona mówiła, że nie wie ale tak uważała. I oni powiedzieli, że nie było świadka i MUSIELI SIĘ POWIESIĆ bo gdzie jej to wsadzili. I tak ona przeżyła bo tak by było po niej i tyle. Bo szalała równo. No i oni tego żałowali i kazali im sie powiesić i tyle. I od niej każdy już miał świadka gdzie wsadzają i tyle. A że tak powiedziała to uważali, że już nie urodzi, przez to dali jej się wydać bo nic z tego, a tu urodziła - ciekawe ile to będzie rodzić? Jedno. No to mogła być. Bo jak miały dużo to nie chcieli bo by za dużo znaczyły baby. Dlatego ta niemoralna batszeba miała tyle dzieci po cichu bo nie można było mieć ofen. No to z jednym, a reszta po cichu więc ona znowu wcale taka aż do końca durna nie była bo ją zatrzasnął ten król Dawid - ile to dzieci ty szmato. No ale z męzem nie miała i tyle. A ta moralna to się w niej zakochał i ona nie miała męża. Ona miała syna - taka Maryja to była - tylko młodo go miała - też po gwałcie chyba i pózniej nie wyszła za mąż, ten syn o nią stał, ten syn o nią stał, on się zakochał i z nim miała 4 synów i to jest Biblia, a ta niemoralna to nic tam nie ma. To tylko pasuje bo reszta. I była piękna czy nie, ale imię ograł i mógł bo tak to... coś strasznego i tyle :( ps. no to syna miała z męza który zginął na wojnie i to tak połaczyli w Biblii i zrobili dwie z tego i tyle :(

No to mąż jednej i drugiej batszeby zginął na wojnie i tyle. I ten król Dawid był mądrzejszy, że wiedział, że tam chodziło tylko o nieposłuszeństwo w tym grzechu pierworodnym - mieli Boga słuchać , nie żreć i tyle. I TYLKO TYLE. I nikt tego nie rozumiał a on tak i dlatego Mesjasz mógł być jego synem bo tak dobrze rozumiał grzech pierworodny a nikt poza nim, dlatego został królem i tyle. To wolno, tego nie wolno - dlatego Żydzi mieli zabronione - tego i tego nie wolno jeść. I teraz przyszedł Pan JEzu i co robi? ŻArł wszystko jak DZIKI ZWIERZ mówili, a grzech pierworodny , to ma być Mesjasz? NA KRZYŻ Z NIM! I za to poszedł na krzyż, a nie za Marię Magdalenę i Apostołów. Za GRZECH PIERWORODNY, że nie jadł koszernie i tyle. A czemu inni nie jedli? Bo uważali, że Mojżesz przesadził, że takie coś nie mogło być otchłani. I tyle. Ale Pan Bóg powie - nie było Goliata? Nie było? I wszystkich ich oleje. Z kim oni walczyli? Przecież nie wdzieli wroga i tyle. i koniec :( I nie będzie rozmawiał. On jadł - BO MUSIAŁ IŚC nA KRZYŻ i teraz jak jedli tak jak on to po nich. Czy oni byli Bogami? I zobaczcie dokładnie za grzech pierworodny na ten krzyż poszedł. Za wszystkie ale DOKŁADNIE ZA JEDZENIE, ale kto to powiedział głośno? Nikt. Także jak Żyd zaczyna wpieprzać wiecie, a jest Żydem to już dokumetnie po nim. I tyle. Z tym że Pan Jezus to wiedział a reszta? I tyle :( Ale Żydzi - powie - nie pracują ciężko tylko chodzą na wojny. A co on miał zrobić? Król. Co on miał zrobić słuchajcie? Zaciągnąć sie do rzysmkiej armii? On mógł jedynie najeść się wszystkiego i ZA TO iść na krzyż. I to był jedyny powód i dlatego oni są tak cicho - czemu oni go ukrzyżowali i to tak okrutnie, a przecież wcale tacy nie są. ZA KRÓLA i ZA to, że wszystko żarł i nic nie robił. No nic nie robił - co on mógł zrobić? Ale tego nie rozumieją. I tak sie zaczęło - król Dawid a on. Przynajmniej chodził wojny i walczył. I dlatego go skreślili. I nie istnieje w ogóle. A co jadł król Dawid? No to jest podstawa wiecie - musiał żreć koszernie i tyle. ŻEBY OGRAĆ TEN GRZECH. Bo czemu oni niby są lepsi? Bo tam wszyscy stoją o jedzenie. POWINNI. A gdzie indziej nie, a to jest najważniejsze. Pierwsze - żarcie, a póżniej reszta grzechów i tyle. I dlatego ja jestem wscodnia bo stoję o jedzenie JAKO PIERWSZE, nie że muszę sie dobrze najeść, własnie nie, ale że jedzenie spowodowało, że się stało co stało i tyle. I WIEDZA, chęć wiedzy człowieka. A co my to w sumie wiemy dziś? Niewiele. To cośmy wiedzieli i na początku. NIC :(

