Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taajasne

lajtowy temat numer dwa - co z becikowym

Polecane posty

drugi lajtowy niedzielny temacik. na co wydalyscie/wydacie becikowe? wiem ze tematy finansowe sa drazliwe, ale zaznaczam ze nie pytam zeby kogokolwiek rozliczac, tylko tak o :) ja becikowe zamierzam wydac na... siebie :) sprzetom dzieciecym poswiecilam tyle wyplat przed narodzinami, ze ten tysiaczek moge spokojnie zainwestowac we wlasne potrzeby, w ktorych zakres wchodza nowe okulary (stare maja 7 lat i juz naprawde pora zmienic), troche ciuchów, jakies buty, kilka książek... reszta pojdzie na dentystę dla małżona :) a jak u was?

Gość ng,jk/;oljhmh
za 1000zl nowe okulary , buty, ksiazki i jeszcze ma starczyc na dentyste dla chlopa????? Tanio tam macie.....

Gość hmmmm zawsze mnie to dziwi
autorka chyba chciala napisac 1 ciuch, jedna pare butow, jedna ksiazke i dentyste dla chlopa :P

Gość Ger upp nu
A wydajcie pieniądze na co chcecie, ważne żebyście były szczęśliwe :-)

Gość mama29-2010
wydalismy dla meza na dentyste (w ogolnym znieczuleniu dlatego taki koszt)

"za 1000zl nowe okulary , buty, ksiazki i jeszcze ma starczyc na dentyste dla chlopa????? Tanio tam macie....." no bez przesady, na dentyste ze dwie (góra trzy) stówki (przeciez nie mowilam ze pelen remont), na okulary tez ze dwie (jest promocja), a ciuchy normalne a nie od Armaniego i tez raptem kilka a nie pelna szafa (na szczescie spokojnie moge nosic rozmiar sprzed ciazy) :) spokojnie wystarczy :)

Gość buahahahahahhahahahhahhah
taajasne przeciez ty nie masz bachora to co kłapiesz:D

A ja nie wydałam na nic konkretnego, bo po porodzie nie było juz jakiś większych wydatków związanych z dzieckiem. po prostu wpłaciliśmy pieniądze na konto i normalnie się rozeszły na bieżące wydatki i nasze przyjemności :)

"taajasne przeciez ty nie masz bachora to co kłapiesz" surprise! od szesciu tygodni mam :D

na szczepionki na rotawirusy ok 650zł reszta na pampery chusteczki i sobie kupie adidaski do chodzenia na długie wiosenne spacerki :D

Gość do nio nio
nio nio to drugie to z wpadki? czy tak szybko sie zdecydowals na drugie?

Gość a ja wydam
na imprezę z okazji chrztu akurat wystarczy

Gość taki tam typek
planowalismy dziecko wiec zakrecilem sie i zarejestrowale msie w krusie. dostane becikowego 1 tys i 2 tys. z krusu.

"nio nio to drugie to z wpadki? czy tak szybko sie zdecydowals na drugie?" a to szybko jest? ja bym tak tez chciala, po co to odwlekac...

Gość bardzo słusznie
matce tez sie należy wydanie jakiejs kwoty na siebie. zbyt czesto zapominamy o swoich potrzebach lub odbieramy sobie do niech prawo, nie wiadomo czemu.

Gość my wydaliśmy na towar
do firmy :D becikowe dostaliśmy po miesiącu - u nas nie zbędny był PESEL dziecka a na niego się czeka, więc rzeczy dla dziecka kupiliśmy za nasze pieniądze - przecież bez sensu miesiąc czeka, żeby wózek kupić :D a jak przyszło becikowe na konto, to mąż zapłacił za towar, który akurat był potrzebny.

Gość do taki tam typek??
a opłaciło Ci się???????? ile wcześniej sie zarejetrowałeś?????????? i na jakiej zasadzie?????????? domownik rolnik czy cio?????????

Gość w góre
bo ciekawe :)

Gość Panikara jakich mało
A po jakim czasie od złożenia wniosku (bo się chyba składa jakiś wniosek) wypłacają becikowe?