Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ikea_rzadzi

Pierwszy raz- jak to jest

Polecane posty

Gość Ikea_rzadzi

Witam, od jakiegos czasu umawiam sie z chlopakiem, powiedzialam mu ze jestem dziewica, bardzo sie ucieszyl i wszystko byloby super. Planujemy nasz pierwszy raz i troche zjada mnie trema. Mam 24 lata, wy tez przejmowaliscie sie czy wszystko pojdzie ok? Moj chlopak jest doswiadczony, ale dla mnie to obce byc naga przy facecie i wogole. Jak sie przemoc? Myslicie ze podczas pierwszego stosunku lepiej bedzie jesli zaloze seksowna bielizne jesli wstydze sie nagosci...

Gość kjkjkj
oczywiście że możesz załozyć sexowną bielizne!słuchaj nic na siłe i jeżeli nie bedziesz czuła,ze np nie chcesz sciągać stanika to tego nie rób dojdzie to samo w Tobie co i kiedy chcesz zrobic.Będziesz to czuła:) Samego stosunku się nie bój jeżeli chłopak będzie delikatny to będzie dobrze,ja krwawiłam ciutek dosłownie każda kobietka inna jest także się nie przejmuj.Zadbajcie za to a atmosferę itp żebys ten komfort psychiczzny miała:)powodzenia.

Gość Ikea_rzadzi
Dzieki kjkjkj , sprobuje sie przemoc. Bolalo Cie cos oprocz krwawienia?

Gość kjkjkj
No tak troszeczkę dosłownie...ten moment jest ciut nie komfortowy...słuchaj ale to od mężczyzny zależy baaardzo dużo-jaki będzie-czuły,delikatny itp.Nie martw się i powodzenia Ps jesteśmy w tym samym wieku;)

Gość tarot allegro!! - Tarocistkaaa
MASZ PROBLEMY? DYLEMATY? ZAWĘDRUJ DO MNIE NA MOJE AUKCJE I SKORZYSTAJ Z MOICH KART I WIEDZY JEŚLI W NIĄ WĄTPISZ KOMENTARZE WYSTAWIONE PRZEZ MOICH KLIENTOW O MNIE CIE UTWIERDZĄ ZAPRASZAM SERDECZNIE SZYBKO TANIO PROFESJONALNIE PYTANIE SYMBOLICZNA 1 ZŁOTÓWKA http://allegro.pl/tarot-1-pyt-najtaniej-zaplata-po-1zl-i1443839063.html WRÓŻBA ROCZNA PROMOCJA http://allegro.pl/tarot-wrozba-roczna-profesjonalnie-wplata-po-i1454757393.html WALENTYNKI http://allegro.pl/tarot-walentynki-odp-do-30-min-i1442476323.html

Gość kjkjkj
Ja np.mam bardzo małe piersi i powiem Ci,żeprzez bardzo długi czas kochałam skię ze swoim mężczyzną...w staniku tak tak wiem chore ale po prostu nie byłam na to gotowa,ale w końcu przemogłam się.Ty jeżeli również nie czujesz się komfortowo nie musisz robic nic na siłę---bo na wszystko przychodzi pora i czas:)

Gość Ikea_rzadzi
kjkjkj widze ze mamy wiele wspolnego bo ja tez mam male piersi. Mnie to absolutnie nie przeszkadza, nie wyobrazam soebie duzych, ale wiem ze mezczyzni o takich wlasnie fantazjuja. Co Twoj chlopak na to ze kochaliscie sie w staniku? Ja tez chetnie zostalabym w staniku lub koszulce ze stanikiem...

Gość kjkjkj
no śmiał się ze mnie,że nie chcę ściągnąć,ale dla mnie wtedy było to naprawdę bardzo ważne i tak stopniowo się z tym oswajałam itp..nie byłąm po prostu na to gotowa..W tych czasach mamy tyle sexownych staniczków,że naprawdę można to fajnie zorganizować:)

Gość klara z.
pamiętaj, żeby się dobrze rozluźnić, bo inaczej będzie się w Ciebie wbijać na siłę, aż zawyjesz z bólu. Możesz kupić jakiś żel nawilżający, gorzej, jeśli jesteś nietypowo zbudowana, wtedy trzeba będzie interweniować chirurgicznie - najpierw usuwa się błonę, dopiero wtedy można zacząć normalnie współżyć. Przez parę dni będzie Cię boleć w okolicach krocza, może się pojawić pieczenie. Jak to zniesiesz, następnym razem pójdzie gładko. I lepiej nie kupuj na pierwszy raz drogiej bielizny bo i tak się zabrudzi krwią, kup jakąś tańszą.

Gość kjkjkj
klara przeginasz pałkę...jak bielizna ubrudzona krwia???!!!hmmmm ja miałam zaledwie kilka plamek ale spoko:)

Gość Ikea_rzadzi
Jaka pozycje wybrac na pierwszy raz, by bylo jak najmniej bolu? Klara, to byl chyba zart ;)

Gość kjkjkj
myslę,że misjonarska bedzie najlepsza...później wiesz mozecie eksperymentować,ale na 1 raz to jest ok.

