Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tvn

Chcę odstawić tabletki-ginekolog?

Polecane posty

Od 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne, wcześniej rok używałam plastrów Teraz jestem sama i nie planuję zawierać przez jakiś czas związków Czy w związku z tym powinnam na kilka miesięcy odstawić tabletki, aby dać organizmowi odpocząć? Czy wręcz przeciwnie? Brać je nadal, bo odstawiając narobię więcej szkody, niż pożytku? Czy ktoś może zastanawiał się kiedyś nad takim rozwiązaniem lub rozmawiał o tym z lekarzem? Proszę o odpowiedzi! (właśnie skończyłam opakowanie, więc zaczęła mi się 7 dniowa przerwa)

Gość reer
przeciez powinno sie co roku robic przerwe. tabletki to nic dobrego. szkoda swoj organizm truc

Gość odstawić po zakończeniu
listka możesz w każdej chwili. Bez żadnych szkód dla organizmu. Tylko uważaj, na ewentualny seks tuż po odstawieniu, bo najwięcej kobiet zachodzi właśnie w ciążę w pierwszym miesiącu po odstawieniu :) No bez sensu byłoby wspomagać się hormonami, skoro nie jesteś z nikim. Zaczniesz brać spowrotem jak będziesz się z kimś spotykać. Pozdrawiam

a jakie były u was skutki uboczne? jeżeli w ogóle były? zastanawiam się, czy w ogóle jest sens- w końcu to ogromna interwencja w organizm i nie wiem, czy nie lepiej już nic nie zmieniać i brać tabletki, niż teraz wszystko mieszać nagle. bo ja na tabletkach czuję się bardzo dobrze, nie spieszy mi się z ich odstawianiem. nie wiem jednak, czy plotką jest to, że czasami warto odpocząć od tabletek? bo ja ich nie chcę odstawiać na zawsze tylko na jakieś parę miesięcy, może rok? przypadkowego seksu nie planuję :P wiem, że wtedy ma się większe szanse na "podwójne szczęście" :D

Gość wiekszość kobiet ma
żadne skutki uboczne zaprzestania łykania. Organizm wróci do stanu z przed brania tabletek