Gość jillllliannn
Ja miałam PEŁZAĆ do spowiedzi po prostu. Co pól roku pól roku co tydizen do spowiedzi od 4 klasy szkoły podstawowej i ja bym była ZUPEŁNIE NoRMALNA. A tak? Jeden świr i tyle ale samokrytyka..

FChoć wiecie jak jedzą wszystko Żydzi to muszą Boga przeprasac za to, że nie trzymają się przepisów i muszą być moralni bo tak to co - porobią z siebie zwierzęta A TACY ZAŚ NIE SĄ. I ten Pan Jezus zawsze tego Boga przepraszał - w końcu poszedł na krzyż - nie jedząc, nie pijąc - na przykład. I tyle. Ale jak np. Żyd je wszystko i jest niemoralny to po nim. Ich tylko jedzenie ratuje - dlatego mogą sobie być tymi Zydami bo tak to po nich jak żrą wszystko - kim oni są? I pózniej jak reprezentują swój kraj i narodowść a także tę Żydowskość. I tyle. I że po zdradzie Adama mógł Pan Bóg go ukarać i wszyscy mu współczuli głupiej żony i dlatego u Żydów liczyły sie tylko te co miały dużo dzieci, ale wiecie - skąd były te dzieci to nie pytaj, tak sie zaczęło ogólne puszczanie na dzieci i tyle... no a Adam i Ewa nie mieli dzieci JAK MIELI MIEĆ, ubrań nie mieli niczego. No i tyle. A pózniej mieli, ale też nie takie jak chcieli ADOPTOWANE mówili - ktoś im je podmienił. Tak sie zaczęło i tyle. I koniec. Niczego wiecej nie ma i już :(

No ja już idę ale wiecie - na krzyż poszedł za wszystko ,a le ZWŁASZCZA ZA jEDZENIE i to było z EGiptu, tam była kara śmierci DLA BUNTOWNIKÓW. Przeciw władzy. I to było coś nad Zydzi dysktują DO DZIŚ. Kara śmierci w Egipcie na krzyżu PRZECIW WŁADZY. Oni tego w ogóle nie rozumieli. Co to faraon jest bogiem? Śmiali się z tego. Tylko Bóg rządzi - ten jeden prawdziwy w niebie. A ci co robią? Co to za bogi są? Co oni tam robią w tym pałacu? Tam jest jedna kopulacja mówili, a Bóg? Który? Ile oni mają tych bogów. I że nie ma co żreć i że za to ONI POWINNI DAĆ ICH NA KRZYŻ. I tak zostało, że jak ktoś rządzi i nie ma co żreć to władza niech idzie na krzyż. Bo w tym Egipcie bywało najróżniej - weźcie sobie Biblię wiecie - i były dobre lata i złe lata. I zawsze Zydzi - jak jeszcze coś znaczyli ALE NIE TYLKo darli się, że za spowodowanie głodu władza powinna iść na krzyż. Że jak się za coś należy to za głód. I tyle :( I co? I tak właśnie za grzech pierworodny Pan Jezus poszedł na krzyż i tyle :(

