Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarina_nadwaga

ciąża czy dziecko???? POTRZEBUJĘ POMOCY!

Polecane posty

Gość katarina_nadwaga

wITAM WSZYTSKICH! MAM STRASZNY DYLEMAT...CIĄŻĄ CZY ODCHUDZANIE... KIEDYŚ WAŻYŁAM 54 KG W 2006 ROKU URODZIŁAM SYNKA WÓWCZAS PRZYTYŁAM W CIĄŻY DO 83 KG. NIE MOGŁAM KARMIC PIERSIĄ, TRYB ODŻYWIANIA I ŻYCIA JAKIE PROWADZIŁAM( LENIWY) DOPROWADZIŁ MNIE DO WAGI 96 KG PO ROKU OD PORODU. OK 2 WZIEŁAM SIE ZA SIEBIE I SCHUDŁAM DO 85 KG, POTEM DIETE ZAPRZESTAŁAM... DZIŚ WAŻE 83 KG... MAM 160 CM WZROSTU.. DO TEJ PORY MYŚL O DZIECKU BYŁA JAKAS ODLEGŁA... JEDNAK MÓJ MĄŻ POCZUŁ ZE WŁASNIE TERAZ CHCE ZOSTAĆ PO RAZ DRUGI TATA I Z POCZATKU SIE BARZDO CIESZYŁAM.... DZIS WIECZOREM KIEDY WROCI Z PRACY MAMY ZACZAC DZIAŁAC...ALE JA... ZACZYNAM MIEC WATPILIWOSCI... BOJĘ SIĘ ,ŻE PRZYTYJĘ TAK DUŻO JAK PRZY PIERWSZYM DZIECKU I NIE PRZYTYJĘ DO 90 TYLKO TYM RAZEM DO 120... TA MYŚL MNIE PARALIŻUJE. NIE CHCE ZNIECHĘCAC MĘŻA... ALE JUZ SAMA NIE WIEM CZEGO BARDZIEJ CHCE CZY DIETY (CONAJMNIEJ 6 MIESIECY) CZY DZIECKA.... MOŻECIE WYRAZIĆ SWOJE ZDANIE NA TEN TEMAT...??? JESTEM PODŁAMANA.... POZDRAWIAM KATARZYNA

to moze wizyta u dietetyczki? poinformowac o staraniach i niech poda ci zbilansowana diete?

Gość reer
ja sie nie dziwie, ze sie wahasz. z laseczki zamienilas sie w wieloryba. ja bym na twoim miejscu nie mogla zniesc mysli, ze kiedys bylam szczupla. przed druga ciaza najlepiej jak bys schudla, bo pozniej faktycznie moze byc tragedia

Wiesz jakie bledy popelnilas podczas pierwszej ciazy to postaraj sie ich wystrzegac teraz. Przeciez nie jest powiedziane, ze trzeba jesc za dwoje. A wiele kobiet w ciazy tak mysli. Mozna jesc naprawde zdrowo i sie ruszac. Nie forosowac, ale troszke ruszac spacery itd a nie przed tv zapychajac sie. Tytlko pytanie czy ty w ogole chcesz dziecka? nie powinna byc dla ciebie wazniejsza figura. Nie mzoesz tez zdecydowac sie na dziecko tylk oze wzgledu na naciski meza zastanow sie czy pragniesz znowu zostac mama jesli tak to po prostu o siebie dbaj w czasie ciazy. Na pewno troszke przytyjesz, ale jak bedziesz dbala o siebie i zdrowo ise odzywiala to nie przytyjesz do 120kg. Teraz masz jeszcze nadwage.. pomysl, ze jak np. teraz sie zawezmiesz i schudniesz do 6o to jeszcze trudniej bedzie ci sie na dziecko zdecydowac, bo bedziesz bala sie ze stracisz odzyskana figure wiec moze jest dobry czas? teraz, a potem po drugiej ciazy ostro sie zaprzec i zrzucic wszystko a w czasie ciazy psotarac odzywiac jak najlepiej i na zdrowie dla dziecka

Gość szalonytom
moi drodzy jeśli ktoś z was potrzebuje pomocy w zakresie uwodzenia to polecam świetne kursy w Wyższej Szkole Uwodzenia, Wywierania Wpływu i Rozwoju Wewnętrznego. Ja jestem stereotypowym informatykiem, o komputerach wiem wszystko, ale w kwestii kobiet byłem zielony. Wszystko zmieniło się po tym, jak skończyłem kurs uwodzenia w tej szkole ;) teraz o kobietach wiem wszystko i potrafię to wykorzystać ;) www,szkolauwodzenia,pl

Nie martw sie mysle ze przy drugiej ciazy przytyjesz mniej bo jednak masz dziecko a przy nim jest dosc ruchu:)tylko uwazaj na to co jesz i badz pod stała kontrola lekarza a gdy bedziesz karmic waga poleci w doł pozdrawiam nie boj sie działaj

Gość Ja tylko
To masz faktycznie problem... Nie wiem co ja bym wybrała, dla mnie równie istotny jest wygląd jak i dziecko.