Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebe tsdstss

końcówka ciąży, kuracja antybiotykowa, czy należy odstawić witaminy?

Polecane posty

Gość bebe tsdstss

Biorę Falwit, jestem chora i dostałam antybiotyk. Lekarz - internista nic nie mówił o odstawieniu witamin, a przeczytałam, że należy to zrobić, bo są pożywką dla bakterii?? Czy powinnam je odstawić? Chyba zaraz dzwonię do gina, bo juz sama nie wiem.

bez przesady. rownie dobrze musialabys zrezygnowac z jedzenia na czas kuracji bo witaminy... nie musisz odstawiac.

Gość bebe tsdstss
dzięki za odpowiedź. możesz wracać do garów 🖐️

Ja i tak bym zadzwoniła czyta się o wielu szkodliwościach na dziecko, a ginekolodzy bez zapytania nic nie mówią.

ale co ma byc szkodliwe dla dziecka, Falvit? czy antybiotyk? sądzę że dziewczyna dostała antybiotyk odpowiedni dla cieżarnych...

Nie mówię o antybiotyku tylko o łączeniu leków. Okazuje się że ginekolodzy wiele leków tych bez recepty też polecają a co okazuje się o czym można poczytań mam dziecko itp, powoduje że dziecko może urodzić się w zamartwicy itp... a niby taki apap prawda??

no ale przecież nie witaminy :) apap tez nie jest taki znów smiercionosny, nie dajmy sie zwariowac :) nie wiem czemu zawsze przy temacie leków są wyciągane skrajne przypadki. przy rozsądnym stosowaniu nikomu sie po paracetamolu nic nie stanie, chyba ze nerkowcowi, zagłodzonemu i alkoholikowi...

Gość bebe tsdstss
Weźcie już nie przesadzajcie, apap w rozsądnej dawnce jeszcze nikogo nie zabił Ja biorę antybiotyk, i apap - na własną rękę, żeby zbić gorączkę (przecież nie będę leczyć gorączki herbatą z cytryną, aż mi się dzidziuś usmaży. A lekarz przepisał mi przeciwgorączkowo- uwaga - Ibum - na bazie ibuprofenu, a na ulotce pisze jak byk, że jest przeciwskazany w III trymestrze ciąży. Dzwoniłam do mojego ginekologa, mogę brać dalej witaminy spokojnie. A wypowiedź z 13.40 to oczywiście podszyw.

Gość mamamaaaa26
kup sobie jakiś probiotyk typu dicoflor 60 - i zażywaj - tobie to wyjdzie na dobre i maleństwu też - a witaminy dalej zażywaj