No iw idzice to jest właśnie ZMAZA GRZECHU PIERWORODNEGo, że jak nie ma co jeść to należy kogoś ZABIĆ. A Maryja taka nie była. Bo w sumie mogli zacząć tych Egipcjan mordować, tak było ciężko, albo im źle życzyć bo nie mieli co tam żreć. Dlatego jest napisane - Z EGIPTU musi wyjść Pan Jezus i nikt nie rozumiał czemu tak krótko - no to chodziło o ogranie kary śmierci i tyle. I tego grzechu pieworodnego i tyle. I powiem wam jest coś takiego jak ZBRODNIA PRZECIWKO LUDZKOŚCI - to jest coś co mi zrobili Niemcy w grudniu 2010. Ja tego nie wiedziałam. I dobrze że zrobiłam sie polką bo oni nigdy nie byli lepsi na Śląsku I NIGDy wiecie nie umieli tym Śląskiem rządzić bo mieli się trzymać 1 legendy wiecie. A oni mieli to gdzieś. I nie umieli nic tu zrobić, Skarbek był ŚWIADKIEM po ŻADNEJ STRONIE NIE BYŁ bo ja to wiem. I co? No to zostawało im cos żeby ograć historię Śląska , nie interesowali sie tym - TAKIE MIELI FORTUNY, ile poniszczyli rzeczy przez ten Śląsk to się opisać nie da. Zwykłe łotry , które powinny na krzyżach zawisnąć wiecie. Ja też ktoś powie - no ja już swoje odcierpiałam i tyle :( Mam nadzieję i tyle :( Na razie :(

I dzięki mnie najważniejsze są teraz legendy a nie mitologie i tyle. I zobaczymy co będzie dalej i tyle. I co ten wędrowiec miał w tym plecaku? Może to właśnie? ten przedmiot. Ale nie chciałam tego - chciałam coś innego. Dlatego mi to daje i żaden Niemiec mi nic nie zrobi bo są dekle i koniec. ja też że o nich stoję ale bez historii i tak nie mają szans. SKARBEK - mieli sobie to przemyśleć i koniec. I też z nich mogę się smiac - oczywiście po cichu. Bo nie mam szans na stałą pracę tam przez oceny z liceum ale że w każdej szkole gwałcą to mają w dupie. I to jest UNIA EUROEPJSKA im powiem. Że dostałam trzy z matmy bo mnie chciał nauczyciel przelecieć i tyle. Za ojca. I tyle. I za wszystko. No cóz... to tylko dalej tak i tyle. I w sumie to wszystko co mam do napisania bo miałabym 2 świadectwa z paskiem więcej bo miałam tylko jeden DOSTATECZNY z matmy i tak miałam same 4 i 5 i 6. Ale cóz... Na początku i na końcu. I dlatego pracy nie mogę znaleźć w Niemczech do dziś i tak będzie ZAWSZE. Wyjazd po studiach by mi zostawał. O wiele głupsze niz szkoła średnia. No to stypdenium pieniężne. Nie wiem - coś miało być w średniej innego - nagrody jakieś coś, bo jak dla mnie szkołę ZRÓWNAĆ Z ZIEMIĄ i nie chodziłam do niej. Proszę mnie wymazać bo na zachodzie nie mam wykształcenia, doktotratu nie mam przez nich też i tyle. tak przez nich i ich pomówienia i koniec. A reszta mnie nie obchodzi - I KONIEC. Bo nie i już :( Bo się nie będę ośmieszać z taką rodziną i tyle I KONIEC nA ZAWSZE MÓWIĘ wam bo gadac z psami - bez sesnu i tyle. To trzeba uumieć SZCZEKAĆ, a ja nie umiem i nie zamierzam umieć. Na razie wiec i spadam :(

