Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariolus17

Ciąza?? czy zwykły problem!! POMOCY :(

Polecane posty

Witam. Kochałam się z moim facetem w Sylwestra bez zabezpieczenia i doszedł we Mnie (chwila nie uwagi i alkohol robią swoje). Ale po około 20 godz zazyłam tabletke 72godz ,po' ... Ale do rzeczy. Dostałam niby ''okres'' , ktory spoznił mi się 10 dni lecz zamiast krwi pojawiły mi się ciemno brązowe skrzepy (krwi nie było) . Miałam taka sytuacje tylko przez pierwszy dzien,teraz jest wporządku. Dodam,że nigdy nie miałam takiej sytuacji a tabletke brałam 2 raz... Pomożcie nie wiem co sie dzieje :( Czy to ciąża? Może tabletka nie zadziałała... Proszę o poważne odpowiedzi...

Gość //czekoladka//
zrob test...

Gość skoro okresu...
nie dostałaś w terminie tylko masz plamienia to lepiej zrób test jak najszybciej

dodam jeszcze ze skrzepy miałam tylko przez jeden dzien i to w nie dużej ilości... Teraz juz jest normalnie czyli brak okresu i skrzepów także.

Gość skoro okresu...
no wygląda na to że to ciąża ja też tak miałam z początki dostałam tylko lekkiego jednodniowego plamienia to było w pierwszym miesiącu ,teraz już mam koniec 8:-)

no w sumie na to by wychodzilo,ze 1-2 msc jak od sylwestra... I jeszcze pare dni temu miałam odruchy wymitne jak paliłam papierosa...

Gość //czekoladka//
lepiej zrob ten test i lec do gina. bo nie wiadomo czy te tabletki nie wplynely na rozwoj zarodka

Mam nadzieje,ze nie i ze wszytsko jest wporzadku... Jutro zrobie test,jeśli wyjdzie pozytywnie lece do ginekologa...

nooooooooooo mariolus tylko bez głupich mysli!!!!! jesli to ciąza to ciesz sie i nie panikuj.

Spokojnie nie panikuję:) Jeśli to ciąża to będę się cieszyła :) Okaże się wszystko później jak zrobię test...

Gość Indys
Z tego co slyszalam to te tabletki 72godz po sa najskuteczniejsze podasz pierwszych 12godzin, tak mi mowil ginekolog.Idz do ginekologa, nawet jesli test wyjdzie ci negatywny.

Gość atojajajaja
ciężko wyczuć, bo skrzepy w dużej ilości oznaczają poronienie, ale nie wiem jak to jest po tabletce "72 po", szczególnie że trwało to tylko 1 dzień.. będę obserwować temat, życzę powodzenia :)

Gość abaaaaa
tabletki PO to bardzo duża dawka hormonów podana na raz - mogłaś się zupełnie rozregulować i pewnie to jest przyczyną skrzepów

Hmm właśnie o to chodzi ze tych skrzepow nie było duzo... I miałam je tylko przez jeden dzien a teraz ani skrzepów ani okresu... Dodam,że miałam mdłości np po jedzeniu albo gdy paliłam... Może po prostu tabletka nie zadziałała??

To też może byc prawdopodobne ale jak brałam pierwszy raz tabletkę ,,po'' nie miałam nic takiego...

Gość atojajajaja
właśnie najlepiej zrobić test, nie ma co główkować.. moja jedna koleżanka np miała wstręt do papierosów na początku ciąży (też wpadka), ciągle wymiotowała i miała mdłości, druga znów na początku ciąży paliła i jej nie odrzucało, przestałą po prostu dla dobra dzidzi, zależy jaki kto ma organizm i co komu podchodzi a co nie..

no właśnie nie długo lecę do apteki po test,będę miała pewność... Ale zadaję sobie pytanie czy tabletka mogła nie zadziałać? ;. Może to jeszcze przez alkohol po sylwestrze??

Gość atojajajaja
możliwe , alkohol tak działa na organizm np jak bierzesz antybiotyki i pijesz to one nie działają, z tabletka 72 po tez tak mogło być, ale naprawdę nie wiem :(

Jeszcze teraz doszły mdłości... ;/ zrobię test i będę pewna... :) Trzymajcie kciuki...

Gość atojajajaja
tak będzie najlepiej, nom trzymam:) daj znać jak zrobisz :)

Gość dzika paprotka
mi okres spóźnia się 3 dzień, teraz sejsa dużo nauki i takie tam... ale zależy mi zeby zrobić coś, co go przyśpieszy, macie jakieś sposoby?

Gość dzika paprotka
no i na dodatek prawdopodobieństwo ciąży, ale znikome, gdyż stosunku jako tako nie było, ale jednak kontakt ze spermą w niewielkich ilościach mógł być;/

nie zamartwiaj się to na pewno wszystko przez stres... Ale test dla pewności warto zrobić...

Gość cnfskfd
Później napisz jaki był wynik testu pozdrawiam:)

Gość dzika paprotka
póki co test robić nie będę, może za 2, 3 dni jak się nie pojawi... ale ja nie moge być w ciąży:/

Gość cnfskfd
Skoro nie współżyłaś to ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała:) Mi się okres spóźniał tydzień, miałam poranne mdłości, wstręt do zapachów, czułam się senna byłam pewna na 102%, że jestem w ciąży, po tygodniu przyszła @.Trzymaj się:)

Ja nie wierzę do końca testom aptecznym, lepiej zrobić z krwi, wcześniej wykrywa ewentualną ciąże i daje 100% pewnosci

cnfskfd dobrze wiem o czym mowisz;p u mnie okres przyszedl 2 dni wczesniej ale byl bardzo skapy;p już myslalam ze to ciaza, nie moglam spac mialam nudnosci, bylam caly czas zmeczona, zobaczylam wyniki badania krwi i odrazu przeszlo:) cos musialam sobie uroic

Gość schiz
też nie współżyłam, a jedynie uprawiałam petting. psychika jak na dzień dzisiejszy nie najlepsza, @ spóźnia się już 3 dzień, schizuje wariuje i oczywiscie wyszukuję u siebie objawów ciąży. to mnie wykańcza ;/ nie wiem co robić.