Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ase

dda

Polecane posty

Gość ino jo
jestem..

jak to jest u ciebie z alkoholem jestes abst czy nie

Gość w sumie to i ja
obecna

Gość ino jo
hm..Powiem tak,na ogół nie piję bo nie lubię. Ale raz na jakieś pół roku wypiję jednego drinka z rodziną. A Ty?

ja nie pije w ogole nawet szampana. wiesz tak mysle czy nie jestem poprzez taki styl zycia jakas dziwna. unikam ludzi ktorzy pija przez to nie mam przyjaciol i w ogole jestem bardzo samotna

Gość w sumie to i ja
a mnie strasznie ciągnie :/ dobrze że mam kogoś co mnie pilnuje. Zazdroszczę wam, że was odrzuca...

Gość PysznyPaczus
Ja tez jestem... ale u mnie odwrotnie, mam ciagoty takie jak alkoholik...-

Gość PysznyPaczus
ja tez zazdroszcze... moge wypic flaszke wina sama wieczorem.. czasem wiem , ze przesadzam...

w domu bylo duzo alkoholu wiec moze dlatego moja nienawisc do niego. postanowilam ze bede zyc inaczej. alkohol zle mi sie kojarzy z dziecinstwem a to bolesne

Gość PysznyPaczus
mi sie nie kojarzy az tak zle widok flaszki, bo ojciec zawsze pil tak zebysmy nic nie widzieli... dlugi nie kojarzylam jego debilnych zachowac z tym, ze jest po prostu pijany... a ja mam takie same ciagoty jak on niestety... do tego dochodzi nie zaleczona jeszcze depresja, bo lupie ''zapic'' smutek...

Gość PysznyPaczus
Sorry za bledy... pisze w pospiechu z pracy,,,

Gość w sumie to i ja
PysznyPaczus mam tak samo. Potrafię wypić 2-4 piwa na raz na wieczór jak jestem sama. Jakbym nie miała mojego stróża to nie wiem co by było :( A na co dzień brak alkoholu rekompensuję sobie papierosami. Straszne to jest ;(

chodzilam przez rok na terapie dla dda. potem przestalam zbyt duzo tam sie mowilo o alkoholikach a ja zwyczajnie chcialam o tym zapomniec. nie chcialam ciagle wracac do tego co bylo chce zaczac zyc po swojemu

Gość PysznyPaczus
Spadam do domu, odezwe sie jeszcze... ja tez tak mam... chociaz wiem, jak sie to konczy... ale przewaznie nie potrafie powioedziec nie, a co gorsze nie potrafie powiedziec STOP, jak juz zaczne to nie znam umiaru...

Gość ino jo
Na szczęście moj mąż nie pije.. Ale za to sąsiad za ścianą sobie nadużywa.. Cała drętwieję ze strachu jak słyszę awantury za ścianą :o

ale od jakiegos czasu poznalam ludzi ktorzy nie pija a przy tym sa normalni wcale nie jacys pokrzywieni. spedzilismy razem sylwestra i udowodnilismy calemu swiaty ze mozna sie doskonale bawic bez uzywek. poczulam sie ogromnie szczesliwa

asenat, to super ! ciesze sie razem z Toba... ja tez wiem, ze mozna... Ja w suemi juz od lat nie chadzam na imprezy, chyba ze baaardzo sporadycznie, dwa razy do roku jezeli w ogole... ale u mnie jest problem z picem w domu... teraz jestcze jakos sie kontroluje, bo nie jestem sama, ale przez kilka lat moj mial taka prace, ze pracowal wiczorami ni nocami , a ja milama pelne pole do popisu... ehhhh :-( A z moim ojcem jest coraz gorzej,,, to co bylo kiedys to pikus w porownaniu do teraz... a jest dyrektorem szkoly.... kto by pomyslal.....

Gość AnusiaKim
Na tej stronie można zakupić kilka poradników dla DDA, osób uzależnionych, członków rodzin z problemem alkoholowym: www.przemiana.otwarte24.pl

mi bardzo pomogla ksiazka sztuka przyjazni oraz uzdrowienie zranionych uczuc. A najbardziej otworzyla mnie ksiazka lek przed bliskoscia. czuje jakies niesamowite szczescie w sobie ktore nie jest mi w stanie nikt zabrac. moze to jest dojrzalosc. mocno was pozdrawiam kochani.

Gość asenat
dda czy kazdy potrzebuje terapi ?