Moich koleżanek z tej klasy - nie licząc dwóch siostr adoptowanych - NIE KOMENTUJĘ> DWA ZERA to są. Obdzydkiwe, podłe, wstrętne, ohydne, wredne i WARTE OBRZYGANIA, OBSRANIA, NAJSZCZANIA NA ŁEBY - za pomówienia w Niemczech, że sie żle uczyłam z matmy. Oby życie zrobiło z tymi dwoma SZCZOCHAMI porządek - ja sie do nich nigdy nie odezwę bo pracowałabym w banku bo jestem bogata, ale przez nie nie i to wiem. Mam nadzieję, ze na nie liudzie NAJSZCZAJĄ za kilka lat i tyle mnie obchodzą. Na tą trzecią też. Bo tylko bylebym była biedna. A szczochy na głopwie mnie obgadały, że jestem z Rosji. Nie jestem TY SZCZOCHU NIEPOFARBOWANY. I tyle mnie ta sikawka obchodzi proruska. Pizda niedorobiona w łeb , bezdzietna kurwa moralna. Niech ją ktoś zgwałci w ryj i tyle. Przez nią nie będę mieć pracy w Niemczech nigdy bo lepiej liczyła. Nie - twoja matka czy kim jest to babsko miało lepszy ryj i więcej znajomości. Bo się nie puszczała mi powie. A ja się puszczałam? Ty zdziro jebnięta w ryj? Nie ale cię ojciec molestwoał i każdy to wiedział i że cię ochrzcili tez. Idz do pieca ty cipo - po coś za mną przylazła ryży kundlu zasrany i tyle. Znęcać się nade mną. Miałaś iśc gdzie indziej. I jak nie żyje to po niej i koniec. A rozmowy z tym ryżym chjem damskim nie ma NIGDY. I niech sobie chodzi do kościoła i jest nie wiem jak moralna - nie miało jej tam być i już. Bo pies przylazł za mną TAKA PRAWDA a nazywało się że jest na odwrót. Musiała tak zrobić. Nienawidzę tej pizdy niewyruchanej i już. Miała mieć gwałt oralny w szkole i już a jak nie miała to wszyscy jesteście obsrania nie warci. ŻEBY ZAMKNĘLA TEN SWÓJ NIEWYRUCHANY RYJ bo tyle znaczy już. Ale nie - nikt jej ryja nie zamknął ani nie wyruchał i taki koniec opłakany, że ja dzieci nie mam. przez taką pojebaną małpę i tyle. I niech se tę swoją ślubną suknię zatknie na kiju przed chałupą tyle mnie ona obchodzi a moja matka przybrana też BO SĄ TAKIE SAME i przez nie muszę jebać fizycznie. No to słuchajcie pozycje zwierzęce i razem niech sie walą one aż z orgazmu umrą. Nie widzę tego inaczej bo przecież ja...powinnam mieć okulary a nie mam i tak dalej... no i tyle starczy. powinnam miec okulary a nie mam. Czemu? No bardzo ciekawe. Ale sobie do kulisty pójdę bo...czemu nie? I tyle :(

I wiecie - zyczę tej pierdolniętej w łeb germanistce żeby ją lktoś pierdyknął w pociągu tak, że w końcu URODZI TEN NAJSW> SAKRAMENT choć należy jej sie gwałt zbiorowy bo na pewno też ma 2 obywatelstwo - taka wybitna. A mnie w śmiech bo całej rodzinie brytyjskiej ja NIEMKA. Ale niech sobie gówno niewyruchane zeżrą Niemcy - ona to sie umiała zawsze promować swoją CHOROBĄ UMYSŁOWĄ. Normalni nie mieli szans i tyle. I tak to właśnie Anglicy myślą o Niemcach i nigdy im się nie dadzą a ja też bo przecież miałam matkę normalną tylko się powiesiła i tyle i z kurwami i chuicami śląskimi nie będę rozmawiać, skarb dostanę kiedyś ja i będzie mój bo i tak najbardziej ja na niego zasłużyłam i tyle. Na pracę w banku po siostrach adopotwanych też ale oczywiście chuja warte NIEZGWAŁCONE nauczycielki CIULSKIE. I to jeszcze ze wsi. Nie wydolę. Bo co? To niech je ktoś wyrucha w końcu bo ja wyłacznie w takich szkołach uczę RUCHAWYCH. I tyle. I nie będę rozmawiała bo siotry były zgwałcone przez 12 Apostołow, matkla także I NIE BEDĘ ROZMAWIAŁA Z NIKIM = może jak je dwunastu w cipska wurucha pobydwie te szczochy śmierdzące a tę trzecią cipę nioogolną też to zmądrzeją bo tak to marnie to widzę i tyle. Jedbane kurwy ciulaste i tyle i koniec :( Przez takie można się zabić , ale przeze mnie nie. I tyle. Reszta to POMÓWIENIA I TYLE. Nie jestem winna żadnej śmirci zbiorowej. ŻADNEJ. Taka samotniczka i przeze mnie się GRUPA zabiła. No coś podobnego :(