Gość Magnetto76
Myślę, że na pierwszy raz najlepsza pozycja klasyczna, czyli on leży na Tobie.

Gość kjkjkj
misjonarska i klasyczna to te same pozycje.

Gość pitlić
kurde,dyskusja na kafe prowadzona bez docinków - pełna kulturka...aż miło się czyta:) ja mam 24 lata i też się szykuję do pierwszego razu więc skorzystam z niektórych rad:)

Gość klara z.
wszystko będzie dobrze ;)

Gość Ikea_rzadzi
Tak dzieki za wszystkie rady :) A jaka metode antykoncepcji wybralyscie na pierwszy raz?

Gość jslqwjs
Wstyd sie przyznać,ale nie wybrałam żadnej(tzn stosunek przerywany)hmmm a wiadomo jak to z przerywanymi bywa...Proponuje prezerwatywę+globułki dopochwowe myslę,że dla ciebie będzie oki.Chyba,że planujesz dłużej z chłopakiem i możesz zacząć brać tabletki 1 wszy cykl dodatkowo się zabezbieczaj a każdy nastepny juz do środka możesz;)A i jeżeli uzyjesz prezerwatywy sprawdzcie z chłopakiem czy przypadkiem nie pękła.powodzonka.!

Gość jslqwjs
kurcze z tymi globułkami przegiełam chyba jak dziewica co?jak myslicie może zażyc?

Gość Zakłopotana!!!!!!!!!!
O proszę dziewczyny Wy tu rozmawiacie o seksownej bieliźnie a ja mam zamiar założyć mój stary, wierny podkoszulek - wiem, wiem mało seksowna opcja, ale będę potrzebowała takiego uczucia bezpieczeństwa :) Co prawda mój chłopak mi to wszystko zapewni, ale będę potrzebowała też małej pomocy od strony ubrania, by czuć się komfortowo, źle bym się czuła w sexi ciuszkach :) Nie stosuje tabletek, więc będzie prezerwatywa - jeśli pęknie to zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)

Gość Ikea_rzadzi
Przy plastrach tez przez pierwszy cykl potrzebne jest dodatkowe zabezpieczenie? Chcialam pierwszy raz bez gumek, bo wiadomo ze to zmniejsza komfort podczas stosunku troszke dla obu stron :)

Hmm ja bym radziła jednak ten 1 cykl odczekac.Mi np lekarz radził,że przy 1wszym opakowaniu tabl należy mieć vczujność umysłu(hehe)gdyż organizm musi sie troszkę przystosować..a niewiem jak przy plastrach..

Gość Serafina_90
Dziewczyny nie bójcie się, nie ma czego. Jeśli kochacie swoich facetów to powinnyście pragnąć największej bliskości, jego dotyku na całym ciele, a wy się wstydzicie i zasłaniacie jakimiś podkoszulkami. To bardzo niedojrzałe.

Gość Ikea_rzadzi
Serafina, latwo powiedziec, najpierw trzeba akceptowac cialo w 100% by sie rozebrac przed chlopakiem. Wiadomo, oni tez nie sa doskonali, ale dla nas (kobiet) poczucie ze sie dobrze wyglada jest najwazniejsze

Gość Zakłopotana!!!!!!!!!!
Ja akurat mam zamiar w trakcie ściągnąć podkoszulek, ale nie odważę się rozebrać na "dzień dobry". Wolę to zrobić w tempie mi odpowiadającym :) Również nie akceptuje mojego ciała a mój chłopak jest chyba jakiś zaślepiony, bo twierdzi że je ubóstwia :P Naprawdę mam szczęście, że mam kogoś takiego jak on :D

Gość Serafina_90
Ja też nie akceptuję swojego ciała w 100 %.

Gość rrrrrrrrrr
Tylko pamiętać, że w prezerwatywie nie może być powietrza. To częsty początkowy błąd. Niby każdy czyta co i jak, ale wolę ostrzec.

jak chłopak cie kocha to zaakceptuje twoje ciało w 100%,po prostu nie bedzia widział żadnnych mankamentów,pierwszy raz troszke boli bo człowiek nie wyluzowany ale jak już wyżej pisano wszystko zależy od faceta-skoro twój jest doświadczony to powinien wiedzieć,że z dziewicami trzeba ostrożnie,nic się nie martw,będzie dobrze:)

Gość Ikea_rzadzi
Ok, a czy popierwszym stosunku mozna sie jeszcze w tm samym dniu kochac czy nalezaloby troszke odczekac. Pewnie zalezy to od ewentualnego bolu, ale z medycznego punktu widzenia zastanawiam sie czy powinno sie odczekac jakis czas. Kiedy mialyscie orgazm z partnerem po pierwszym stosunku?

Gość rada1
Należy odczekać co najmniej dwa tygodnie żeby następnym razem nie bolało.