Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiosenna biedronka

Trądzik-już nie mam siły.....

Polecane posty

Gość Wiosenna biedronka

Męczę się z tym cholerstwem spory kawał czasu a mam 23 lata. Stosowałam juz wiele preparatów ale moja skóra szybko sie przyzwyczaja i rezultatów zero. Nie jest jakiś tragicznie duży ale kilka krostek tu kilka tam no i zaskórniki :O Nigdy nie może być idealnie. Jedyna poprawa była po tabletkach anty- yaz ale nie chce się już tym truć. Ratujcie :O

Gość prezent z kafe
Ten trądzik to twoja wina,masz 23lata to powinnaś mieć chłopaka i uprawiać sex,a tak krew sie tobie gotuje i są zaskurniaki,miałam tak samo w wieku 14 lat ale to już mineło,jestem gładka

Gość za mało spermy pijesz
4-5 obciagów z połykiem dziennie i w ciagu 2 miesiecy problem minie UWAGA ! trzeba zmieniac dawców co 3 dni !

Gość Wiosenna biedronka
Dzięki za porady :O

Gość Wiosenna biedronka
ide obciagac tylko nie wiem czy z taka pryszczata twarza znajde chetnego

Gość full
bedziesz ciągnąć ,czy dmuchać niech pęcznieje.

spróbuj kremu firmy EVELINE, z serii przeciwtrądzikowej, niebieskie opakowanie-tubka mają też inne rzeczy z tej serii, no i bezwzględna higiena, po każdym dłubaniu dezynfekcja twarzy i rąk, żeby nic się nie roznosiło ja mam 40 lat i wieczne problemy z cerą - ten krem mnie wyratował

Gość molly23
tabletki antykoncepcyjne, plus jakis łagodny zel do mycia twarzy. to jest mój sposób, a tez było u mnie źle. przestałam używac ostrych kremów, żeli itp. przestałam wyduszać i po 3ch miesiącach brania tabletek anty mam gładką skórę. czasami cos wyskoczy, ale to nic wielkiego i wiem, ze tomoja wina bo np. piłam alkohol(też źle wpływa), albo jestem przed okresem.

Jutro zakupię i wypróbuję-może pomoże :) co do higieny to dbam bardzo o twarz. Myje w przegotowanej wodzie,wycieram osobnym ręcznikiem,staram się zdrowo odżywiać. Czasem jest już naprawdę ok a kilka dni pozniej znowu wyskakują te dziadostwa :O

Nie baw się w żadne hormony, potem odstawisz i będzie meksyk, chyba, że chcesz na tabletkach do końca życia ciągnąć, hormony działają tylko na objawy. Może idź do dermatologa?

Gość ten_sam_problem_27
i chodzę do dermatologa.. ale się zastanawiam czy nie zmienić.. stosuję różne maści od kilku lat, póki stosuję - jest ok, jak przestanę - pryszcze.. ostatnio zapytałam swoją dermatolog czy będzie jakas poprawa to odpowiedziała, że dopóki jest trądzik to będę musiała używać tych wszystkich maści (na receptę) :( trochę się tym załamałam, bo wiadomo jak one działają - skóra mi się łuszczy często, czasem wstyd do pracy pójść..

Do dermatologa już się nachodziłam. Było ok dopóki stosowałam przepisane leki a pozniej znowu to samo. Jedyną poprawę widziałam własnie jak brałam kiedyś tabletki anty ale przecież całe życie nie będę ich brać. Naprawdę nie wiem już czego próbować :O Dodatkowo mam też cerę naczynkową wiec nie wiadomo jak o nią dbać. Kremy do trądzikowej podrażniają,do naczynkowej zapychają. Masakra jakas.

Żeby skóra się nie przyzwyczajała rób przerwy kilkudniowe, czasem nawet miesiąc. Ja teraz stosuje dofferin i sporo mi narazie pomógł, ale bardzo podrażnia (mnie nie podrażnił właściwie wcale, chyba zależy od skóry).

Gość i love me///
ja stosowalam latem pokrzywe na tradzik, zbieralam listki, gotowalam, i kladlam na twarz te listki ugotowane chyba na 20 min. potem przemywalam cala twarz naparem z pokrzywy. I pomoglo na troche, w tym roku tez to powtorze

Ja przez wakacje piłam napar z pokrzywy i rumianek,nie malowałam się zbyt często i nie powiem troche pomogło. Może ktoś stosował suplementy diety np face ok,czy cera nova? Może warto w to zainwestowac?