I wiecie - jakie to jest świństwo jak z moralnej rodziny PI RAZY OKO daje się dzieci kompletnym gniotom , które dzieci sponiewierają wiecie, ale byle ich opinia I ICH CIULE I PIZDY I CHUJE NA WIERZCHU - jeszcze mnie sponiewierali gwałcili, OKRADLI MNIE CHJ I CHUICA - bo TO JEST CHUJ I CHICA a nie ojciec i matka. DWA CIULE CIUL I CIULICA i wy nigdy nie zrozumiecie tragedii takiej osoby. Chociaż oceny jej dajcie wy pierdolone CHUJASY polskie , wy zwisy niewygolone, przez was to tylko zbiorowe samobójstwo można popełnić czy pojedyncze, podpalić was WY CHUJE POPIERDOLNE W ŁEB WY CIULSKA I WY TAKIE PIERDOLNIĘCIA UMYSŁOWE że to sie w głowie nie mieści. Was zabić nie warto nawet wy ciule i pizdy zarośnięte. Nie warto . Żyjcie dalej wy chuje i chuice polskie jak ten wasz las - nie warci jesteście nawet powrzoa. Przysięgam. Jedynie ognia wiecznego za moją krzywdę. Wy pierdolnięte zera chore na łeb - wyt CHUJE w dupie i w ryju :( I to jest koniec Polski i jej herb - CIUL W DUPIE I W RYJU - i koniec :(

Taka miałabym być wiecie w tej szkle średniej i po pysku wybić dwa suczyska ze wsi co za mną tam przylazły. A trzecie ryże suczysko też. One ksiązki załtwią dla Polski - takie kurwy niedmuchane w ryj. Hahaha - jedyne co mi umiały zrobić te SZTYWNE PALE AZJI jedbnięte w łeb to zablokować wszystko -obmówić, osczernić, obgadać. Niech was pogwałci ten gniot matematyczny w nagrodę - taka macie u mnie opiinię 0- wy ciulasy bezdzietne wszystkie. Jakbyście miały dzieci to byście takie jebnięte nie były, ale bije wam bo nawet DZIECI URODZIĆ NIE UMIECIE a takie wyruchane wszystkie. To se uródżcie wreszcie chuice z Polski i sie odpierdolcie od normalnych kobiet. Raz by mi się udało coś w życiu to znowuy CHUCIE nauczycielskie na mnie bo mam zła opinię w każdej szkole. A te chuice gdzie mają dobrą opinię? Gdzie to uczyły? Co to robiły? Ten ryzy chuj zwłaszcza. Obym tej żadnej mordy kościelnej nie widziała nigdzie bo na nią napluję i tyle. Za wszystko. Od wesela brata począwszy. A ta czarna ruchawka taneczna niech mi też zejdzie z drogi i tyle. I taka miałam być bo w gruncie taka jestem i miałabym normalną pracę i swoje towarzystwo i cześć, a ja? Znajmome z pociągu miałam. Ja maiłąm na nie NASRAĆ wiecie. A na brata adoptowanego tez. I tyle. Ale nie umiałam. Takie ruchawy bezpłodne trzy i tyle. A ja nie jestem mężatką, stałej pracy nie mam to nią nigdy nie będę i koniec. A dobra opinia ze szkoły polskiej - to jaka? Sorry - bo ja widzę tylko gwałci, nie gwałci to sie już nie kompromitujcie szczochy polskie nauczycielskie i tyle :(

