Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyczekującaaaa

Jestem 3 dni po terminie i mam 17 kg więcej niż przed ciążę. Zgubię?

Polecane posty

Gość wyczekującaaaa

j.w.

Gość ja mylsle ze zostaniesz
ju z tymi kilogramami do konca swojego zycia. Nie zgubisz na bank :( :O :O :O

A skąd my to mamy wiedzieć? Ja w dniu porodu miałam 16kg na plusie a już 9 dni po porodzie ani śladu tych kilogramów (synek tak o mnie zadbał :P), ale to nie ma nic do rzeczy bo ty możesz mieć inaczej.

Gość adinnaaaa
naturalnie tego nie zgubisz. bedziesz musila sie odchudzac

zgubisz ja przed ciaza mialam 55 kg przy wzroscie 165cm w dniu porodu mialam o 29 kg wiecej 2 mies po juz bylam przy swojej wadze z przed ciazy wiec nie obawiaj sie zgubisz

Gość Edzinka13
Spokojnie zgubisz. Ja miałam 13 kg więcej w ciąży i zaraz po porodzie zostały mi 2 kg a 2 tyg później ważyłam już mniej jak przed ciążą. Karmienie piersią faktycznie jest sprzymierzeńcem:) . Oczywiście karmiąc piersią uważa się również na to co jeść i to kolejny czynnik wspomagający dochodzenie do formy. Nie martw się:) . Może już maleństwo jest z tobą :) . Pozdrawiam.

Gość Edzinka13
Nie spojrzałam na datę. Jednak jeszcze maleństwo jest w brzuszku :) .

Gość ja mylsle ze zostaniesz
ale dziewczyny sciemniacie :D jakos w moim otoczeniu nie widac tych co tak od razu chudna po proodzie , kazda walczy z kg z roznym skutkiem. Smiac mi sie chce jak czytam takie historie jak FRAU DES costam. albosamuelle. :D

ja przytyłam 16kg, po 3 miesiącach nie było śladu. Dzis wazę 52, przy 167cm wzrostu. Karmienie piersią, zdrowe odżywianie, spacerki szybkim krokiem-to moje sposoby. JAk widzę matki z wielkimi tyłkami w rozciągniętych dresach, siedzą na ławkach i tylko plotkują zamiast ruszyć się, to rzygać mi sie chce( sorry za kolokwializm). Dla niektórych urodzenie dziecka jest tylko pretekstem do objadania się i tycia.

Gość wyczekującaaaa
Frau des... no właśnie, ja mam podobnie - przed ciążą 55 kg przy wzroście 163 cm, teraz niecałe 72 kg. Jestem dobrej myśli, bo moja sis przytyła w pierwszej ciąży 28 kg, a jak skończyła karmienie (po roku) to ważyła mniej niż przed ciążą... jednak nutkę niepewności mam... no i zamierzam karmić piersią, jak dobrze pójdzie.

Gość wyczekującaaaa
Tak w ogóle to jeszcze zanim zaszłam w ciążę, zastanawiałam się, jak można tyle przytyć w ciąży. Miałam problem z jedzeniem - nic mi nie smakowało, chociaż chciałam mieć te 2 kg więcej. Juz myślałam, ze mam jakiegoś tasiemca w brzuchu. Do 5 mies. nic nie przytyłam. A potem dostałam takiego apetytu, ze mogłam jeść na okrągło. Mam nadzieję, ze po porodzie mi minie.

Gość kennyandgorrie
ja przytylam 14 kilo, po cesarce ( dziecko 3 kilowe ) zostalo mi 10 kilo, karmilam piersia przez pol roku i nie gubilam NIC !!! ciagle te 10 na plusie bylo. Dopiero jak odstawilam,przeszlam na diete udalo mi sie je zrzucic.

ja w ciąży 8kg na plusie w dzień porodu rano się ważyłam a wieczorem na tej samej wadze 13kg mniej (dziecko, wody i litry potu przy porodzie stracone) czyli de facto 5kg w plecy w ciąży tej drugiej a w pierwszej jeszcze więcej :) bo 11kg :)

ja mylsle ze zostaniesz to nie sciema ja zawsze mialam taka wage, to ze tyle w ciazy przytylam nawet niewiem jak to sie stalo jadlam tyle samo co zawsze, po urodzeniu dziecka karmilam piersia i w wolnym czasie niewyczerpujace cwiczenia areobik duzo spacerow z dzieckiem i pozbylam sie reszty, a nawet o 1,5 kg mniej mam wiec idzie zrzucic jak sie chce, nie wszystkie kobiety tak maja ale ja zawsze mialam jednakowa wage i nie mialam problemu z tyciem , i nigdy takze nie stosowalam zadnych diet

Gość wyczekującaaaa
No właśnie, mi też się wydaje, że jest to zależne od tego, czy wcześniej miło się problemy z wagą, predyspozycje do tycia itp.

ja byłam zawsze zgrabna, nigdy nie stosowałam żadnej diety wręcz ciężko było mi przytyć choć jeden kilogram... w ciąży przytyłam 18 kilo :P 5 miesięcy po porodzie waga wróciła do tej sprzed lat :) czyli 48 kilo.

Gość anulsss
Różnie to bywa - jedne gubią, inne nie. Niestety, ja należę do tych drugich :( Urodziłam córkę 4 kg i na dzień dobry spadło mi 9 kg (dziecko, wody płodowe itp.), potem jeszcze parę w ciągu najbliższych 2 tygodniu a teraz stoję w miejscu i ani drgnę a karmię piersią :(

Gość młoda mama1111
te ok 12 kg zgubisz samoistnie ale żeby zgubić resztę trzeba niestety zacisnąc pasa..ale da się:) ja wzięłam sie za siebie jak mała skonczyła 9 miesięcy i udało mi się osiągnąć wagę sprzed ciąży, choć wiadomo, ciało już nie te..trzeba cwiczyć, przede wszystkim brzuszki żeby wszystko wróciło do normy