Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a wiesz czemu

poradźcie mi- problem butów dla dziecka- po innym dziecku__

Polecane posty

Gość a wiesz czemu

otóż dostałam od mojej siostry cały karton butów, z których jej dziecko już wyrosło. Są od najmniejszych rozmiarów do 30. Siostra zawsze kupowała drogie, porzadne buty dla swojego synka, niemal wszystkie z firmy bartek. Nie sa zniszczone, są w bardz dobrym stanie. Cieszyłam się, ze będe je mieć dla swojego dziecka. Ale niedawno czytałąm, jak tu oburzałyście się, ze ktoś chce założyć używane buty swojemu dziecku, ze nie można itd... czy naprawde bede musiała rezygnować z takiej ilości dobrych, porządnych butów i kupowac nowe?? Dawniej bywało, zę wszystkie dzieci w rodzinie nosiły buty po sobie i specjalnie jakichś krzywizn z tego powodu nie było chyba...

Gość czyś ty normlana?
Kochana mam trójkę dzieci i jak kupie jednemu buty a on założy 3 razy i wyrośnie to myślisz ze lecę drugiemu kupić w tym samym rozmiarze bo tamte były znoszone? Chyba mnie musiałby Bóg opuścić żebym wydawała po 250 zł za buty tylko po to ze muszą być nowe. Kupie raz jedno pochodzi to drugie donosi jak tamto wyrośnie. Jak są dobre to i dla trzeciego zostawiam. Przecież nie masz po obcym tych butów tylko od bliskiej rodziny.

Gość a wiesz czemu
no to mnie pocieszylas, bo jak tu poczytalam trochę, to się przeraziłam, ze po noszonych butach, to już na bank ortopeda...

Gość jasne akurat moi
rodzice byli biedni bo dom budowali i na ciuchy i buty nie było pieniędzy. Nosiłam jakieś po kuzynach. Jako jedno z niewielu dzieci w klasie nie nadawałam sie na gimnastykę korekcyjna a tak chciałam bo moje koleżanki chodziły :P Ale lekarz stwierdził ze nie ma takiej potrzeby. Moja siostra urodziła sie w nowym domu. Było już na buty na ciuszki. Ma piękne płaskostopie.

Gość monicqua
niestety ale noszenie butów po drugim dziecku jest nie zdrowe, ponieważ buty się odkształcają i później Twoje dziecko może mieć problemy ze stópkami, tak mówią lekarze :)

Gość lekarze mówią również
dużo innych rzeczy, które mają taki sens- kupujecie ludzie, kupujcie. Super niania która była autorytetem i uchodziła za wybitnego psychologa dziecięcego mówi "dawajcie dzieciom margarynę to będą zdrowe" i dużo ludzi jej wierzy niestety. Warto kierować się swoim rozumem a nie tym co mówią.

Gość jjsdldjlfjlajflkajfl
lekarze owszem mają rację odradzając uzywane buty ale tylko wtedy jesli sa znoszeone, natomiast jezeli oceniasz buty siostrzenca jako niezuzyte bo zalozone z kilka razy to jasne ze mozna je nosic

Gość xxxxxxyyy
Jak sa w dobrym stanie i nie znoszone to oczywiscie, ze twoje dziecko moze je nosic. Ja mam dwoh synow - rok po roku i tez do pewnego wieku nosili te same buty - potem juz nie , bo w sumie maja ten sam rozmiar plus niszcza buty niemilosiernie i z zamilowaniem . Ostatnio nawet donaszaja trampki po mnie, bo jak mialam wybor kupic im nowe na oboz i po 2 tyg. ujrzec szmaty, to wolalam dac im swoje i sobie kupic nowe a im pozniej nowe.