I dlatego wiecie - płacząc ale stoje po stronie moich dwóch sióstr adoptowanych i tyle choć nigdy nie dostanę stałej pracy już na Zachodzie co jest ZBRODNIĄ PRZECIW LUDZKOŚCI bo wcale nie byłam gorsza tylko postawiłam NA CHUICE Z POCIĄGU na takie ZERA, GNIOTY, CHUICE bez rodowodu - bez żadnego znaczenia, wy sobie WIBRATORY WSADZCIE W CIPSKA wasze i tak sobie żyjcie tyle kogokolwiek to obchodzi, ale Niemcy - byleby nie dać niczego Angielce i tyle. I by było wszystko dobrze bo ja jestem dobrym człowiekiem, ale nie - dla awansu dwie chuice znowu na mnie i wszystko przepadło na zawsze - zostaje mi zbierać na mieszkanie w Polsce a im GÓWNA DO RYJA wpakować. Albo spermę jakąś z banku spermy bo mi Bóg mówi, że też mogę SPERMĘ im WSADZIĆ do ryjów i je udusić bo takie są ale wszystko na mnie i tyle. Wy ciulnięte zera polskie, wy szmaty z gównolandu. Mogą wiecie i załatiwć te ksiązki beze mnie, ale książki miały być moje bo Angielka i mam najlepszą mitologię. I tyle to znaczy te całe książki. Ale ja już tego nie chcę bo mam swój honor, stoję już o siostry adoptowane i tyle. I tak osiągnęły więcej niż te dwie chuice , którym się do dziś wiele wydaje a nawet dzieci nie mają. Siostry też, ale były zgwałcone - obydwie bo to wiem bo przez to nie umiałam sie z nimi dogadać. Ale już o nie stoję i zawsze tak będzie. Może mieli mnie też tak zgwałcić to bym przynajmniej miała jakieś pokrewne dusze w tym świecie - a tak - samych wrogów. Bo nie znałam rodowodu. I tyle. Oby mi Bóg to wybaczył, ze sie tym nie interesował i tyle wam napiszę bo juz nie mam siły tak nienawidzę tej miejscowości i sie stąd wyniosę jak tylko będę mieć kasę i KONIEC. Do miasta, więcej nie wrócę i kONIEC. Dom sprzedam - nic tu nie będzie . Kostnica i tyle. tak nienawidzę tej wiochy i koniec. Wypalić wszystko do gruntu i koniec. AMEN :( Za moją krzywdę i koniec :(

Weice - przez dwie chuice nie dostanę pracy w bancku ale mogę być geologiem - ciekawe jednak gdzie - może w Austalii. W Niemczech nie chcę bo nie umieją rządzić i tyle. A ja jestem z rodziny przy władzy i koniec. I się nie dam. Było jak było ale coś się wydarzyło i było wiecej kasy, a jak oni umieli więcej wymyslić to sie mieli z tym zgłosić bo zrobili z siebie zwykłych proamerykańskich durniów, a Wielka Brytania nie - koszty poniesli i tyle. I dlatego Wielka Brytania a nie te zerska choć mają i lepsze lasy I KONIEC wiecie. W końcu moja rodzina coś znaczy te książki i tak będą bez znaczenia PRZEZE MNIE I KONIEC. I wszystkie mam prawo podpalić BEZNZYNĄ za moją krzywdę przez Niemców i koniec. Bo po co się ciulają i koniec. I to jeszcze bez sensu. A ten co mnie zrobił to dobrze wiedział, ze z sierotą sie zadał tylko nie wiedział czyja ona. No to niech mu powiedzą bo go ZATŁUKĘ SIEKIERĄ jak go spotkam. BIOLOGICZNEGO ojca i tak się to skończy. Za spierdolone życie i koniec. I tyle mam do Niemców I KONIEC!!! Ani mieszkania od nich nie chcę. Ciule niemyte i tyle :( PEDAŁY! Najgorsze co może być, ale nie mój ojciec wiecie. Pojeb :(

Wieccie ludzie ZERA nigdy sie tak nie powieszą jak ta moja klasa PRZYRODNIA bo to będzie zawsze moja klasa przyrodnia - tylko cię opbgadają i tak dalej. A każdy wiedział, że nauczyciel matyematyki GWAŁCIŁ ale ja nie wiecie. Wszyscy!!! I dlatego dostałam dostateczny - ZA OJCA. I tyle. I widzicie - ja zacisnę zęby i dalej, a inny sie powiesi bo wszystko bez sensu. Ale ja mam wiarę. A rodowód też bo go straciłam za STAŁY ARBAJT. Po pradziadku. Ale nie wiedziałam, że tak sie traci rodowód. No to ja wolę go mieć i nie mieć stałej pracy i zawsze tak powiem bo taki stały arbajt jaki miałam to lepiej żaden i rodowód i powiem , że się za mnie mszczą w Polsce bo byłam pomówiona, że byłam ruską ale i tak mam Rosję i nic mi nikt nie umie zrobić, ale pracy nie przez chuice z pociągu ale nawet jakby nie TO NIE CHCĘ W TYM CHOJANDZIE nic robić bo miałam mieć lepsze oceny z matmy ale gwałty i tyle... no to ile można... i koniec :( I oczywiście tylko ja nie wiedziałam :( Jak zwykle :(

