Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andjdajada

Niespodziewany gość

Polecane posty

Gość andjdajada

Mam 21 lat. Jestem na drugim roku medycyny w UJ. To ciężkie studia. Niestety (albo stety), wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Mam narzeczonego (od 13. roku życia się znamy) i mieszkamy razem. Kochamy się. Od dziecka marzyłam, by być matką, właśnie z nim. Ale wstąpiły we mnie pewne obawy. Jak pogodzić studia z ciążą? Tym bardziej, że chciałabym dziecku zapewnić najlepsze warunki już od momentu, gdy jest we mnie. Jak powiedzieć o tym chłopakowi, rodzinie? Pomóżcie mi. Co radzicie dla młodej mamy?

Gość Herezję głoszę
Weź dziekankę, po urodzeniu, jeśli dasz radę, wróć na studia (bo chyba nie ma zaocznych studiów medycyny, prawda?). A co chłopak na to?

Gość andjdajada
Jeszcze mu nie powiedziałam. Nie wiem, jak mam to zrobić. Boję się jego reakcji. Podejrzewam, że czegoś się domyśla. Od jakiegoś czasu wstawałam w nocy, nie mogłam i nadal nie sypiam po nocach. Rano z kolei mdłości. Po tych objawach ja zaczęłam podejrzewać ciążę, no i słusznie. Powiem mu dziś wieczorem, może jutro... Wiem, że mnie kocha. Jest starszy 2 lata. Pracuje. Zarabia. Ale ja wciąż się uczę.

Gość dziwne....
Moze byc ciezko pogodzic studia z macierzynstwem ale jak rodzice Wam pomoga, moze np Mama moglaby sie opiekowac malenstwem ?

Gość andjdajada
mama, nie może jest w azerbejdżanie i podrywa murzynów :o