Gość jillllliannn
to jest koniec Polski i jej herb - CIUL W DUPIE I W RYJU - i koniec mocno powiedziane

Wiecie - gdybym ja wiedziała, że ten matematyk gwałcił to bym poszła do tej drugiej klasy i stała o medycnę. Może byłabym dobrą lekarką dziś widzicie, a ja stałam o matmę Z GWAŁCICIELEM. Ale ja byłam głupia. A tamci nie wiedzieli o co chodzi i się powiesili i tyle. Bo się nie przeniosłam. Przeniosłabym się. Naprawdę. Dlaczego nikt mi tego nie powiedział? Po tylu latach ŻAŁUJĘ, że sie nie przeniosłam. Takie zera były lepsze niż oni, naprawdę. Może mi kiedyś wybaczę. Wszystkim im umyję nogi i zaproszę na ucztę. Może mi wybaczą , że przeze mnie nigdy nie będą mieć dzieci bo nie zasłużyli. Bo mieli stac o rodzinę a oni? Kariery nie zrobią i na drzewa. Za co je wychować -mi powiedzą. No ale może własne a nie adoptowane. A co to za róznica? sie dowiem No jest róznica i tyle. Gdyby wiedzieli czyi są to by do tego nie doszło, adopcja bez papierów to jedna tragedia. No ale jest rodowód mi powiedzą. A ja mój zgubiłam za stałą pracę. No to mieli zrobić to samo mi powiedzą i MAM NADZIEJĘ, ze sie pogodzimy wiecie bo ile ta szkoła krzywdy narobiła ludziom to sie opisać nie da i tyle. Ale kiedyś ją SAMA podpalę. I mogą mnie zamknąć - tak jej nienawidzę bo miałam iść do technikum ogrodniczego, stać o stałą prace I KONIEC. I KONIEC. I wtedy bym znalazła rodowód wiecie raz dwa, a tak nie i koniec. I miałąbym paszport brytyjski jak należy, a nie jakieś niemieckie gówno i tyle. Alle teraz mi wszystko jedno. Ani rodziny i tyle. I koniec :( I niech się dzieje co chce. Tyle wam napiszę. Tyle lat i nikt się nawet tym nie przejął - plotami to tak, ale taką tragedią to nie. Tylko wysmiać. No to oby was ten jebany matematyk wszystkich zgwałcił i tyle :( Co prawda klasa BE święta nie była, ale zawsze normalniejsi niż wszyscy inni w tym jednym ciulstwie i koniec :( I tyle :(

Wiecie - osoby pogwałcone są dziwne, nie umieją rozróżnić wielu rzeczy, sa obojętne na seks i współżycie, chodzą jakieś takie nienormalne i tyle. W sumie taka osoba to jedno wsadzanie do dziury i tyle. No to by pasowało, że Maryję zgwałcili od tyłu ale normalnie i tyle. Ona chyba i tak była tak zgwałcona i tyle. Przez ojca, ale o tym nie wiedziała bo czemu by umarł? i tyle :( Bo córka a chciał mieć syna. I przez to nikt normalny o nią nie stał tylko jakiś stary, a ona myślała tylko, że ma urodzić dziecko, ale...tak? I tyle. Świadka nie było , nic się nie dało zrobić - bo by ich ukarali. I sie razem w końcu powiesili , tak musiało być - 12 stu ich było. I jak wziął sobie 12 Apostołów to płakała bo sobie to wszystko przypomniała, ale ją szanowali i mogli być. Prawdopodobnie się z niej smiali, że po porodzie ją i tak ojciec przedziurawił żeby jej nie było żal, bo taka pobożna i tak dalej. Tylko takie coś pasuje, nie? I ona tak rozpaczała, że nie wyjdzie za mąż , dzieci nie będzie miała - tak musiało być bo po krzyżu żyła 15 lat. To by nikt tyle nie wyzył. Tylko ktoś tak pociorany jak ona i tyle. Tak uważam. Może nie mam racji ale... :(